iPhone ön cam değişimi yaptırmalı mıyım?

iPhone

iPhone ön cam değişimi yaptırmalı mıyım?

iPhone ön cam değişimi yaptırmak avantajlı mıdır? Ön camlar orijinal midir? gibi soruları çok sık almaktayız. Bu yazımızda yanlış bilinenler ve yanlış yapılanlar hakkında bilgi vereceğim.

iPhone ekranım kırıldı ne yapmalıyım!

iPhone ekranı, basit bir şekilde ifade etmek gerekirse; ekran, dokunmatik panel, ön cam ve çerçeve olmak üzere dört temel bileşenden oluşur. Bir iPhone cihazı yere düşer veya darbe alırsa, genellikle ön cam veya iç ekran kırılır.

iPhone ön cam değişimi nedir?

iPhone ön cam değişimi, eğer ekranınızda sadece ön cam kırıldıysa ve ekranın geri kalanı sağlam ise yapılan bir tamir işlemidir. Bu durumda orijinal ekranınız değiştirilmeden sadece ön camın değiştirilmesiyle sorun çözülür. Ön cam değişimi, ekranın dokunmatik ve görüntüleme fonksiyonlarını etkilemez, sadece kırık camın yenisiyle değiştirilmesini içerir. Bu şekilde, cihazınızın estetik görünümünü düzeltebilir ve kullanımını sürdürebilirsiniz.

  • Ön cam değişimi sonrasında dokunma hassasiyetinde herhangi bir kayıp olmaz, çünkü orijinal ekranınız değiştirilmez. Yani yeni ön cam, dokunmatik işlevinizi etkilemez ve aynı hassasiyetle kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • Face iD özelliği bozulmaz eskisi gibi çalışmaya devam eder.
  • Parmak izi okuyucusu da etkilenmez ve sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam eder. Ön cam değişimi, bu özelliği bozmaz veya etkilemez.
  • Ekran görüntüsünde herhangi bir bozulma olmaz çünkü orijinal ekranınız değişmez. Yani ekranın görüntü kalitesi ve performansı aynı kalır.
  • Ayrıca, eğer cihazınızın kasa köşelerinde ezikler varsa, bu durumu düzeltiriz. Ekranın oturması ve cihazın estetik görünümünün iyileştirilmesi için gerekli düzeltmeleri yaparız. Böylece, tamir edilmiş bir ekranla birlikte telefonunuzu teslim alırsınız.

Aradığım bir çok servis ön cam değişimi yaptırmayın diyor

Maalesef ülkemizde her telefoncu, teknik servis tabelası asarak ekran değişimi yapabildiğini iddia etmektedir. Ancak, bu kişiler genellikle işin gerektirdiği bilgi ve deneyime sahip olmadıkları halde kendilerini uzman gibi lanse etmekte ve kötü niyetle hareket etmektedirler.

Ön cam değişimi, gerçekten bilgi, tecrübe ve yatırım gerektiren bir işlemdir. Birçok servis bu uğraşı istememekte ve kolay yoldan para kazanmanın peşine düşmektedir. Bu nedenle müşterilere, ön cam değişiminin ileride sorunlara yol açacağını ve dokunmatik işlevin bozulacağını söyleyerek komple bir ekran değişimi yaparlar. Daha sonra da müşteriden aldıkları ön camı veya kırık ekranı satarak haksız kazanç elde ederler.

Bazı firmalar ise daha ileri giderek internet sitelerinde veya telefon görüşmelerinde 30 dakika içinde ön cam değişimi yapacaklarını ve cihazı teslim edeceklerini iddia ederler. Ancak aslında bu firmalar komple ekran değişimi yapmakta ve müşteriye sadece ön cam değişimi yapıldığını söylemektedirler. Bu tür durumlarla birçok kez karşılaştık. Verilen fiyatlar cazip görünebilir, ancak ön cam değişimi yapıyoruz diyen her firma hakkında şüpheci olmalı ve sorgulama yapmalısınız.

Ön cam değişimi, dünyada birçok iPhone teknik servisi tarafından başarıyla gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde ise sadece Apple tamiri yapan teknik servis olarak, bu alanda öncülük yapmaktayız.

Eğer bir iPhone sahibiyseniz, tamir yaptırmak istediğiniz firmanın hangi markaya odaklandığına dikkat etmelisiniz. Çünkü “ekmek ekmekçiden alınır” prensibi burada da geçerlidir. iPhone tamiri için FPPRO gibi uzman bir yer tercih etmeniz en doğrusudur.

Her şey güzel parça kalitesi nasıl, ön camlar orijinal mi?

Öncelikle şunu belirteyim, Apple’ın orijinal parçası yoktur. Kimse size orijinal cam kullanıyoruz diyemez. Orijinal kalitede cam vardır. Yani Apple firmasından almadığımız ancak Apple camları ile aynı özellikle parlaklıkta camlar kullanırız. Orijinal ile bir fark göremezsiniz.

[box style=”4″]

Şundan emin olarak diyebilirim ki kullandığımız camlar orijinal camlardan çerçeve yapısı itibariyle daha kalitelidir.

[/box]

Müşterilerimiz genellikle ekran görüntüsü, dokunma hassasiyeti konularına takılır ancak aslında en önemli konu budur. Bir çokkişi camın kalitesi, çerçevenin yapıştırma kalitesi, cam rengini ve işçiliğin nasıl olduğunu sormaz.  Parça ne kadar kaliteli ise kullanım ömrü o kadar uzar. 


Piyasada bir iki çeşit cam yoktur, onlarca cam vardır. Yukarıda 4 farklı camı görebilirsiniz.

A: Çok ince ve rengi çok kötü cam, çok kolay kırılır.

B: Orta kalınlıkta ama rengi çok kötü, renk kalitesi zamanla kötüleşir.

C: Orta kalite cam ancak biraz daha ince bir yapıya sahip.

D: Orijinal kalitede ve orijinalle aynı kalınlık ve renktedir.

Aşağıdaki fotoğrafta renkleri daha net görebilirsiniz.

Ön cam değişimi sonrası ekranım yerinden oynar mı?

Cam kalitesinin yanında, camın kasaya oturmasını sağlayan plastik çerçevede önemlidir. Çerçeve yapıştırması ne kadar güçlü ise ekran kasaya o kadar iyi oturur.

Kullandığımız çerçeveler soğuk baskı çerçevelerdir, orijinal ekran çerçevesinden daha kaliteli ve daha dayanıklıdır.

Ekranı komple değiştirmek daha avantajlı değil mi?

Hayır değil, piyasada – çıkma ve tamir görmüş ekran hariç -orijinal ekran yoktur. her ne kadar “orijinal abi sen getir 10 dakikada yaparız” diyen servisler olsa da Apple parça satmadığı için çıkma hariç orijinal parça bulmanız mümkün değildir.

Ön cam değişimi yaptırmak daha avantajlıdır çünkü orijinal ekranınız değişmeyecektir.

Eskiden cam değişimi ilkel yöntemlerle yapılmaktaydı. Günümüzde teknoloji yardımıyla daha kaliteli işçilikler yapılabilmektedir.

Yaptığımız işe özen gösteriyoruz, baştan savma değil kaliteli iş yapıyoruz. Ön cam değişimlerinde kırmadığınız sürece ömürlük kullanım sağlayabilirsiniz. 

İstanbul’da değilseniz üzülmeyin! Kargo ile cihaz gönderip ön cam değişimi yaptırabilirsiniz. Servisimizde günde onlarca kargo gelmektedir.

Ön cam değişimlerinde ücretsiz kargo seçeneğimiz vardır.

iPhone ön cam veya ekran değişim fiyatları

FPPRO Teknik servis olarak ön cam değişimi hizmeti verdiğimiz modeller;

  • iPhone 14 Pro ve Pro max, 14 ve 14 Plus
  • iPhone 13, 13 Pro ve Pro Max, 13 Mini
  • iPhone 12,12 Pro ve 12 Pro Max, 12 Mini
  • iPhone 11, 11 Pro Pro ve Pro Max
  • iPhone 8 ve 8 Plus ön cam değişimi
  • iPhone 7 ve 7 Plus ön cam değişimi
  • iPhone 6s ve 6s Plus ön cam değişimi
  • iPhone 6 ve 6 Plus ön cam değişimi
  • iPhone X ön cam değişimi
  • iPhone XS ön cam değişimi
  • iPhone XS MAX ön cam değişimi

Yaptığımız işlerden fotoğraflar için instagram sayfamız https://www.instagram.com/fppro_tr

15 dakikada ekran veya cam değişimi yapmıyoruz!

15 dakikada ekran değişimi olmaz. Kısa sürede yapılan işçilikten verim alınmaz.

  • Ekran değişimi için en az 40 dakika
  • Cam değişimi için en fazla 2 saat yeterlidir.

FPPRO olarak sadece iPhone tamiri yapmaktayız. Yaptığımız işlere 6 ay garanti vermekteyiz.

Uyarı: Ön camda aşırı kırık olan ekranlarda %2 oranında çizik veya leke olma ihtimali vardır. Ön cam değişimini çok temiz yapmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Anlayışınız için teşekkürler.

Etiketler :

Paylaş :

39 yanıt

  1. merhaba, iphone 6plus cihazımın ön camı daha onceden kırılmıştı fakat 1 gündür dokunmatik tepkisi alamıyorum zaman zaman yatay eksende bildirim paneli gibi beyaz perde gibi inmektedir dijital şekilde
    ekran mı değişmelidir ön cammı ?

  2. i phone x ön cam ne zaman gelir ve fiyatı ne olur çok uzun sürer mi ve orjinalle aynı keyfi alır mıyım

  3. İphone 6s camında kılcak çatlaklar var
    Bazen Telefon kendi kendine basıyor
    Ekranı kilitleyip açınca düzeliyor

    Ön camı değiştirsem sorun düzelirmi ?

  4. İphone x ön camım kırıldı, dokunmatikte veya ekranda herhangi bir sorun yok eskisi gibi kullanabiliyorum. ön camı değiştirmek istiyorum ama sitede sadece ön cam değişimiyle ilgili bir fiyat göremedim

  5. Iphone 7 plus öncam degişdiginde garanti kapsamanında çıkarmı teşefom apple deki arkaşalar anlarmı iyibir işcilik oluraa

        1. Burak bu konuda kimseye güvenme, kimse size garanti dışı kalır diyemez. Müşteri çekmek için böyle söyleyen teknik servisleri tavsiye etmiyoruz.

  6. Merhaba; telefonum ön camında ufak denilevibilecek boyutta çatlak var fakat çatlağın oluştuğu son üst köşede çok hafif bir sararma mevcut. Sizce bu büyük bir sorun teşkil eder mi ve iç ekranımın da değişmesi gerekli mi ? (İphone 6 kullanıyorum ve bir kere daha cam değişimi yaşamıştım ama ekranı mı değiştirdiler ön camı mı herhangi bir bilgim yok.) Teşekkür ederim 🙂

  7. Merhaba, ıphone 7 plus kullanıcısıyım bir tahlilsizlik sonucu ekranım kırıldı. Ama kullanmama engel değildi dokunmatiğim falan çalışıyordu. Sonrasında tamire verdim ancak tamirden çok bozdular, daha bir sene olmayan telefonumda sorunlar çıktı. Ekranıda sanki tam oturmamış gibi böyle köşeden elleyince kıt kıt ses geliyor. Bunları da geçtim şuan merak ettiğim şey. Ön camını mı değiştirmeleri gerekiyordu yoksa ekranını mı? Yoksa ikisi birden mi orijinal parçayı alıp “orijinal adı altında bişey taktılar ama hiç memnum değilim.

    1. Nurşah merhaba, ön cam kırık ve ekran çalışıyorsa ön cam değişimi yapılır. Ön cam değişiminde eskisinden bir fark olmaması gerekir. Maalesef bazı teknik servisler ön cam değişimi diye yan sanayi ekran takmaktadırç

  8. Iphone 6 cihazımın ön camı talihsizlik sonucu kırıldı. Kullandığınız malzemeler ve işçilik telefonumu 1 yıl daha sağlıklı kullanmamı sağlar mı ? Güvenebilir miyim?

  9. Merhabalar benim 3-4 ay önce ekranım kırıldı. Bi tamircide ön cam değişimi yaptırdık. Bu değişim olana kadar telefonumda hiçbir sorun yoktu fakat yapıldıktan 1 ay sonrasında telefonum takılmaya başladı sol kısım dokunmtiğinde sorunlar oluştu. Sol taraf kullanılmıyor ama ara sıra oluyor çözemedim çok değişik bi durum. Bu arada 8 plus kullanıyorum.

  10. Merhabalar benim telefonum wifi ve gprs konum olarak çok kötü durumda haritada beni olduğum yerden farklı yerde gösteriyor ve wifi farklı odada çekmiyor özel bir serviste yaptırdım 2 ay garanti verdi ve wifi konum sorunu 2 ay sonra tekrar oldu. Bu sorunu çözebilir misiniz kalıcı olarak ve ayrıyeten iphone 6 telefonumun ön camı kırık lcd ekranı sorunsuz çalışıyor ikisinin toplam maliyeti ne kadar olur eğer wifi sorunumu gidermek istersem tekrar eder mi ?

  11. Merhabalar, 7 Plus cihazımın ön camı kırıldı, cam değişimi olduktan sonra home tuşu parmak izi okumaya devam eder mi? Ayrıca 3d touch özelliği korunur mu?
    Teşekkürler

    1. Berfinnur hanım bu sorun için nasıl bir çözüm buldunuz? Aynı sorun benim iphone x modeli telefonumda da var.

  12. selam iphone 6s plus telefonumu ses az gelmesi sebebi ile hoparlör bölümüne sprey celaner ile temizlemek istedim fakat ekranda dalga şeklinde lekelenme oldu üst tarafta led ışıklar görünür oldu. telefon çalışmsında hiç bir sorun yok ve sadece ekran beyaz olunca görünür oluyor. bu durumda nasıl bir onarım gerekir ve ne kadara mal olur.

  13. İYİ GÜNLER.
    takdğınız camın kalite durumu nasıl ve ilerde telefona zarar verebilir mi ?
    siz takdığınız cama ne kadar garanti veriyorsunuz

  14. Merhaba ıphone 6 kullanıyoruz. Ekranda çatlak vs. Olmamasına rağmen sağ üst köşede küçük bir bölgede siyahlık mevcut. Nedeni nedir çözümü var mıdır. İyi çalışmalar

  15. Merhaba, telefonun pilini değiştirmek istiyorum ama ekranımın sol üst köşesinde küçük bir kırık var. Pil değişimi yapılırken herhangi bir zarar görür mü? Başka bir yer ekranın kırılacağını söylemişti. Teşekkürler

  16. Merhaba, iphone 6s plus kullanıyorum, telefonumun üst tarafında kameranın oldugu yerde çatlaklık olustu üstüne basmadan dolayı, ekranda bir çizik kırık yok fakat üst tarafta kameranın oldugu tarafta çatlak var ve ön kamerayı açtıgımda bulanık gösteriyor dokunmatik de bir sıkıntı yok bunun için ön cam değişimi mi gerekli?

  17. Merhaba iyi Bayramlar ekranımda kılcal çizikler mevcut deprem dolayısıyla oluştu hem arka cam hem ön camda. Bide pil değişimi yapılması gerekiyor fiyat alabilirmiyim. iPhone se 2020 telefonum.

  18. Ön camım değişti fakat ayarlarda ekranım bilinmeyen parça olarak söylüyor bu mümkün mü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı