iPhone Batarya Değişiminde Beş Önemli Kural

iPhone

iPhone Batarya Değişiminde Beş Önemli Kural

iPhone pillerinin ömrü ortalama bir buçuk yıldır. Bu süreden sonra performans kaybı yaşanır. Değişim yapılarak bir bu kadar daha yüksek performansta kullanımı sağlanabilir. Burada önemli olan pil değişimi işleminin nasıl yapıldığıdır. Değişimden sonra uzun yıllar kullanmak isterseniz iPhone batarya değişiminde beş önemli kuralın uygulanması gerekir.

Apple mühendisleri, iPhoneları tasarlarken günlük kullanım şartlarına daha dayanıklı olabilmeleri için çeşitli malzemeler kullanmıştır. Su sıçramaları, alçak mesafe düşmeleri gibi durumlarda iPhone dayanıklılığını arttırmak için kullanılan bu malzemeler zamanla özelliğini yitirebilir.

iPhone batarya değişimi gibi söküm gerektiren işlemlerde bu malzemeler zarar görür ve her açıldığında yenilenmesi gerekir. Nedir bu malzemeler;

  • iPhone sıvı ve toza dayanıklılık bantları
  • iPhone pil bantları

1. iPhone batarya değişiminde sıvı bantlarının yenilenmesi

iPhone batarya değişimi yapılıyor ise sıvı koruma bantlarının yenilenmesi önemli bir faktördür. Sıvı koruma bantları ekran ile kasa arasına yapıştırılan özel formüllü bir banttır. Slikon conta özelliği sayesinde yapıştırıldığı yerde conta görevi görerek basit sıvı temaslarında dayanıklılık sağlamaktadır.

FPPRO teknisyenleri olarak servisimizde yapılan iPhone batarya değişimlerinde sıvı koruma bantlarını eksiksiz olarak monte etmekteyiz. Bu sayede iPhone’unuz su sıçramalarına karşı yüksek dayanıklılık kazanmaktadır.

Sıvı ve toza dayanıklılık bantları iPhone 6s ve üzeri modellerde bulunmaktadır. Apple bu bantları 6s ve üzeri modellerden sonra kullanmaya başlamıştır. Servisimizde bu model ve üzeri modellere ait bantların hepsi mevcuttur.

2. iPhone batarya değişimlerinde orijinal bantların kullanılması

iPhone bataryası iPhone’un içinde kasaya özel bir yapıştırıcı sayesinde yapışık olarak durmaktadır. Bu yapıştırıcının iki önemli amacı vardır. Birincisi bataryanın kasa içerisinde yerinin sabitlenmesi, ikincisi batarya değişimlerinde bataryanın güvenli bir şekilde yerinden çıkarılmasını sağlamaktır.

Lityum iyon bataryalar tehlikelidir ve söküm işlemlerinde yüksek dikkat gerektirir. iPhone pil bantları bu aşamada işe yarar, kolay bir şekilde çıkması sayesinde güvenli bir söküm işlemi sağlar.

FPPRO servisinde iPhone batarya değişimlerinde pil bantları eksiksiz olarak yapıştırılır. Bir sonraki batarya değişiminde güvenli bir şekilde söküm yapmanızı sağlar.

3. iPhone batarya değişimlerinde genel temizlik

Servisimizde yapılan iPhone batarya değişimlerinde cihazın tüm temizlik işlemleri özenle yapılır. Ahize delikleri, şarj soketi, kasa çerçevesi, ekran çıtası, mikrofon delikleri gibi tozun ve kirin ulaşabileceği her bölgede dikkatli temizlik işlemi yaparız. iPhone’unuzu size kaliteli bir işçilik sonrası teslim ederiz.

4. Kaliteli teknisyen

Her ne kadar kaliteli malzeme kullanılırsa kullanılsın, işi yapan teknisyen kaliteli değilse ortaya temiz bir iş çıkmaz. FPPRO olarak servisimizde çalıştırdığımız teknisyenler Türkiye’nin en çok iPhone batarya değişimi yapan teknisyenleridir.

Sadece iPhone tamiri yaptığımız için gün içerisinde sadece iPhone ile muhatap olurlar. Tüm deneyimleri iPhone üzerine olur.

Haftada üç iPhone batarya değişimi yapan ile haftada ikiyüz işlem yapan teknisyen bir olmayacaktır. Bu nedenle iPhone’unuzu servisimize emanet ederken içiniz rahat olabilir.

5. Yüksek kaliteli FPPRO pilleri kullanıyoruz

iPhone batarya değişimlerinde FPPRO marka ürünleri kullanıyoruz. Yüksek kapasiteli değil gerçek kapasiteli pillerimiz sayesinde iPhone’unuzun ihtiyacı olan amper gücünü sağlamış oluruz.

Tüm iPhone tamir işlemlerinin fiyatlarını öğrenmek için iPhone tamir fiyatları sayfamızı inceleyebilirsiniz. Servisimizden destek almak için iletişim sayfamızdaki adreslere gelebilir, aklınıza takılan bir soru olursa soru cevap bölümünden sorabilirsiniz. Eğer kargo ile cihaz gönderimi yapacaksanız servis işlemleri bölümünü inceleyebilirsiniz.

Etiketler :

Paylaş :

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı