Ön Camı Kırık iPhone’a Ekran Değişimi Yaptırmayın

iPhone

Ön Camı Kırık iPhone’a Ekran Değişimi Yaptırmayın

iPhone’unuz yere düştü ve ön camı çatladı, kullanabiliyorsunuz görüntüde var peki o zaman neden ekran değişimi yaptırıyorsunuz? iPhone’larda ekran ve ön cam ayrılabiliyor ve ön cam tek başına değişebiliyor. Diyoruz ki eğer ön camınız kırık ise komple ekran değişimi yaptırmayın!

Ekranlar yapısı itibariyle iç ekran ve ön cam olarak birbirine yapışıktır. Dıştaki ön cam kırıldığında makineler yardımıyla ekrandan ayırıp yeni camı yine makineler yardımıyla iç ekrana yapıştırıyoruz. iPhone ekranlarının fabrikada üretim şeklide bu şekildedir.

Apple, ön cam değişimi yapmaz

Ön cam kırıldığında aklımıza yetkili servise gidip ekran değişimi yaptırmak gelecektir. Ancak Apple ön cam değişimi yapmayacaktır. Ön camı kırık ekranınızı söküp yerine yeni bir ekran takacaktır. Ama sizin iç ekranınız sağlamken neden komple ekran değişimi yaptırmak zorunda kalıyorsunuz.

Ön cam değişimi yaptırarak 700TL tasarruf edebilirsiniz

Küçük bir hesap yapalım;

Örneğin, iPhone 7 nizin ön camı kırıldı Apple’a gittiniz, ekran değişimine uygun ise 999TL ödemeniz gerekir. Biz ekranınızı değiştirmeden küçük bir rakama sadece ön camı değiştiriyoruz ve yaklaşık 700TL tasarrufunuz oluyor. Tüm modeller için aynı şekilde kar edebilirsiniz.

Bu bir bilinçli tüketici hareketidir. Ön cam değişimi yaptırarak 700 TL den fazla para cebinizde kaldığı gibi orijinal ekranınızda değişmemiş olur. Unutmayın tamir ettirmek tasarrufun ta kendisidir.

14 Ekim 2018 itibariyle Apple yetkili servis ekran değişim fiyatlarını resimde görebilirsiniz.

Servisimizde yapılan ön cam değişimi fiyatları için ise iPhone ön cam değişimi fiyat listemizi inceleyebilirsiniz. Yaptığımız diğer tamir fiyatları için üst kısımda bulunan fiyatlar sekmesine tıklayınız.

Yan sanayi ekran taktırmayın tuzağa düşmeyin

Belki ön cam değişiminin ne olduğunu bile bilmiyor olabilirsiniz. Çünkü bir çok meslektaşımız ön cam değişimi yapmıyor. Görüştüğünüz bir çok teknik servis “ön cam değişimi olmaz komple ekran değişimi yapılır” diyebilir. Bunlara aldırış etmeyin.

Bunlara inanmayın

Ön cam değişimi yapmayan, bunun ilerde sorun yaratacağını söyleyen ve yan sanayi ekran takarak orijinal ekranınızı alan firmalardan bazılarının internet sitelerinde şöyle yazılar görebilirsiniz. Ekran değiştirmesini bilen teknik servis açıyor sonra bilip bilmeden böyle yorumlarda bulunuyor.

Servisimiz bugüne kadar binlerce ön cam değişimi yapmıştır ve ön cam değişimi yaptıran müşterilerimizin %99’u memnuniyetlerini iletmektedir. Sözde teknik servisler ön cam değişimi yaparken ekranda görünmeyen kırıklar olacağını ve kısa süre sonrada dokunmatik veya ekranın bozulacağını iddia etmektedir. Kesinlikle böyle bit şey söz konusu olmadığı gibi yaptığımız tüm ön cam değişimlerine 6 ay garanti vermekteyiz.

Ön cam değişimi yaptırmayın diyen teknik servislere orijinal ekran kullanın dediğinizde ön camı değişmiş orijinal ekranlar kullanmaktadırlar. Yani hem bu işi kötülerler hemde
bizim fiyatlarımızdan çok daha yüksek fiyatlara ön camı değişen ekranları kullanırlar.

Veya aşağıdaki arama sonucuna bakalım, kullanıcı iPhone ön cam değişimi yaptırmış ve kalitesiz bir sonuç almış, yorumunu forumda paylaşmış. Yıl 2013 o zamanlar ön cam değişimi zaten yapılmıyordu, makineler yoktu. Bazı teknik servisler şartları zorlayıp elde yapıyordu ama çok kalitesiz sonuçlar elde ediyordu.

iPhone ön cam değişimi makinelerle yapılan tecrübe isteyen bir iştir ve bu işin öncülüğünü yapmaktayız. Komple ekran değişimi 30 dakika sürerken bu işlem 2 saati bulabilir. Bazı teknik servisler kolay yoldan nasıl para kazanırım derdine düştüğü için kısa bir sürede ekran değişimi yaptırıp parayı cebine koyabilir. Hatta daha ileri giderek sizin iPhone’unuzdan çıkan ön camı kırık ekranı satarak ordanda para kazanır.

[box style=”3″]

Küçük bir arama yaparak yan sanayi iPhone 7 ekran değişiminin 150TL olduğunu görebilirsiniz, hatta orijinal ekran bile diyebilirler. Ön camı kırık bir iPhone 7 nizin ekran değişimini 150TL ye yaptırdınız ve çıkan ekranı servise bıraktınız. Bu servis ekranın ön cam değişimini yaptırarak orijinal diye  900TL ye satacaktır. Servis bu işlemde 150+900 yani 1050TL brüt para kazanmış olacaktır.

[/box]

Elinizdeki malın değerini bilin kar edeyim derken tuzağa düşmeyin. Yazdıklarıma rağmen yinede ön cam değişimi yaptırmayacağım, bildiğim servise gideceğim diyorsanız mutlaka çıkan ekranı isteyin. Belki pişman olup ön cam değişimi yaptırmak isteyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi

Servisimiz 2014 yılından beridir ön cam değişimi yapmaktadır ve yatırımlarına bu yönde devam etmektedir. Amacımız ülkemizde bilinçli tüketici kavramını geliştirmektir. Ön cam değişimleri hakkında daha fazla makale için iPhone ön cam değişim nedir? ve Ön cam değişimi yaptırmalı mıyım? yazılarını okuyabilirsiniz.

Etiketler :

Paylaş :

55 yanıt

  1. iPhone 8 plus telefonumda cebimde iken hafif ekranda 2 çatlak oluştu.her şey düzgün çalışıyor.Sadece çatlak sinir bozucu.Sadece Öncam değişimi ve turarı ile iletişim bileğilerinizi alabilirmiyim.

  2. hocam telefonum ıphone 5s ekranda boydan boya ince çizgiler var ekran kendi kendine basıyor ne yapılması gerekiyor ve ücreti ne olacak biriyle konuştum komple ekran değişmeli dedi doğru mu

  3. Telefonum İphone7 ön camı kırıldı telefonla birlikte yüz üstü düştüm bana fiyat bilgisi verebilir

  4. Ben daha once iphone 6 telefonumu ve esimin iphone 6 sini ekran camini degistirdim tamirdunyasinda ve bir ay olmadan sagindan dolundan kalkmaya basladi ve bunu 3 defa gonderdim degistirdi yapistirdilar hep ayni sorun oldu yok pahasına verdim.iphone 7 aldim ve suan bununda ekrani catladi garantiside devam ediyor ama siz cam degisimi yaparsaniz geri dönüş aliyormusunuz kalkiyor mu ekran cami farkınız nedir kalkmiyorsa onlarda cihazla vs degisiyor

    1. Emin Bey merhaba, 3 sene önce yaptığımız ön cam değişimlerini takip ediyoruz. Kullandığımız telefonlara ön cam değişimi yaparak karşılaşılan sorunlar hakkında deneyim sahibi oluyoruz. Yaptığımız işlerin hiç birinde herhangi bir atma kalkma olmuyor. Kasada ezik darbe veya yamukluk yok ise kesinlikle ekran ayrılmaz. Ekran çerçeveleri sıcak press ise atma oluyor, biz soğuk press yapıştırmalı cam kullanıyoruz ve sorunsuz işlem yapıyoruz.

  5. Merhaba telefonumun ön camı tamamen kırık. Resmen tuzla buz oldu. Ve bazı yerlerinde küçük sarı lekeler var.
    Ekran değişimi mi cam değişimi mi gerek?

    1. Merhaba, camın kırık olduğu bölgelerde bastırdığınız zaman sararma olabilir, bu kırık camın ekrana baskı uygulamasından kaynaklanır. Bu şekilde bir sorun var ise ön cam değişimi yapılarak sorun çözülebilir.

  6. Ben bastırmadan kendi oluştu. Sanki ekranın altında da çatlak var gibi yine de cam değişimi yeter mi?

  7. Selamlar, İphone 7 , sadece ön cam değişimi yaptirmak istiyorum fakat terddütlerim var. Yazdıklarınızı dikkatlice okudum, hizmetinizin arkasında durduğunzu ve güvenilir olduğunuzu söylüyorsunuz, bu çok güzel. Ben de sizin müşteriniz olmak isterim fakat ürün tamiri esnasında ürünümün yanında durup takip etmek isterim. Bu şeffaflığı müşterilerinize sağlıyor musunuz ? Yoksa söyledikleriniz sadece yazıda mı kalıyor ?

  8. mrb ben ipone 6 düşmeden dolayı ön camı değiştirdim ama şu an dokumatiği takılıyor çalışmıyor sizce taktırdığım ön camdan mı kaynaklı bilgilendirirseniz memnun olurum şimdiden tşk ederim

    1. Deniz merhaba, bu modelde ön cam değişiminde dokunmatik bozulmaması gerekiyor, ekran arızalı olabilir veya yan sanayi ekran takılmış olabilir.

  9. Yarın sabah Bursa’dan yola çıkıp iphone 7 plusın ön camını değiştirmeye geleceğim. Henüz hiç müşteriniz olmamama rağmen size güveniyorum. Bursa’da 250 TL ye yaparım diyenlere inat 300+100 TL(yol parası)=400 TL ye gelip size yaptıracağım. Yarın görüşmek dileğiyle.

  10. Merhaba, iPhone 5s telefonumda düşme yada kırılma olmaksızın dokunmatik sorunu mevcut. Ara ara gelmekte yada hiç dokunmatiği çalışmamakta. Ekran değiştirilmeli mi? Ekran kablolarında bir sorun temazsızlık oluşma ihtimali varmıdır?

  11. Telefonum da baskıdan dolayı ekranda küçük bir yer mavişeşti ekran deyişimimi lazım İphone 6s plus

  12. Merhabalar Emin Bey,
    Benim İphone 6 telefonum var . Bu telefonu düşürdükten sonra ekranın dokunmatiği bozuldu.Bazen çalışmıyor bazen de kilit açıkken kendiliğinden ekranı büyütüyor ve takılı kalıyor. Ben Kayseride okuyorum ve Kayserideki pupaya gittiğimde 870 lira ücret istediler benden. Ücret fazla olduğu için ordan yaptımadım. Daha sonra da telefonu aldığım ve aile dostumuz olan telefoncuya gittiğimde orijinal için 400 yan sanayi için de 150 lira para istedi benden ve “orijinale o kadar para vermeye gerek yok ben kendi kızıma da yan sanayi taktım ve hiçbir sorun yok” dedi. Fakat bu internetten araştırdığımda ve sizin yorumlarınızı gördüğümde pek güvenemedim yan sanayiye. Öğrenci olduğum için de açıkçası 250lira fark benim için büyük. Sizce ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler şimdiden.

  13. merhaba benim İphone 7 cihazımın ekran camı çatladı nasıl işlem uygulamam lazım ekran mı yoksa ön cam mı değişcem size kargoyla göndersem max kaç günde tel bana ulaşır AMASYA/Merkez . . .

    1. Can merhaba, ön cam ve ekran değişimleri kargo ile gönderirseniz cihaz bize ulaştıktan bir sonraki iş günü kargo edilir. Detaylar destek sayfamızdadır.

  14. Ön cam değişimini dışarıda yaptırdım çıtası kalındı düştü kırıldı iç ekran hala sağlam dokunmatik ve görüntü sorunsuz bidaha değişmesi sıkıntı olur mu iphone 7 size yollayacağım

  15. Merhaba malesef ben sizin tarif ettiğiniz gibi orjinal ekranımı değiştirip ekranımı da telefoncuda bıraktım ve o günden beridir telefonum sürekli düştü ve ekran kırılması yaşadım en az 2 defa daha ekran değiştim. Ve tanıdık komşu bir telefoncu, fakat bana sadece camın değişebileceğini söylemediler ki o halde bile çalışıyordu. sadece ekran kırıktı. geri de isteyemem ben utanırım ki onlarda da o ekran durmuyordur muhtelemen. Toplamda 3 defa değişmiş oldum artık sıkıldım şimdiye kadar orjinal ekran taktırmıştım o parayla. ve şuan ekranım yan sanayi yine düştü yine kırıldı. sadece cam dedğişiyoruz diyorsunuz ama münkünse Siz ön camı değişmiş orjinal ekran takıyormusunuz peki? Artık orjinal kullanmak istiyorum. yada bu yan sanayi olana ne gibi bir çare olabilir istanbul anadolu yakasındayım. sürekli bi ekran değişimine 150-200-300 tl ödemekten sıkıldım.

    1. Sevda merhaba, bahsettiğiniz gibi ön camı değişmiş orijinal ekran kullanıyoruz. Bu sayede orijinal kullanmaya devam ediyorsunuz. Yan sanayi ekranlar ucuz ama kalitesizdir, görüntüsü farklıdır. Ulaştırın orijinal ekran değişimi yapıp sorunu çözelim.

  16. merhaba geçen oğlum telefonu düşürdü, ekran haşat oldu. fakat yaklaşık 2 gün boyunca bu şekilde kullanmaya devam ettim. geçen gece telefonu şarja taktım lakin sabah kalktığımda ekran kararmış durumdaydı. eşimin telefonundan aradığımda telefonum çalıyordu fakat ekranda karartıdan başka birşey yok. hali hazırda da sürekli whatsapp mesajı geliyor, devamlı mesaj sesi duyuyorum ama açılmıyır. ne yapmam lazım öneriniz var mıdır?

    1. Kayra merhaba, bu bir ekran arızası olabilir, ekran değişiminden sonra eskisi gibi kullanmaya devam edersiniz. Kontrol edip bilgi verebiliriz.

  17. Merhaba, İphone 7 telefonumun ekranı karardı. Telefon aktif şekilde çalışıyor, bildirimleri duyabiliyordum. Bir yere ekran değişimi yaptırdım bana revizyonlu diyerek ekran değiştirdi. Şu an ekran renklerinde bariz renk değişimleri oldu. Ekranı değişimi yaparsanız; ekranım ilk aldığım günkü kalitede olur mu? Teşekkürler şimdiden.

  18. Merhaba.I phone 7 kullanıcısıyım. Ön camımda bir kırık oluştu. Sizin dediğiniz gibi öncamını değiştirdiğimde ekran kalitesinde bir değişiklik olur mu? Renklerin kalitesinde bir değişim ya da dokunmatiğin etkilenmesi gibi?

  19. merhaba iphone x’imin ön camında sol üstte düşmeye bağlı geçmişten çatlak vardı. bugün sağ üst ve altta da bir anda karartılar çıktı. Bastırınca da ekrana bazı yerlerde çizgilenmeler oluyor 🙁 Nolucak?

  20. 5s telefonum 1-2 saat sonra servis yok diyor, simi çıkartıyorum servis yok diyor yeniden başlatınca sorun düzeliyor, ayrıca parmak izi okuyucu takıyormusunuz ?

  21. Merhaba ben iPhone X kullanıyorum ve telefonumun camı kırıldı ve daha sonra telefonumun ekranı durup dururken kendi kendine farklı yerlere giriyor bunun sebebi kırık olabilir mi?

  22. merhaba,
    iphone 6S yere düştü cam kırıldı ancak telefonun çalışmasında sıkıntı yok, yani anladığım kadarıyla sadece camın değişmesi gerekecek.
    Bana uzaktasınız maalesef…Başka bir yere telefonumuzu sadece cam değiştirilsin diye verince , ekranın değiştirilip değiştirilmediğini nasıl anlayacağız?
    Çok teşekkürler
    Saygılar

  23. 1.5 sene önce iphone 6 telefonumun ekranı kırıldı ama dokunmatik kısmında bir sorun yok gayet parmak hareketlerini algılıyor neyse kadıköy rıhtım taraflarında bi yer buldum yaptırmak istedim şerefsiz kansızın teki o kadar kalitesiz ekran taktı ki gün ışığında telefonun maksimum parlaklığında ne yazı okunuyor ne de görüntüyü gösteriyor ayrıca telefonun orjinal olan iç ekranını da almış oldu nereden baksan 300 tl kâr böyle insanlar esnafım diye dolaşıyor ortalıkta insan sırf anneme babama küfür gelmesin diye böyle bi işe kalkışmaz demek ki bu karaktersiz annesini sevmiyor kadına da acıyorum yazık iyi evlat yetiştirdim diye övünüyordur kim bilir

  24. Merhabalar ben iphone 7 kulkanıcısıyım telefonumun ekranı paramparça oldu hatta ekran yerinden çıktı batarya gözüküyir bu durumda nasıl bi değişim yapılabilir. Telefonun açma kapama tuşuna bastığımda ekran hala açılıyor fakat hiç bir şekilde görüntü yok sadece bi kaç yerde renkli ışık var o kafar sorun ana ekran da mı yoksa sadece dış camda mı anlamadım size gönersem tamir edebilir misiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı