iPhone Kamera Çalışmıyor Sorunu ve Değişimi

iPhone

iPhone Kamera Çalışmıyor Sorunu ve Değişimi

Mükemmel fotoğraf ve videolar çekmek için tasarlanmış iPhone kamerası bazen sorun yaratabiliyor. Kameranız çalışmıyor veya donuyor mu? Selfie çekemiyor musunuz? Doğru yerdesiniz!

Kamera sorunu iPhone’larda çok karşılaştığımız bir arıza türüdür. Müşterilerimizin şikayetleri hep aynı oluyor, kameram çalışmıyor, donuyor, bozuk çekiyor. Servisimize ulaşan cihazlarda yaşanan ortak problemler müşterilerimiz tarafından aşağıdaki şekillerde dile getiriliyor.

  • iPhone arka kameraya geçmiyor ön kamerada kalıyor.
  • iPhone kameram bulanık çekiyor, donuyor.
  • Kamera donuyur ve açılmıyor.
  • iPhone kameram çalışmıyor.
  • Arka kamerada benek benek lekeler var.
  • Telefonum yere düştükten sonra arka kamera aktif olmuyor.
  • iPhone kamerası karanlık gösteriyor.
  • iPhone 5 arka kamera sorunu, kameram çalışmıyor.
  • Kameram netleme yapmıyor.
  • iPhone 6 kameram bozuk ve çizgili çekim yapıyor.
  • iPhone 6 netleme yapmıyor, yaptığı netlemeyi kaybediyor.
  • iPhone kamera çalışmıyor soğuması gerektiği yazıyor.
  • Telefonun soğuması gerekiyormuş kamera ve flaş çalışmıyor.

iPhone 8, 8 Plus, X, 7, 7 Plus, 6s Plus, 6s, 6 Plus, 6G, SE, 5c, 5s, 5G, 4s, 4G modelleri için bu arızaları sıkça görüyoruz ve kamera değişimi yapıyoruz.

iPhone kamera karanlık donuyor

Kamera sorununu kendim çözebilir miyim?

Kameranızla alakalı bir sorun yaşıyorsanız tamire getirmeden önce aslında arıza olmayan durumlara çözüm getirebilirsiniz. Bazen küçük bir toz tanesi veya yazılımsal problemler buna neden olabiliyor.

  1. Kamera camlarını kontrol edin; toz veya leke olabilir var ise bunu temizleyin.
  2. Kullandığınız kılıfın kameranın önüne gelip gelmediğini kontrol edin.
  3. Kullandığınız kılıfın metal olması kamera kalitesini bozabilir, kılıfı çıkarıp deneyin.
  4. Açma kapama tuşuna ve home tuşuna birlikte basarak ayarları sıfırlayın.
  5. En güncel sürümü yükleyin.
iPhone kamera tamiri

Hepsini denediğiniz halde sonuç alamadıysanız yetkili bir personelin arıza tespiti yapması gerekecektir.

iPhone 7 ve iPhone 8 kamera sorunları

iPhone 7 ve  iPhone 8 modellerinde çok fazla kamera sorunu yaşanmaktadır. Servisimize ulaşan cihazlarda kameranın siyah çekmesi, bulanık çekmesi veya hiç açılmaması gibi durumlar görülmektedir.

Kameranın arızalanmasına en büyük etken darbe ve kamera camının kırık olmasıdır. Kamera camı kırıksa kısa zamanda kamera bozulacaktır. Toz alması durumunda genellikle benek benek fotoğraf çekme görülmektedir. Bu tozların sensöre işlediğini gösterir. Sensöre işleyen tozun temizlenmesi mümkün değildir, kameranın değişmesi gerekir.

Kamera camı kırıldığında acilen değişmesi gerekir, detaylı bilgi için iPhone kamera camı değişimi yazımızı okuyabilirsiniz.

iPhone 7 Plus ve 8 Plus kamera sorunları

iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus modelinde çift kamera vardır bu nedenle bazen sadece bir modda arıza görülebilir. Örneğin fotoğraf modunda kamera gayet normalken portre modunda kamera çalışmayabiliyor veya tam tersi durumda söz konusu olabilir. Bu gibi durumda kameranın değişmesi gerekebilir.

Daha açıklayıcı olması için aşağıdaki videomuzu izleyebilirsiniz.

Kamera veya flaş çalışmıyor soğuması gerekiyor.

iPhone çalışma sıcaklığı -20 ile 45 c derecedir. Bu değerler aşıldığında iPhone soğuması gerekiyor diye bir uyarı alırsınız. Örneğin araçta güneş ışığına maruz kalan bir iPhone böyle bir uyarı verebilir. Soğuduğu zaman uyarı silinir ve kullanmaya devam edersiniz.

Normal sıcaklık değerlerinde arka kamera flaş grubu bu hatayı verdiğinde bir arıza olduğu anlaşılır. Arka kamera sürekli aşırı ısınma yapar ve çalışmasını engeller. Bu durumda kameranın değişmesi gerekebilir. Bu şekilde kullanmak anakarta zarar vereceğinden acilen işleme alınmasını tavsiye ederiz.

iPhone kamera değişim fiyatı

iPhone kamera değişim fiyatı internet sitemizde iPhone tamirleri kategorisinde mevcuttur. Ön, arka veya her iki kameranın değişimi için fiyatlar ayrı ayrı belirtilmiştir. Fiyatlara ulaşmak için tıklayın. Açılan sayfada model seçerek devam edebilirsiniz.

Kamera değişimi ne kadar sürer ve hemen teslim edebilir misiniz?

iPhone tüm modeller için kamera değişimi hemen yapılır ve cihaz hemen teslim edilir.

[box style=”1″]

Ön kamera grubunda ışık sensörü de bulunmaktadır. Bu nedenle ön (selfie) kamera değişiminde ışık sensörü değişmiş olur.

[/box]

Ön (selfie) kamera veya arka kameranızdaki arızalarda kamera değişimini yapıyoruz.

[box style=”3″]

iPhone teknisyeni olmayan kişilere telefonunuzu emanet etmeyiniz! Servisimize gelen cihazların bir çoğu yanlış işlem yapılmış cihazlardan oluşmaktadır. Bunların bir çoğunda eksik parçalar görülmektedir.

[/box]

Servisimizde yapılan kamera değişimi sonrası yapılan işleme ve parçaya garanti verilmektedir. Tamir işlemleri deneyimli personel tarafından özenle yapılmaktadır.

Güncel not: Bazı yetkili servisler siyah gösteren kamera şikayeti ile gelen müşteriye “anakart üzerindeki kamera çipinin değişmesi gerekiyor” diyerek 600-800TL arası fiyat çıkarmaktadır. Buna bizzat şahit oluyoruz. Siyah gösteren bir kameranız var ise mutlaka kamera değişimi yapılarak test edilmesi gerekir. Çünkü genellikle kamera arızalı oluyor ve kamera değişimi yaparak sonuç alabiliyoruz.

iPhone kamera değişim ve tamir işleri yaptırmak için servisimize gelebilir veya kargo ile adresimize gönderebilirsiniz. Kargo ile göndermek için Destek sayfamızı inceleyiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa aşağıya yorum bırakabilirsiniz.

Etiketler :

Paylaş :

300 yanıt

  1. Merhaba. iPhone 6 cihazım var ön kameraya girdiğim zaman ön kamera Çalışıyor ama arka kameraya geçtiğim zaman arka kamera Donuyor çalışmıyor. Aynı durumu FaceTime aramasıyla denediğim zaman arka kamera sorunsuz Çalışıyor bunun Çözümü var mı yardımcı olursanız sevinirim

  2. Hocam aynı şekilde bende bu sorunu yaşıyorum. 5s ön kamera çalışıyor fakat arka kameraya geçtiğim zaman donuyor. Yakınlarda sürüm güncelledim o yüzden olabilir mi bilmiyorum. Telefon darbe falan almadı durduk yere bir anda oldu.

  3. Bende iphone 5 var hiçbir sorunu yoktu kamerasının ama bir anda arka kamera çalışmamaya başladı ön kamerada hiçbir sıkıntı yok ama arka kamerayı açınca karartı oluyo donuyo bi tuhaf oluyo. düzeltemiyorumda.

  4. Merhaba iphone 5s imin ön kanerası çalışıyor ancak arka kameraya geçmiyor uyarı veriyor bazen de direk arka kamera açılıyor ama simsiyah ekran olarak geliyor. Ne yapabilirim Zorluya göndersem garanti kapsamına girer mi ?

  5. s.a I phone 5s telefonumun arka kamerası açılmıyor ama ön kamera da hiçbir problem yok arka kameraya geçildiği zaman sadece karardı ve ön kamerada ki görüntünün yanıması varmış gibi duruyorr. hiçbir şekilde darbe filan almadı son ios 9 güncellemesimdem 3 gün sonra oldu güncellemeden dolayı olabilir mi ilginiz için teşşekkür ederim..

  6. merhaba, iphone 5 imin ön kamerasında hiçbir sorunu yokken arka kamerası karardı, önce flaşım gitti el feneri de çalışmadı doğal olarak, cumartesi günü meydana geldi arıza, bugün akşam itibari ile 28.09.2015 de güncelleme yaparak 9.1 sürümüne yükselttlm ama arızam devam ediyor, ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler..

  7. Merhaba, iphone 5 yere düşünce ön camı çatladı, tamirden gelince ön kamerasının çözünürlüğü kötüleşti, neden kaynaklanıyor olabilir acaba?

  8. İphone 5 telefonumun arka kamerası açılmıyor ama ön kamera da hiçbir problem yok arka kameraya geçildiği zaman sadece karardı. Darbe falan almadı son ios 9 güncellemesimdem 5 gün sonra oldu güncellemeden dolayı olabilir mi ilginiz için teşşekkür ederim..

  9. Yeni güncelleme geldiğinden beri arka kameram çalışmıyor ıphone 5s kullanıyorum arada arka kameram geliyor o zamanda ışık ayarı çok parlak oluyor ama bundan kameramın bozul olmadığını anlıyorum güncellemeler bu durumu bozdu ne yapabilirim

  10. selamun aleykum kardesim benim iphone 5 arka kamera acilmiyor siyah ekran donub kaliyor ama on kamera calisiyor tam reset attim yene ayni sorun var lutfen sorunun ne olduknu diyermisin cok cok tesekkur ediyorum

  11. Hocam iyi günler benim 5s im düştü camı kırıldı tamire yolladım geldiğinde ön kameram çalışmıyordu . Kameraya girdiğimde siyah ekran gelio ama arka kamerada sıkıntı yok
    Bide dışardan baktığımda sanki ön kameram biraz sağa kaymış gibi duruyor sizce esas problem ne?

  12. phone 5 telefonumun arka kamerası açılmıyor ama ön kamera da hiçbir problem yok arka kameraya geçildiği zaman duruyorr. yardımcı olursanız çok sevınırım

  13. Merhaba, ekran ve pil değişimi maksadıyla telefonu servise teslim ettim. Telefonu teslim aldıktan sonra ön kameranın çalışmadığını farkettim. Başka arkadaşların da benzer sorunlar yaşadığını duydum. Ekran/pil değişimi ile ön kamera çalışmaması arasında herhangi bir ilişki var mıdır ya da sebep ne olabilir. Teşekkürler.

  14. Cahit aynı sorun benim iphone 6 dada var ya kardeş 2 sefer restore etmeme rağmen hala sorun devam ediyor

  15. İphone 6 arka kameram yakında çok sorun olmasada yzagı fazlasıyla bulanık çekiyor ve hiçbir şekilde netleşmiyor son sürümü yükledim home tuşu ve kilit tuşuna basarak yeniledim fakat hala bulanık

  16. Merhaba. Ben ıphone 5 kullanıyorum. Güncelleme yaptıktan sonra ö kamera donuyor calısmıyor. Sorunu nasıl coze bikitim

  17. Merhaba
    6s hem ön hemde arka kamera çalışmıyor
    Daha doğrusu fotoğraf çekmek için kamerayı açtığımda siyah bir ekran cıkıyor her iki kamerada aynı fotoğraf çekme tuşu basmıyor
    El Fener’ini açmak istedim oda aynı çalışmıyor dugme basıyor ama 1 sn sonra pasif oluyor
    Yardimci olabilirseniz cok sevinirim
    Şimdiden yardım ve emekleriniz için teşekkürler

  18. iphone 5s’m var fakat arka kameraya basınca siyah ekran oluyor flaş açılmıyor telefonun soğuması gerektiğini bildiriyor yardımcı olursanız sevinirim

  19. Merhabalar benim de yaşadığım sıkıntı aynı 5s kullanıyorum ön kamerada sıkıntı yok arka kamera siyah ekran ve donuyor sorunu fiziksel veya donanımsal hangisidir ?

  20. Telefonun arka kamerası açılınca donuyor. Telefonun soğuması gerekiyor diyor. Nasıl çözülür?

  21. iphone 5s’m var fakat arka kameraya basınca siyah ekran oluyor flaş açılmıyor telefonun soğuması gerektiğini bildiriyor yardımcı olursanız sevinirim

  22. merhaba.Iphone 5s.Bugun itibari ile arka kamerasini koyunca simsiyah ve flash calismiyor.Ne yapmaliyim?

  23. Meraba iphone 5’s im var arka kamera calışmıyor soguması gerektigini söylüyor ne yapmam lazım yardımcı olun lüften

  24. Slm iPhone 5 n on kamarada sorn yok arka kameraya gecmiyo siyah we telefonunun soğuması gerektigibuyarsi geliyo sebebi ne olabilir bide bildirmiştir flasi yanıp sonmuyo

  25. iphone 5s’m var fakat arka kameraya basınca siyah ekran oluyor flaş açılmıyor telefonun soğuması gerektiğini bildiriyor yardımcı olursanız sevinirim

  26. merhabalar benim ıphone 5 var ön kamerada sıkıntı yok yalnız arka kamera siyah bişey görünmüyo flaşta yanmıyo actım kapattım olmadı tamirciye verdim kamera entegresi bozuk dedi parca bekledik 2 ay taktıgım parcalar calışmıyo sıfır parca yok piyasada 2.el bulup takıyorum diyo bunun için ne yapabiliriz

  27. Telefonun arka kamerası açılınca donuyor. Telefonun soğuması gerekiyor diyor. Nasıl çözürum?

  28. iphone 5s’m var fakat arka kameraya basınca siyah ekran oluyor flaş açılmıyor telefonun soğuması gerektiğini bildiriyor yardımcı olursanız sevinirim

  29. iphone 5s’m var fakat arka kameraya basınca siyah ekran oluyor flaş açılmıyor telefonun soğuması gerektiğini bildiriyor yardımcı olursanız sevinirim

  30. ıphone 4 s kameram calısmıyor. vıdeo cekıyorum ama fotograf cekmıyor ekranda hıcbırsey cıkmıyor arkadaslar yardımcı olurmusnuz?

  31. Arka kamera çalışmıyor sarı uyarı işareti çıkıp soğuması gerekşyor diyor ve karanlık ne yapmam gerekiyor

  32. iphone 5s’m var fakat arka kameraya basınca siyah ekran oluyor flaş açılmıyor telefonun soğuması gerektiğini bildiriyor yardımcı olursanız sevinirim

  33. Merhabalar iPhone 6
    Whatssp messenger kilit ekranı vs program içerinde aarka kamera resim çekmşyor ön taraf Çek’im yapıyor

    Normal kamerada resim çekimi var

    Flash da çalışmıyor neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim

  34. iphone 5s’m var fakat arka kameraya basınca siyah ekran oluyor flaş açılmıyor telefonun soğuması gerektiğini bildiriyor yardımcı olursanız sevinirim. Not: Kamerayı değiştirdim, şu an arka kamera da çalışıyor fakat zoom yaptığımda veya yakın çekimlerde odaklanmıyor kamera…

  35. İphone 5 im var 1 sene kadar önce güncelleme yaptıktan sonra arka kameram ve flaşı kullanamaz oldum. Bu durum canımı sıkıyor ve iphone den beni soğutuyor. Flaş etkin değil soğuması gerekiyor diye bi uyarı veriyor ve kamera donuyor. Lütfen yardımcı olun..

  36. Aynı durumu bende yaşıyorum. Iphone 5s var. Telefonda düşme veya darbe kesinlikle olmadı. En son sürüm güncellemeyi yaptıktan sonra ön kamera çalışıyor, fakat arka kamera siyah ekran ve flash etkin değil soğuması gerekiyor diye uyarı veriyor. Ayrıca el feneri uygulamalarınıda yükledim, fakat telefonunuzun flash özelliği yok mesajı veriyor. Yeni güncellememi beklemeliyiz? Yardımcı olursanız sevinirim.

  37. Iphone 5s aynı sorun bendede var. Düşme darbe yok. Flash soğuması gerekiyor diyor. Ön cam çalışıyor. El feneri uygulamasında cihazınızda flash bulunmamaktadır diyor. Yardımcı olursanız sevinirim? Yazılımsal bir sorun heralde.

  38. aynı sorun bendede var flaş ve arka kamera yok sadece ön kamera var ne yapmalıyım bi yardımcı olursanız sevinirim iyi günler dilerim

  39. aynı sorun bendede var arka kamera yok soğuması gerekiyor sarı uyarı ikonu da var ama ön kamera çalışıyor çözümü nedir teşekkür ederim

  40. İPhone 5s 9.3.1 güncellemesi sonrasında kamera ve flaş kullanılmıyor diğer arkadaşların ki gibi yazılımsal bir sorundur yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

  41. İyi akşamlar iphone 5s cihazım flaşı kullanabilmeniz için iphone nun soğuması gerekiyor hatası verip arka kamera açılmıyo sadece siyah görüntü var arka kamerada yardımcı olabilirmisiniz lütfen?yazılım 9.3.1 teşekkür ederim

  42. merhaba telefonum yere düştükten sonra ön ve arka kameram çalışmıyor siyah ekran çıkıyor napabilirim ?

  43. 9.3.1 güncellemesinde sonra kameram çalışmıyor. flası kullanabilmeniz için iphonun soğuması gerekiyor hatasını veriyor.. yardımcı olurmusunuz..

  44. Merhaba arka kameram çalışmıyor uyarı olarak telefonuzun yeteri kadar soğuması gerek diyor

  45. Merhaba arka kameram çalışmıyor uyarı olarak telefonuzun yeteri kadar soğuması gerek diyor

  46. Flaş Etkin Değil

    Flaşı kullanabilmeniz için iphone’u soğuması gerekiyor hatası almaya başladım durduk yere sorunu düzelten ve neden kaynaklandığını bilen varmıdır acaba ?

  47. Merhaba iPhone 5s cihazımın flaşlı çalışıyor ama arka kamerası çalışmıyor neden olabilir iOS 9.3.1

  48. Aynı sorun bende de var rica etsem çözümü olan söyleyebilir mi arka kamera çalışmıyor flash da aynı şekilde ön kamera sorunsuz çalışıyor güncelleme son sürüm iPhone 5s

  49. Aynı sorun bendede var kamera sorunu arka kamera çalışmıyor ön kamerada sıkıntı yok flash da aynı şekilde çalışmıyor çözümünü bilen söyleyebile mi güncellemeler son sürümde İPhone 5s

  50. Flaş Etkin Değil

    Flaşı kullanabilmeniz için iphone’u soğuması gerekiyor hatası almaya başladım durduk yere sorunu düzelten ve neden kaynaklandığını bilen varmıdır acaba ?

  51. Arka kamera çalışmıyor sarı uyarı işareti çıkıp soğuması gerekşyor diyor ve karanlık ne yapmam gerekiyor

  52. Telefonumun arka kamerasi calismiyor siyah ekran ve sari uyari isareti var lutfen yardimci olurmusunuz suan telefonum son guncellemede telefonumu sifirladim yine bisi degismedi. Tesekkurler

  53. Iphone 5 arka kamera ya geçmiyor . Telefoncular kamerabdeilçek dedş ama çözğlmedi yazılımsal olduğunu düşünüyorum ne yapabiliriz

  54. Merhabalar ben iPhone 5s kullanıyorum cihazımda aynı arka kamera sorunu ve soğuma hatası teknosadan almıştık servise götürdük acaba sorun bende midye düşme çok az sayıda

  55. Abi iPhone 5s im var arka kamera çalışmıyor soğuması lazım flaş için falan diyo güncelledim telefonu ön kamera çalışıyor ama arka kamera yoj maaleseff acil yardım

  56. arka kamera durduk yere calısmıyor ve sarı unlem ısaretı alıyorum sogumasını bekleyın dıyor buzdolabına bıle koydum:) butun sıfırlamaları yaptım olmadı yardımcı olurmusunuz

  57. arka kamerada durup dururken unlem sogumasını bekleyın yazıyor butun sıfırlamalarıda yaptım olmadı yardımcı olurmusunuz

  58. sorun genel anlamda mı var çünkü bende de aynı şeyi söylüyor flaş etkin değil cihazın soğuması gerekiyor diyor.

  59. Bende geçen gün iPhone 5s mi yere düşürdüm o günden itibaren arka kameramla arka flaşım çalışmıyor telefonu sıfırladım yinede olmadı ne yapmam lazım kendi yolumla

  60. Merhaba aynı sorun bndede var
    Arka kanera çalışmıyor sarı ünlem geliyor
    Flaş açmaya çalıştınmı ıphone soguması gerekiyor diyor nolur yardım

  61. iphone 5s im arka kamera açılmıyor. Flash a tıklayınca da soğuması gerek diyor. ne yapabilirim düzelmesi için ???? tatile gideceğim lütfen acil yardım.

  62. Telefonu yere düşürdüm ve ekranım tuzla buz oldu. Telefonumun bazı yerlerinde sarı sarı lekeler oluştu ve ön flaşımla kameram çalışmaz duruma geldi sadece ekranımı değiştirsem telefonum düzelir mi telefonun dokumatiğinde hiçbir sorun yokmuş gibi gözüküyor. Bu arada telefonum iphone 6s plus.

  63. Merhaba bendede aynı sorun var iphone 5s kullanıyorum arka kameram sımsıyah oluyo kamerayı öne gecırdıgım zamanda sarı ısaret cıkıyo ve flaş etkın degıl dıyo ıphonenın soguması lazım dıyo flas zaten calısmıyor ondan oncede telefonu sıfırlattım telefoncuda ve ıos 9.3.3 oldu acaba guncellemeden dolayı olmus olabılır mı sorunu ne sımdı bu telın herkezdede aynı sorun nasıl duzeldı telefonlarınız

  64. iphone 5s im arka kamera açılmıyor. Flash a tıklayınca da soğuması gerek diyor. ne yapabilirim düzelmesi için ???? tatile gideceğim lütfen acil yardım.

  65. İphone 5s arka kameram çalışmıyor flasha basıyorum soğuması gerekiyor diyor ne yapabilirim

  66. Arka kamera çalışmıyor flaş açmaya çalışıncada ıphone soğuması gerekir diyor sorun nedir?

  67. Arka kamera çalışmıyor sarı uyarı işareti çıkıp soğuması gerekşyor diyor ve karanlık ne yapmam gerekiyor

  68. Aynı sorun benim telefonumda da var sarı uyarı ve soğuması gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz

  69. Arka kamera açılmıyor.Sarı iaşret geliyor ve soğuması gerektiğini söyluyor.Yardımcı olabilir misiniz?

  70. Arka kamerayı telefonumu düşürerek çatlattım. Kasa değimeden 75 tl ye sadece kamera değişimi mümkün diye biliyorum. Değişim şuanda mevcutmudur ?

  71. Benimde arka kamera çalışmıyor sarı uyarı işareti çıkıp soğuması gerekiyor diyor ne yapacağım bilgilendirirseniz sevinirim

  72. Merhaba. Arka kameram açılmıyor siyah kalıyor aynı Zaman’da flaş da çalışmıyor. Flaş kullanabilmeniz için iPhone nun soğuması gerekiyor uyarısı veriyor sorun nedir Nasıl çözülür?

  73. Merhaba iPhone 5s im var. Arka kameram açılmıyor siyah kalıyor aynı Zaman’da flaş da çalışmıyor. Flaş kullanabilmeniz için iPhone nun soğuması gerekiyor uyarısı veriyor sorun nedir Nasıl çözülür?

  74. Iphone 5 kullanıyorum. Ama bu aralar sadece ön kameramı kullanabiliyorum. Arka kameraya geçmiyor. Geçmeye çalıştığımda iphonenizin soğuması gerekiyor dedi. Aynı zamanda flaşıda kullanamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. ?

  75. Merhaba telefonumu yere düşürdüm, iPhone 5s im var. Arka kameram açılmıyor siyah kalıyor aynı Zaman’da flaş da çalışmıyor. Ne yapamam gerek? yardımcı olur musunuz :(((

  76. Merhaba benim sorunumda çoğu kişiyle aynı 5sim var ve çok alçaktan yere düştü ama ondan sonra birkaç fotoğrafı çektim ama sonra bozuldu gibi hem flaş açılmıyor hemde kamera uyarı veriyor ne yapmalıyım

  77. Yaklaşık 5 gun önce telefon elimden duştu ondan sonra arka kamera siyah görüntü veriyor flaş kullanamıyorum telefonun soğuması gerek diyor sarı bir işaret çıkıyor ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olur musunuz bilgisi olan var mı acaba?

  78. Merhaba telefonumu yere düşürdüm, iPhone 5s im var. Arka kameram açılmıyor siyah kalıyor aynı Zaman’da flaş da çalışmıyor. Ne yapamam gerek? yardımcı olur musunuz :(((Lütfen yardımcı olur musunuz

  79. Iphone 5s ım var yere dustu sonra arka kamerası calısmıyor sıyah goruntu çıkıyor yurtdışından gelen telefonlara surumu guncelleyınce bırdaha açılmıyor dedıklerı ıcın guncellemedım ne yapabılırım

  80. İphone 5s arka kameram çalışmıyor flasha basıyorum soğuması gerekiyor diyor ne yapabilirim?

  81. İphone 5s arka kameram çalışmıyor flasha basıyorum soğuması gerekiyor diyor ne yapabilirim

  82. İphone 5s arka kameram çalışmıyor flasha basıyorum soğuması gerekiyor diyor ne yapabilirim

  83. ıphone 5s arka kamerayı açtığımda siyah ekran çıkıyor ve üst sol köşede sarı bir ünlem ikazı çıkıyor bastığında flash ın çalışması için makinanın soğuması lazım diyor

  84. Flaşı kullanabilmeniz için iphone’u soğuması gerekiyor hatası almaya başladım durduk yere sorunu düzelten ve neden kaynaklandığını bilen varmıdır acaba ?

  85. Merhabalar. İlk önce diğer kullanıcılar gibi bende de arka kamera ve flaş çalışmıyor. Ünlem işareti var ve “Flaş Etkin Değil flaşı kullanabilmeniz için Iphone’un soğuması gerekiyor.” yazıyor. Ne yapmam gerek?

  86. Merhabalar. İlk önce diğer kullanıcılar gibi bende de arka kamera ve flaş çalışmıyor. Ünlem işareti var ve “Flaş Etkin Değil flaşı kullanabilmeniz için Iphone’un soğuması gerekiyor.” yazıyor. Ne yapmam gerek?

  87. Merhaba ıphone 5sim var ve arka kamerası açılmıyor kamerayı açmaya çalıştığımda makinanızın soğuması gerekiyor diyor ne yapabilirim ?

  88. 5s im var arka kamera açılmıyor flaş yanmıyor. Cihazınız soğuması gerek diyor yardım lütfen

  89. appel 5 S arka kamera çalışmıyor bort arızası var dediler bunun ücreti kaç liradır saygılarımla

  90. Merhaba telefonumu dün akşam yere düşürdüm düşürdükten sonra flaş ve arka kameram çalışmıyor soğuması gerek sorunu veriyor ne yapmalıyım?

  91. iPhone 5s arka kamera çalışmıyor flaş çalışmıyor soguması gerek diyor ne yapmalıyım

  92. Merhaba bugün telefonumu yere düşürdüm sonra şarja taktım ve kamerayı açtığımda siyah ekran ve flash kullanılamıyor iphonenin soğuması gerekli diyor yardımcı olurmusunuz

  93. Merhaba telefonumu dün akşam yere düşürdüm düşürdükten sonra flaş ve arka kameram çalışmıyor soğuması gerek sorunu veriyor ne yapmalıyım?

  94. 5s im var arka kamera açılmıyor flaş yanmıyor. Cihazınız soğuması gerek diyor yardım lütfen

  95. Merhaba iPhone 5s im var. Arka kameram açılmıyor siyah kalıyor aynı Zaman’da flaş da çalışmıyor. Flaş kullanabilmeniz için iPhone nun soğuması gerekiyor uyarısı veriyor sorun nedir Nasıl çözülür?

  96. Merhabalar 5sim var ve ön kamerayı açmalı için simgeye tıkladığımda ön kameraya değil panoramik moda geçiyor en yapmam lazım?

  97. 5S in arka kamerası ya bulanık ydaa siyah ekran gösterip fotoğrf cekmiyor.Aynı zamanda flaş da ynmıyor.Ne gibi sorunu olabilir ve tlep edilen ücreti nedir?-Teşkkürler.

  98. 5S in arka kamerası ya bulanık ekran yadaa siyah ekran gösterip fotoğrf cekmiyor.Aynı zamanda flaş da yanmıyor.Ne gibi sorunu olabilir ve talep edilen ücreti nedir?-Teşkkürler

  99. iphone 7 plus kamera uygulamasında fotoğraf ve video çekemiyorum. Donup kalıyor. ancak Whatsapp ve diğer uygulamarla fotoğraf ve video çekebiliyorum, Problem nedir Anlayamadım.. ne yapmam gerekiyor ?

  100. Merhaba. İPhone 6simi 1ay önce aldım ve aldığımdan beri kameram sorunlu. Özellikle ön kamerası karıncalı bulanık çekiyor. Servise versem bunun için benden ücret talep ederler mi?

  101. İyi günler, benim tlfn 5s arka kamerası çalşmıyo ve flaş da yanmıyo hiç bir yerde arka kamera çalşmıyo fklaş içinde soğuması gerekiyor diyo soğutuyorum yine işe yaramıyor ne tapamalıyım sizce ? Teşekkürler.

  102. İphone yere düştüğünden belli arka kameram ve flaş çalışmıyor soğuması gerek diyor ne yapmalıyım. Teşekkürler

      1. Merhabalar, iphone 7 plus kullanıyorum. Ön kamerası normalde çalışıyor fakat Instagram, Snapchat tarzı uygulamalarda ön kamera açılmadan uygulamadan atıyor. Yazılımsal bir sorun mudur acaba ve düzelme ihtimali olabilir mi? Rica etsem cevaplandırabilir misiniz. Teşekkürler.

  103. Arka ve ön kameranın orjinali mi takılıyor yerine yeni olarak? Birde tahmini olarak ne kadar sürüyor arka ve ön kamer işlemi?

  104. Iphone 7 128 gb yeni cihazım a1660 serisi ön ve arka kamera birde flaş hiç çalışmıyor
    Tamiri mümkün mü mümkünse fiatı ne kadar

  105. 5s yüz üstü düştü ön ve arka kamera flaş calışmıyor tamirci entegre arızali dedi kestirip attı yapılmaz dedi arka kameranın soketini cıkardım ön kamera calışmaya başladı soketi takınca tekrar gidiyo sorun ne olabilir yeni arka camera aldım taktım banamısın demedi ön cameraya etkisi olmadı sorun sürüyo flaş içinde sogutun diyo ne yapmalıyım

  106. Apple 6aldım alalı 5gün oldu arka kamerası beyaz renge yakınlastırdıgımda kırmızı şeritler çıkıyor ne yapmalıyım teşekkür

  107. iphone 4S telefonumu fabrika ayarlarına geri döndürdükten sonra kamera açılmamaya başladı ancak instagram facebook gibi uygulamarda açılıyor. Normal menüdeki kamera bölümünde açılmıyor.

  108. Merhaba iPhone 5s cihazımı gece flaşla yürürken yere düşürdüm bir sıkıntı yoktu biraz zaman geçti arka kamera ara sıra çalışmamazlık yapmaya başladı sonra birden bire hiç çalışmaz oldu tamirciye götürdüm kamerayı degiştirdi sorun düzeldi daha sonra tekrar kamere ara ara çalışmamaya başladı şuan kök gitti arka kamera çalışmıyor sadece ön kamera çalışıyor

  109. Merhaba ıphone 5s arka kameram ve flaş durup dururken çalışmamaya başladı telefoncuya verdim ekran dedi değiştirdi olmadı . Kamera değişecek dedi değiştirdi olmadı entegre mi ne bişey dedi yine olmadı benim napmam gerekiyor acil yardım lütfen ?

  110. Iphone 7 telefonumun arka kamerasında nokta nokta halinde yatay olarak dümdüz bi çizgi var bi anda oldu sebebini anlamadım. Acaba düzelir mi

    1. Buket Hanım merhaba, cihazı sıfırlayın, sorun devam eder ise bir arıza olabilir. Kontrol edilmeden kesin bilgi vermemiz doğru olmaz.

  111. Merhaba ıphone 5s ön kamera acılıyor arka kameara acılmıyor. flash soguması gerektigini yazıyor. sorun ne olabilir.? yardımcı olursanız sevinirim..

    1. Merhaba, flaş soğuması gerekiyor diye hata alıyorsanız kameranız arızalı olabilir, kamera değişimi yapılacak kontrol edilmesi gerekiyor. Ulaştırırsanız yardımcı oluruz.

  112. Merhabalar
    5s kullanıyorum telefonum yere düştü kamera ve flash çalışmıyor sebebini öğrenebilirmiyim şimdiden teşekkürler

  113. İphone 5s min arka kamerasını açtığım zaman parlak gösteriyor odaklıyorum ve gene parlak gösteriyor ne yapmalıyım?

    1. Aslı Hanım yazılımı tekrar yükleyip denediyseniz donanımsal bir arıza olabilir, kameranın değiştirilip kontrol edilmesi gerekir.

  114. Kolay gelsin iphone 6 var kullandigim telefonun arka kamerasi calismioyor flas hatasi cikior hemen kamerayi degistirdim tamircisi degisdi yani ama calismadi ayni hata devam ediyor bana yardimci olabilirmisiniz nedendir acaba

    1. Gökhan Bey merhaba, kontrol etmeden kesin bilgi vermemiz yanlış olur ancak bu tip arızalar genellikle kameradan kaynaklanır. Denediğiniz kamerada arızalı olabilir veya anakart arızalı olabilir.

  115. Merhaba telefonum 2-3 saniye suya düştü çıkardım kamerada bir sorun yoktu 3 gün pirinçte tuttum çıkardığımda ıtunes guncelleme hatası çıktı güncelledim açtım kamera siyahtı çekmiyordu bozulmuşmudur

  116. Merhaba,ben iphone 7 plus kullanıcısıyım ve bir gün aniden arka kameram çalışmamaya başladı arka kameraya geçtiğimde karanlık bir ekran çıkıyor bu sorunu nasıl atlatabilirim ?

  117. Ben 4s kullanıyorum.Arka ve ön kamera sorunsuz çalışıyor.Lakim flaş uyarı ışığı hem foto da hem video da hemde fener modunda çalışmıyor ne yapmalıyım ?

  118. Benim iPhone 5s yere düştü ön kamerada hiçbir problem yok fakat arka kameraya geçince kamera donuyor acaba tamir fiyatı ne kadar olur

  119. merabalar ıphone 5s kullanıyorum telefonumun kamerası açılmıyor ve bu sürekli tekrarlıyor snap uygulamasına girince sınırlamanız da kamera kapalı diyor oysaki sınırlama açık bile değil sıfırladım yenileim yine açılmadı ana kartta mı problem var szice ?

    1. Meltem Hanım kamera değiştirip kontrol etmeden anakart arızalıdır diyemeyiz, büyük ihtimalle kamerada bir arıza var. Değişim yapılarak kontrol edilmesi gerekir.

  120. merabalar ıphone 5s kullanıyorum telefonumda her hangi bir düşme olmadı ama iki taraflı kamera açılmıyor flaşta açılmıyor snap uygulamasına girince sınırlamada kameranızı açın diyor ama zaten açık napabilirim ?problem anakatta mı ?

  121. iPhone 5s servis yok ve aranıyor arızası veriyor. Arka kamera arızalı. Tahmini ne kadara onarılır ve servis yok arızası yapılır mı

  122. merhabalar 7 plus kullanıyorum ıos 11 yazılımı yukledıkten sonra kameram eskı netlıgını kaybttı yaklasınca bulanıklasma oluyor eskıden yoktu yazılım guncellemesını yaptıktan sonra oldu ıtunes uzerınden sıfırlayarak tekrardan yukledım ama degısen bırsey olmadı degıısmde yapmıyorlar donanımsal sorun yok dıyorlar ama kameram bozuldu nasıl duzelır

    1. Serap Hanım tekrar yazılım yüklemesi yaptığınızda da sorun düzelmedi ise donanımsal bir arıza olabilir. Kameranın servisimizde değiştirilip kontrol edilmesi gerekiyor.

  123. S.a hocam oncelikle kolay gelsin 5s kullanicisiyim arka kemara karanlik ekran on ekranda aynisi fakat herhangi bir uygulama’da facebook vs snapchat olsun sadece on kamera aciliyor oda biraz zor aciliyor ? bunun nedeni ogrenebilir miyim
    Ön kamera da sıkıntı yok ama arka kameraya gelince siyah ekran bir tek ekran yok diger hersey var Yardimci olursaniz sevirim.

    1. Hakan Bey merhaba, arka kamera eğer bozuk ise ön kameraya geçmekte zorlanabilir. Snapchat gibi uygulamalarda ilk ön kamera açıldığı için sorun olmayabilir. Daha önce tamir görüp görmediği önemlidir, ulaştırırsanız kameraları değiştirip kontrolünü yapabiliriz.

  124. Merhabalar iPhone 5s kulanıcısıyım yere düştü hiçbir hasar YÖK fakat kamera açılmıyor tek sorun bu kameralarda görünür bi kırık,çizik vb birşey Yok sadece kamera açılmıyor ne yapabilirim

  125. Merhabalar iphone 7 kullanıyorum.son güncellemeden sınra arka kamera çalışmamaya başladı.reset yapıyorum 1-2 deneme yapıyorum çalışıyor,5-10 dk geçtikten sonra deniyorum açmıyor donuyor.çözümü varsa yardımcı olmanızı rica ediyorum.

  126. Merhabalar ben 5s kullanıyorum anakart değişti ve şimdi arka kameramı parmak izimi kullanamıyorum arka kamerayı açınca flaş etkin deği kullanabilmeniz için telefonun soğuması gerekiyor diyor

  127. iyi günler 6s kullanıyorum ön arka kamera çalışmıyor degişim yapacagınız kamera orjinal mi degişimden sonra fotolarımda aynı netliği bulabilecek mi yim , parçanın orjinalliği nedir

  128. İphone 8 aldım sıfır kutusunu açtım ön kameram çalışmıyor ve yurt dışından geldi telefonum ne yapabilirim bunun için?

  129. merhabalar ıphone 6s ön ve arka kamera çalışmıyor açılıyor ama siyah ekran hiç bişey yapamıyorum ve flaşda çalışmıyor neden kaynaklı ve yapılabilirse ücret ne kadar ?

  130. merhaba iphone 7 plus kullanıcısıyım arka kameram dondu açılmıyor siyah bir ekran oluluyor ama ön kamera normal. güncellersem düzelir mi?

    1. Mehlika Hanım güncellemeyi deneyiniz ama sorun devam ederse kameranın değişmesi gerekir. 7 plus modellerinde kamera arızası çok sık yaşanmaktadır.

  131. Merhaba Ben iphone 6 kullanicisiyim Telefonumun Arka Kamerasi Ve Flashi caliwmiyor arka kamera siyah Oluyor Daha onceleri Oluyordu Resetlerdek Duzeliyordu wimdi duzelmiyo Sorun ne ola bilir acaba???

  132. Merhaba ıphone 7 telefon kullanıyorum arka kamerasında çizikler var muhtemelen telefonu yere düşürdüğümde oluştu sonrasında fark ettim ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz?

    1. Suzan Hanım arka kamera camındaki çiziklerden bahsediyorsanız bu cam değişimi yapılabilir, ama kamerada görüntüsünde bir çizik var ise kontrol edilmesi veya değişmesi gerekir.

  133. iphone 6s yere düşürdüm lcd ekran değişimi olacak ve her iki kamerada çalışmıyor.yani sizden 2 tamir işlemi rica edicem fiyatta herhangi bir indirim olur mu yoksa 319+249 mu olur ?

    1. Niyazi Bey birden fazla parça değişimi olacağı için indirim yapılarak fiyat verilecektir. Bazen kameranın biri çalışmadığında diğeri açılmaz. Bu nedenle servisimizde arıza tespiti yaptıktan sonra kesin bir bilgi vermemiz daha doğru olacaktır.

  134. Merhaba, 6s kullanıyorum ve arka kamereda siyah ekran hatası alıyorum. Ön kamera çalışıyor. Daha önce birkaç kez olmuştu fakat sürüm güncelleyerek yada Açma kapama tuşuna ve home tuşuna birlikte basarak sorun giderilmişti. Şimdi ise sorunu çözemiyorum

    1. Büşra merhaba, sorun arka kameradan kaynaklanabilir. Arka kameranın değiştirilip kontrol edilmesi gerekir. Servisimize ulaştırırsan ücretsiz arıza tespiti yapılarak bilgi verilebilir.

  135. Merhaba iPhone 5 kullanıyorum telefonumun arka kamerası 1 ay önce sadece siyah ekran olarak görülmeye başladı.Kapatıp açtım, farklı yöntemler de denedim ama işe yaramadı.Daha önce hiç tamir görmedi ve darbe almadı.Ayrıca İnstagram gibi uygulamaların kamerasında da arka kamera çevirme yeri görünmüyor.Sebebi sizce nedir, kameranın değişmesi mi gerek?

    1. Sueda merhaba, arka kamera arızalı gibi görünüyor, dilerseniz ulaştırın bir arıza tespiti yapalım. Arıza tespitinin ardından ne yapılması gerektiğine karar veririz.

  136. İyi günler kolay gelsin ben geçenlerde iphone 6plus aldım ama on kamara ya giriyorum açılmıyor bazen de giriyorum hic sıkıntı yokmuş gibi çalışıyor sorun neyden olabilir

    1. Turan Bey öncelikle yazılım güncellemesini bilgisayar üzerinden tekrar yapınız, sorun devam ediyor ise ön kameranın kontrol edilmesi gerekir. Servisimize ulaştırmak isterseniz ücretsiz arıza tespiti yapılacaktır.

  137. herhangibi bi darbe düşme olmadı 7plusum var ama flas arka kameram çalışmıyor garantim daha bitmedi donanımsal sorunsa garanti karşılarmı

  138. Merhaba iPhone 6 telefonumuz mevcut. Ön ve arka kamera ile birlikte telefon aramalarda zil sesi de çalışmıyor. Sıradan bir servise gönderdim ana karttan diyerek iade etti. Konu hakkında ne yapabiliriz?

  139. Peki ana karttan ise tamiri mümkün müdür. Tamir işemi olsa yaptığımız masrafa değer mi? Kim ile irtibata geçebiliriz yardımcı oiabilirmisiniz?

    1. Hüseyin Bey anakart tamirleri de yapılmaktadır bunun için cihazın servise alınması gerekir. Ulaştırmak isterseniz servis formu doldurup adresimize gönderebilirsiniz.

  140. Iphone 7 telefon aldım 1 ay sonra arka kamerasında çizgi halinde yeşil-mor çizgi olustu servise yolladım yapıldıgı söylendi ancak eve geldiğimde sorun aynı şekilde devam etti. Yeniden servise yollamayı düşünüyorum yarın acaba bu sefer kesin düzeltirler mi

  141. Benim telefonum garantiye gitti batarya degisti tum testlerden basari ile gecti ve tekrar gonderdiler. Ama telin geldigi gün on kamera calismiyo kamera simgeleri var ama siyah oluyo cekme dugmesine bastigim halde bile cekim yapmiyo

  142. Merhaba. Öncelikle iyi çalışmalar diliyorum. 7plus telefonumun kamerasında bazen kararmalar oluyordu fakat telefonu açıp kapattığımda düzeliyordu. Daha sonra telefonumu düşürdüm hiç bir yerinde bir tane çizik yok fakat ön kamera ve arka kamera ile flashım çalışmıyor. 8 aydır kullanıyorum garantiye göndersem garanti kapsamında değerlendirilirmi ?

  143. Merhaba ipone 5 kamera sorun var ön kamera calisiyor fakat arka kamerada ipone sogumasi gerekiyo diyor cozum olarak ne onerirsiniz tesekkurler

  144. Merhaba ıphone 8 kullanıyorum 3 ay önce aldım arka kamera girmiyor hiç bir işlem yapılmıyor ekran siyah ne yapabilirim bu durumda bazen diyor iPhone aygıt soğuması bekleniyor ! İşareti çıkıyor

    1. Halil Bey arka kamera arızalı olabilir, öncelikle arıza tespiti yaparak bundan emin oluruz. Gerekirse arka kamera değişimi yaparak sorunu çözeriz.

  145. Merabalar ıphone se ekranım değişmişti daha sonra touch ıd bozuldu daha sonra home tuşu basmamaya başladı. Sonra da arka kameram flaşh ve el feneri çalışmadı 1-2 hafta sonra kameram birden geldi ve bikaç gün sonra tekrar gitti sizce tüm bunlar ekran değişiminden dolayımı ve kameram tekrar gelir mi?

    1. Hilal Hanım işlem yaparken home tuşuna zarar verilmiş olabilir. Ayrıca kamera veya flaş kısmınında kontrol edilmesi gerekir. Tekrar düzeleceğini sanmıyorum.

  146. İphone 7 aldım suda yıkadıktan sonra arka kamera kendi içinde dört köse oynuyo neden olabilir şimdiden teşekkürler.

    1. Emre Bey bu cihazlar su geçirmez değildir, suya dayanıklıdır. Öncelikle sıvı temasının boyutunu tespit ederiz onsan sonra ne yapılması gerektiğine karar veririz.

  147. İphone 6 kamera entegra yapım fiyatınız nedir ? birde Aksaray İlinde telefon hastanesi adında bir teknik servise verdim. içinden bazı parçaları almak suretiyle telefunun çok sıkıntılı olduğunu hemen satmam gerektiğini söyledi. Ben böyle bir etik davranış görmedim. burdan firmayı teşhir ediyorum Aksaray ilinde yaşayan varsa skın telefon hastanesi teknis servisine götürmesin. Telefonu fotoparça gibi uzman ellere teslim etsinler.

    1. Fatih Bey merhaba, bu durumdaki cihazları kontrol etmeden bir şey söylememiz çok zordur. Öncelikle arıza tespiti yapılır ondan sonra işlem ve fiyat bilgisi verilir.

  148. merhaba iphone 7 plus 128 GB kullanıcısıyım telefonumun arka portre çekim modu çalışmıyor yani normal çalışıyor bulanıklık göstermiyor arkadan sebebi nedir acaba teşekkürler

  149. Model No: A1863 EMC 3159

    Ön Kamera çalışıyor fakat arka kamera çalışmıyor.
    Önceden bir çalışıyordu sonra geri deaktif oldu

    Ön Kamera’dan Arka kameraya video modunda geçince

    Flaş Etkin Değil
    Flaşı kullanabilmeniz için iPhone’un Soğuması Gerekiyor

    uyarısı veriyor.

    Acaba telefonda sorun varsa diye Asphalt 8 yükledim çözülmedi. Shift ile ipsw de yükledim iTunes üzerinden çözemedim.

    Apple ‘a Tanı bilgisi gönderdim.

    Arka Kamera Flaş Sensörü arızalı gözüküyor TR’de bu cihaza destek verilmiyor ücretli yada ücretsiz tr de parçası yok ABD’ye yada ekli listedeki yerlere gönderebilirsiniz denildi

    bu cihazın kamerasını nasıl çalıştırabilirim. iPhone 5 de bu sorun soketi yerinden söküp geri takınca düzeliyordu ama başına gelen yada nasıl çözebileeğim konusunda yardımcı olabilecek varmı?

    1. Sadık Bey merhaba, A1863 iPhone 8 modelidir ve Amerika cihazı ise Türkiye Apple dan destek alamayabilirsiniz. Apple’ın yaptığı uzak kontrole göre kamera sensör arızalı yani arka kamera arızalı. Arka kamera değişimi yaparak sorunu çözebiliriz. Parçaları servisimizde mevcuttur. Soket çıktı takabilir miyim diye açmayın daha çok zarar verirseniz, öyle bir durum varsa servisimiz zaten size yardımcı olacaktır.

  150. Aynen hocam. ABD’den alınma cihaz ve TÜrkiye de parçası yok diyor apple yetkili servisi. Farklı iPhone servisine sordum oda yok dedi.

    Yurtdışı cihaz yani türkiyedeki kameralar ile bu kamera farklı.

    Kamera arada bir çalışıyor arada calısmıyor. Bunla alakalı olarak sizin elinizde parça varsa kargoyalım ? dediğim gibi model no farklı. 1863

    1. Sadık Bey cihaz Amerika olabilir ancak parçalar aynıdır, iPhone’larda Amerika, Türkiye parçası diye bir ayrım yok. Sadece yetkili servisin Amerika cihazlarına destek vermemesinden dolayı personelin bir uydurmasıdır. Ulaştırırsanız kamera değişimi yapıp test ederiz, kameradan kaynaklanıyor ise hemen yapıp göndeririz.

  151. Bende ondan dolayı buraya yazdım hocam.

    Eş’in dostun telefonunu götürdüğüm ankarada bir yer var reklam yapmıs gibi olmamak için buraya yazmıyorum. Bu paralel ithalat garantili cihazarın servisine fln bakıyor öyle sıradan bir tamirci değil gibi .

    onlara bilgi sordum. ABD cihazı burdaki parçalar ile uymadığından bakmadık dediler ondan size yazdım nasıl yaparız diye

    Anlaşmalı kargonuz varmı nasıl gondereyim

  152. İyi akşamlar İphone x arka kamera flaşı çalışmıyor ama flaş fener modunda çalışıyor birde odaklama yapamıyor herzaman apple götürdüm absürt cevaplar verdiler sizce nedir sorun birde yapılıyorsa ne kadar zamanda yapabilirsiniz

    1. iPhone 6s Plus arka kameram çalışmıyordu. Kamera değişimi denendi ama bir sonuç alınamadı. Telefonum düşüp ekran değiştikten sonra da Touch IDm çalışmadı. Arka kamera için neler yapılabilir?

  153. iphone 6 yi arka kamera degiştirmeye verdim orjinal takmişlar gene çalişmamiş entegre den midir acaba ?

  154. İphone 7 nin arka kamera camı değişim fiyatı ne kadar aceba bilgilendirirseniz sevinirim

  155. İphone 8 plus dusup arka kapak kirilmis kapak değişmiş kameralardan biri calismiyomus tamir edile bilinirmi

  156. iphone 7 plus kullanicisiyim , arka kameram ve flash im calişmiyor. ama facebook uzerinden fotograf cekebiliyorum. sorun ne olabilir yada duzeltilebilirmi ? tesekkurler

  157. Telefonum iphone 7plus arka kamerada portre modu ve video modu sıkıntılı video çekereken kamera kendini sağa sola atıyor bunu yapabilirmisiniz fiyat ne olur

  158. Telefonum yere düştükten sonra hem öne kamera,hem arka kamera hemde flash çalışmıyor, sorun ne olabilir acaba? 3’ü birden aynı anda bozulmuş olabilir yoksa problem daha farklı birşey midir ?

  159. İphone 5s kullanıcısıyım kameram hiçbir şekilde çekim yapmıyor siyah ekran gösteriyor flashımda çalışmıyor nasıl düzeltilebilir ?

  160. iPhone 6s Plus tlfnum var ön kamerada sorun yok arka kamera titriyor ve ses çıkarıyor sorun ne olabilir acaba garantisi biteli 3 ay oldu.

  161. Vatan Bilgisayar iPhone 8 Plus Portre Modu Sorunlu!
    İPhone 8 Plus telefonumuzda portre modunda sorun var. Çekmeden önce odaklama yaptığı sırada arkayı bulanıklaştırıyor ama çektikten sonra normal kamera modun da gibi çekiyor. Yani arka planı flu yapmıyor. Yeni aldık telefonu 2 gün oldu ama daha hemen fark ettik… Bu konu hakkında başka şikayetlerde var yorumları okuyunca gördüm. Biz de Vatan’dan aldık. Ve Vatan yetkilisi ile görüştüğümüzde yenisiyle değişim yapamayız. Servise göndermemiz lazım dediler. Yazılımsal veya donanımsal olduğunu servis yetkilileri belirledikten sonra yenisini veya para iadesi yapacaklarını söylediler… Böyle saçmalık görmedim. 5.800 TL para ödemiştim. Bir de servis süresini bekle. Ayrıca sıfır telefonda böyle bir sorun varsa değişim yapmaları gerek. Konu ile ilgili bilgi sahibi olan varsa yazarsa sevinirim. Ayrıca servisten halen haber bekliyorum. Kesin olumsuz bir cevap gelir… 10 gün oldu yenisini verirler mi yoksa donanım hatası mı olur bilmiyorum.

    1. Fatih merhaba, garantisi var ise Apple ile görüşebilirsiniz yok ise veya garanti dışı işlem yaptırmak isterseniz servisimize ulaştırın kontrollerini yapalım.

    2. Merhaba ıphone 7 arka kamera odaklamıyor bulanık fotoğraflar çekiyor sorun nedir ?

  162. Ön Kameram her zmana açılıyor ama arka keöaram çalışıyor max 3-5 saniye sonra donuyor başta az oluyordu şimdi hiç açılmıyor nedeni nedir?

  163. İphone 6 wifi anteni değiştirdim. ön kamera ve bağlı parçalarını değiştirdim sorunsuz çalıştı. Arka kamerayı değiştirdim siyah ekran oldu. Eski kamerayı taktım bu defa ondada siyah ekranla karşılaştım. Bir çözüm öneriniz olabilirmi.

  164. Merhabalar
    Telefonum iphone 6 batarya değiştikten sonra arka kamera çalısmamaya basladı.
    flas çalısmıyor iphone soguması gerek gibi bir ibare ve ünlem işareti cıkıyor ön kamera çalısıyor.
    Farklı kamera ve bataryalar denedik yinede çalısmadı arızası ne olabilir

  165. Merhaba
    iphone x genellikle hiçbir uygulamada ön ve arka kamera ve flaş çalışmıyor.
    Bazen nadirde olsa kamera kendine geliyor 5-6 saat flaşı ve kameraları her uygulamada kullanabiliyorum, sonrasında tekrar gidiyor.
    Kamera kullanılabilir durumdayken bile face id kullanılamıyor hatası alıyorum.

  166. mearabalr benim ıpohone 7 plus telefonumun arka kamerası bozuldu yqptırdım fakat portre modu çalışmaz oldu acaba kamera orjinal deilmiydi yoksa başka sorun olabilirmi

  167. kolay gelsin. iphone 7 cihaz kullanıyorum. arka kamera flaşı çok az yanıyor. ama fener açtığım zaman baya kuvvetli. nedendir. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

  168. Merhaba iPhone 8 telefonumda ön kamera ve sensör çalışmıyor ancak ahizeden ses geliyor sebebi ne olabilir?

  169. Yakşamlar İPhone 6 kullanıyorum ekranımı değiştirdikten sonra ön kamerada arka kamerada siyah ekran oluyor acaba sorunum nedir

  170. Arka kameram daha önce değiştiği için kameramın içerisinde toz birikmesi var fiyat olarak ne kadar olabilir bilgi verebilir misin

  171. İphone xs max kullanıyorum ekranda ya da arka kamerada bi problem yok ama ön kamerayı açınca ince yeşil bi çizgi
    çıkıyo çekilen selfilerde bile o çizgi çıkıyo çözümü nedir lütfen yardımcı olurmusunuz

  172. benim telefonumun ekranı kırıldı garantisi var diye apple gönderdim 2 haftadır tamir edildi test aşamasında denildi yapıldı denildiği halde kargolama günü bekledik neyse dedik hadi eyvallah ama şimdide telefon elime ulaştı fakat ön kamerası çalışmıyor hani test aşamasında siz ne yapıyorsunuz neye göre onaylıyorsunuz amacınız ne birde kargoyu bize kitlediniz getirme kargosunu bu ne biçim hizmet ya Apple alacaklara garantiye güvenmeyin diyorum bu yazdıklarım da herkese ders olsun Apple da yazıklar olsun. 7 yıldır Apple kullanıyorum böyle rezalet göremdim.

  173. Merhaba, 2-3 gün önce sabah uyandığımda yere falan düşmediği halde İphone 8 plus telefonumun arka kamerası ve flaşı çalışmıyordu ancak 2x e aldığımda çok bulanık bi şekilde çalışıyor flaşla çekim yapmak istediğimde flaşta yanıyor ama flaşı ayrı bir şekilde yakmaya çalıştığımda açılmıyor. Bu telefonu 2 ay önce 2. el aldım ve ilk kez bugün yaklaşık 40-50 cm bi yükseklikten düşürdüm telefon 2 ye ayrıldı camı ve kasası ama üzerinde vidalar falan hala duruyor. Anlam veremedim ve zar zor kapadım bunun bi tamir işlemi varsa fiyatı ne kadardır.

  174. Merhabalar, iphone 7 plus kullanıyorum. Ön kamerası normalde çalışıyor fakat Instagram, Snapchat tarzı uygulamalarda ön kamera açılmadan uygulamadan atıyor. Yazılımsal bir sorun mudur acaba. Rica etsem cevaplandırabilir misiniz. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı