Apple iPad’lerde En Sık Karşılaşılan Arızalar

Apple Anasayfa

Apple iPad’lerde En Sık Karşılaşılan Arızalar

iPad, hayatımızın bir parçası haline geleli 4 yıl oldu. İşimizi eğlencemizi iPad’siz yapamaz olduk. iPad’imizin kullanılmaz hale gelmesi canımızı sıkar. Bu harika oyuncaklarda bir çok arıza ile karşılaşmaktayız. Apple iPad servisi olarak servisimize en çok başvurulan iPad arızalarını bu başlıkta toplayacağız.

Ön camın kırılması

iPad’lerde en sık karşılaşılan problemlerin başında ön camın kırılması vardır. Müşterilerimizin bir çoğu iPad’in düşer düşmez kırıldığını belirtir. Ön cam dediğimiz parça cihazın dokunma işlevini yerine getiren devrelerin yapışık olduğu cam parçadır. Kolaylıkla kırılabilir. Aşağıdaki fotoğrafta ön camı kırık iPad’i görebilirsiniz.

ipad-on-cam-kirilmasi-ornek

Aşağıdaki fotoğrafta bu kırık olan kısım daha net görülmektedir.

ipad-cam-kirilmasi-ornek-2

Gördüğünüz gibi görüntü alabiliyoruz ancak üst kısımda bir çatlak var. Bu durumda dokunma özelliği çalışmaya devam edebilir. Çatlak olan kısımları hissetmeyebilirsiniz.

Servis formlarında müşterilerimiz tarafından yazılan ön cam arızası bildirimleri;

  • iPad’im yere düştü ve dokunmatiği kırıldı,yaklaşık 1-2 aydır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum fakat camdaki kırıklık rahatsızlık veriyor
  • iPad mini’de sadece dokunmatik camda kırılma mevcut, cihaz işlevleri çalışıyor
  • iPad’in düşmesi sonucu ön camda çatlak görüntüler meydana geldi fakat dokunmatiğinde ve diğer özelliklerinde hiç bir sorun yok
  • iPad’i şuan da sorunsuz kullanıyorum sadece camın kırık olması sebebiyle estetik görüntüsü hiç hoş değil
  • iPad ekranında çatlak var ama hissedemiyorum
  • iPad’im yere düştü ve çatlaklar meydana geldi, sanırım ön ekran kırıldı çünkü görüntü var.

Bu çatlaklar zamanla büyür ve parçalar halinde dökülmeye başlar. Dikkat! Parçalanmaya başladığı anda tehlikeli bir oyuncak olur. Kırık cam parçaları elinize batabilir, göze zarar verebilir. Özellikle çocuk kullanıyorsa kesinlikle ön camın değişmesi gerekir.

Servisimizde iPad ön cam değişimi aynı gün yapılmaktadır. Bu konu hakkında ayrıntılı bilgi için iPad ön cam değişimi yazımızı inceleyebilirsiniz.

Lcd ekranın kırılması

iPad’lerde en sık karşılaştığımız problemlerin ikinci sırasında lcd ekranın kırılması yer alır. Lcd ekran dokunma camının altında bulunur ve görüntü aldığımız kısımdır. iPad’iniz darbe aldığında ilk ön cam bunu yavaşlatır ve ön cam kırılır. Ancak darbe çok sert ise lcd ekranda kırılabilir.

Aşağıdaki fotoğrafta lcd ekranı kırılmış iPad’i inceleyebilirsiniz.

ipad-lcd-ekran-kirilmasi-ornek

Gördüğünüz gibi ekrandan görüntü alamıyoruz. Bu şekilde iPad çalışır sesleri komutları duyabilirsiniz ancak görüntü alamazsınız.

Müşterilerimiz tarafından servisimize iletilen lcd ekran kırılması arızaları;

  • iPad’im düştü hiç bir şey görünmüyor
  • Tabletin kenarı yere çarptı, görüntü kayboldu
  • iPad’imin ekranında hiç bir görüntü yok, sesler geliyor ancak görüntü yok
  • iPad’imin iç ekranı kırıldı, bilgisayara bağlıyorum görüyor ama kendisinde görüntü yok

Servisimizde iPad lcd ekran değişimi yapılmaktadır. Bu konuyla alakalı iPad ekran değişimi yazımızı okuyabilirsiniz.

Hoparlörün çalışmaması ses problemleri

Müzik dinlediğimizde sesler bozuk veya hiç ses gelmeyebilir. Bu durumda hoparlör arızalı olabilir. Bunu kontrol etmek için kulaklık takarak ses olup olmadığına bakabilirsiniz.

Kulaklıktan ses geliyor kulaklıksız ses gelmiyor ise hoparlörün değişmesi gerekir. Hoparlör (buzzer) değişimi servisimizde yapılmaktadır.

Etiketler :

Paylaş :

4 yanıt

  1. benim i pad in de ekraninda çatlak var ekrani n sadece işiği yok yani çok işikta bakinca çok az bir şekilde gorunuyor simgeler ekran ama kullanmak mumkun degil çok karanlik seste var tek sorun dediğim gibi işiği tamamen kısarsiniz hiç birşey gorunmez ya ondan daha karanlik bir şekilde.. işik gitti nedenini biliyomusunuz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı