Apple Çalışanlarının Müşterilere Verdiği 9 Yanlış Bilgi

iPhone

Apple Çalışanlarının Müşterilere Verdiği 9 Yanlış Bilgi

Arızalı bir iPhone için Apple mağazasında çalışan herhangi birine soru sorduğunuzda aldığınız cevabın doğruluğunu sorgulamadan inanmayınız. Çünkü teknik anlamda sorulan bir çok soruya geçiştirmek için midir bilinmez genelde yanlış bilgi veriyorlar.

Bize ulaşan müşterilerin en çok şikayet ettiği konuların bazılarını sıralamak istedik. Kimi küçük bir sorun için binlerce lira fiyat vermiş kimi basit arızaları gözünde büyütmüş.

1. Şarj veya kulaklık soketinde oksitlenme olan bir iPhone 6s için; şarj soketinde sıvı teması var  tamir edilemez lehim tutmaz, bütün her şey bu şarj soketine bağlıdır. Tamir ettirseniz dahi bir süre sonra bozulacaktır.

Şarj soketi değişimi yapılarak sorun giderilir ve 6 ay garanti veririz. Eskisi gibi kullanmaya devam edersiniz. iPhone şarj olmuyor ve şarj soketi değişimi yazımızı okuyabilirsiniz.

2. Kamera camı kırılan iPhone 7 için 1600 TL cihaz değişimi yaparız deniyor.

Halbuki sadece camı değiştirip 100 TL nin altında fiyatlarla garantiniz bozulmadan cihazı teslim edebiliyoruz. iPhone kamera camı değişimi yazımızda bu konudan detaylı bahsettik.

3. iPad camı kırıldığında tamir edilemez deniyor ve binlerce lira karşılığı değişim yapılmak isteniyor.

Her gün onlarda iPad cam değişimi yapıyoruz, müşterilerimizin hepsi mutlu ayrılıyor. iPad ön cam değişimi ve fiyatları sayfamızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

4. Cihazda garanti kapsamında olduğunu düşündüğünüz bir arıza meydana geliyor ve zor şartlarda Apple’dan randevu alıp gidiyorsunuz. Arıza yapmadan öncede kasada olan ezik veya çizik bahane edilip garantiye sokulmuyor.

Kasadaki ezikler düzeltilebilir veya komple kasa değişimi olabilir. Bu işlem cihaz değişim fiyatından daha ekonomik yapıldığı için tercih edilebilir. iPhone kasa değişimi yazımızı inceleyiniz.

5. Müşteri hizmetlerini aradığınızda yan sanayi kablo kullanabilir miyim diye soruyorsunuz, kullanabilirsiniz deniyor.

Yan sanayi şarj kablosu kullanmak cihazın anakartına zarar vermektedir. Bu şekilde bize ulaşan binlerce müşterimiz vardır.

6. Ekranı kırılan bir iPhone sahibiyseniz ve kasada hafif darbe var ise ekran değişimi için Apple mağazasına gittiğinizde kasadaki darbe bahane edilerek ekran değişimi yapılmaz deniyor.

Kasadaki küçük darbeler düzeltebiliyoruz ve ekran değişimi de yapılabilir. iPhone ekran değişimi yazımızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

7. Kameralardan herhangi biri çalışmadığında bunun tamiri olmaz kesinlikle cihaz değişimi gerekiyor denebilir.

Kameraların hepsi değişebiliyor, 6 ayda garanti veriyoruz. Ayrıntılı bilgi için iPhone kamera çalışmıyor tamiri veya değişimi adlı yazımızı inceleyiniz.

8. iPhone ve iPad üzerinde hiçbir parçanın değişemeyeceğini ve bu parçaların elektronik olarak kontrol edildiğini değiştikten sonra cihazın çalışmayacağını söylerler.

Tamam, Apple parça değiştiğini kontrol edebilir ama bunun cihaza bir zararı yoktur.

9. Özel servislerde ekran değişimi yaptırmayın orijinal ekran dışındaki ekranlar uyumsuzdur denebilir.

Servisimize orijinal ve orijinal kalitede ekranlar kullanırız bir uyum sorunu yaşanmaz. iPhone ekran değişimi ve fiyatları sayfamızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Apple mağazasında tamir bilgisi gerektiren Apple ürününü çalışanlara gösterdiğinizde yanlış bilgiler alabilirsiniz çünkü onlar teknisyen değildir.

Teknik servis bölümünde çalışan Apple teknisyenleri sadece ekran ve pil değişimi yaptıkları için diğer parçaların değişmediğini sanmaktadır.

Cihaz değişim fiyatları 1500 TL den başlıyor, bu rakam çoğunlukla yeni bir cihaz değerine yakın oluyor. Çok daha uygun fiyatlara tamir ettirip kullanmaya devam edebilirsiniz. Yani kısaca garantili olsun olmasın Apple’dan önce FotoParca ya danışın!

iPhone’ları tamir ettirmek tasarruftur, tasarrufun en iyi yolu elimizdekini en uzun süre kullanmaktır.

Etiketler :

Paylaş :

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı