Suya Düşen iPhone’u Pirinçte Bekletmeyin

iPhone

Suya Düşen iPhone’u Pirinçte Bekletmeyin

Tatil için güzel bir otel ayarladınız ve havuzun keyfini çıkarıyorsunuz. Hem güneşlenip hemde İnstagram’a en son attığınız fotoğrafı kimler beğenmiş ona bakıyorsunuz. Hava çok sıcak dayanamayıp havuza atlıyorsunuz, iPhone’da cebinizde suya atlıyor. Havuz kenarında telefona dikkat edin ve suya düşen iPhone’u pirinçte bekletmeyin!

Suya düşen iPhone’un garantisi devam ediyor ise Suya düşen iPhone garanti kapsamına girer mi? başlıklı yazımızı okuyunuz.

Sıvı temasına maruz kalan iPhone aldığı sıvının boyutuna ve yerine göre arıza çıkarmaya başlayacaktır.

2 tür sıvı teması vardır;

Kısmi sıvı teması

iPhone tamamen suya girmemiştir, sadece üzerine su dökülmüştür veya suya değer değmez uzaklaştırılmıştır. Bu durumda cihaz sadece belirli noktadan suyla temas etmiştir.

Örneğin çay döküldü ve sadece alt kısımla teması oldu ve hemen temizlendi. Bu durumda şarj soketi ve hoparlör deliklerinin bulunduğu kısımdan temas etmiş oluyor.

Bu tür sıvı temaslarında cihazı kurtarma veya arızalı parçayı değiştirme şansı yüksektir. Acilen müdahale edilmesi ve sıvı teması olan bölgenin teknisyen tarafından kontrol edilmesi gerekir.

Komple sıvı teması

iPhone tamamen suya girmiştir, havuza, denize veya klozete düşmüştür. Bu tür sıvı temaslarında durum ciddidir. Üzülmekte haklısınız.

Olaydan hemen önce müdahale edilmesi şarttır. Ne kadar çok beklenirse risk o kadar artar. Eğer etrafınızda bir teknik servis var ise şanslısınız hemen pilin çıkarılıp anakartın temizlenmesi gerekir.

iPhone’u pirinçte bekletmeyin!

Yukarıda bahsettiğim şekilde sıvı temasına maruz kalan bir iPhone’u pirinçte bekletmek çözüm sağlamaz. Tek çözüm acil müdahaledir. Pirinç suyu çekmez, pirinç cihazın çürümesini engellemez. Pirinç nemi alır sıvıyı almaz.

Sıvı temasına maruz kalan cihazlar günlerce pirinçte bekletildikten sonra servise geliyor. Hem pirince hemde iPhone’a yazık edersiniz.

Lütfen bu durumlarda hemen bize ulaşın bilgi verelim. Unutmayın sıvı temasında zaman çok önemlidir. Ne kadar kısa sürede müdahale edersek o kadar şansımız artar.

Etiketler :

Paylaş :

80 yanıt

  1. 5s vardı suya düşürdüm hemen telefoncuya götürdüm .bi sıvıya yatırdıklarını söyledi ertesi gün telefonun yapılamıyacağını bi yeri yanmış dediler. Apple yolladım onlarda arkadaki seri numarası silindiği için işlem yapılamaz dediler. Bu olaylar 2016 da oldu o günden beri evde duruyor. Bişey yapılabilirmi.

    1. Türkan Hanım aradan çok uzun zaman geçmiş ve işlem görmüş bir cihaz için yapılacak çok fazla bir şey olmayacaktır.

  2. Bi umutla yazdım yaptığınız işleri görünce. Ben telefonu yollamayı düşünüyordum belki yapılacak bişi olur diye. Yollasam bile sonuç alamazmıyız.

    1. Suyla temas eden parçalar zaman içerisinde çürümeye başlar ve kullanılmaz duruma gelir, bu nedenle acilen müdahale edilmesi gerekir. Yardımcı olmak istiyorum ancak cihaz çok uzun süre beklemiş, tamir olacağını sanmıyorum.

  3. Merhaba benim iPhone 7 suya falan dusmedi anlatayım cihaz aşırı ısınmaya basladı sonra sıcaklık uyarısı geldi termometro simgesi birde İngilizce yazılar yazdı soguması ile ilgili sonra cihazı kapattım sonra cihaz birdaha acılmadı ertesi gun cihazı tamşrcilere gösterdim kimisi bakmak lazım dedi kimisi bataryadan dır dedi İstanbul da şile de telefoncu olmadığı için misafir olduğum için cihaz öyle yanımda 2gün gezdi Bartına geldiğimde hemen cihazı teknik servise götürdüm cihazda sıvı temas var dedi kısa devre devam ediyor dedi hala telefon cuda nedir sizce problem

    1. Sezer merhaba, sıvı teması veya farklı bir sorun var ise arıza tespiti yapılması gerekir, cihazı görmeden kontrol etmeden bilgi vermemiz yanlış olacaktır.

  4. İPhone 7 cihazımı bezle sarıp işe öyle gidiyordum arada nem yapmasın diye cebimden sürekli cıkarıyordum suya falan düsmedi temas bile etmedi cihazım nasıl sıvı temasa maruz kalıyor anlamadım arada ıslak mendille hoparlör kısmını falan temizlerdim ondan da sıvı temasa maruz kaldıysa bu cihazı kullanmayalım gitsin bir iki kez yan sanayi sarj aleti ile sarj ettim o kadar

    1. Sezer merhaba, içeride anakart üzerinde sıvı etiketleri vardır, cihaz sıvıya veya neme maruz kaldığında bu etiketler renk değiştirir. Teknisyen kontrol ettiğinde bu etiketlere bakar.

  5. merhaba iphone x cihazım suya düştü apple logosunda dönüp duruyor cihaz açılmıyor apple logosu geliyor sonra geri gidiyor bu işlem sürekli yapıyor ne gibi bir sorun olmuş olabilir yapabilirseniz yollamayı düşünüyorum

  6. iPhone 6 cihazım 3-4 saniye kadar deterjanlı suyun içinde kaldı. Yarım saat içinde yakınımda bulunan bir serviste kurutmasını yapıp İstanbul’a tamire gönderdim. Sizce tamir edilebilir mi?

  7. iphone 7 plus cihazım ile havuza girdim şimdi çok geç şarj oluyor tek sorunu o servise göndersem kaç tl ücret alırlar

  8. Cihazım iphone 7 sıvı temas aldı herşey çalışıyor fakat home tuşu basmıyor yapılma ihtimali var mı

  9. 7 plus havuza düşeli 25 gün oldu servise gitti geldi bu zaman zarfında tamiri mümkünmüdür acama

    1. Mustafa Bey merhaba, her zaman bir şans vardır. Sıvı temasının boyutuna göre kurtarma riskimiz artar veya azalır. Dilerseniz acilen ulaştırın kontrol edelim.

  10. Merhaba bugün ıphone 6s in üstüne bira döküldü sadece üst kısmına. Cihaz normal çalışıyor fakat hoparlor ses vermiyor.Biri aradığında zil sesi çıkıyor fakat konuşulmuyor karşı taraftan ses gelmiyor ve gitmiyor karşı tarafa.Onun dışında problem yok.İstanbul dışında oturuyorum cihazı size göndermek istiyorum maaliyeti ne kadar olur

    1. Şevval Hanım merhaba, sıvı temasında öncelikle arıza tespiti yapılması gerekiyor. Cihazı açmadan sıvının nereye zarar verdiğini bilemeyiz. Ulaştırırsanız yardımcı oluruz.

  11. Telefonu suda biraz beklettim sonra çıkardım,telefon gitti tamamen,arka kamerası buhar oldu.Buhardan kurtulup telefonu servise götürmeyi düşünüyorum.Telefon değişimi yaparlar mı ? yapmazlarsa,ne yapmam lazım ?

  12. Telefonu size getirsem,telefonun sadece kamera merceklerindeki buharı temizleyebilir misiniz ?
    Ondan sonra garantiye götüreceğim.Belki değişim olur,çünkü benim iPhone 6 telefonum suya girmişti.Götürdüğüm zaman yenisini vermişlerdi.Telefon değişim ücreti 6500TL.3 haftalık telefon.Dediğim işlem,ne kadar fiyat tutar ?

    1. Ahmet Bey cihaz sıvı aldığı zaman içindeki sıvıya duyarlı etiketler kızarır, bu nedenle garanti dışı kalır. Kontrol edilmesi gerekiyor.

  13. merhaba ıphone 5s telefonum klozete düştü hemen çıkarıp kuruladım prince koydum yakınımda götürebileceğim telefoncuda yok kurtalabilir mi onuda bilmiyorum yeriniz nerde acaba bugün sabah 10:30 da oldu

    1. Handan Hanım acilen müdahale edilmesi gerekiyor. Ulaştırırsanız yardımcı oluruz. İletişim sayfasında iletişim bilgilerimiz vardır.

  14. iyi günler ıphone 6 deterjanlı suya düştü yarım gün pirinçte beklettim servisine verdiğimde anakarta su olduğu söylendi anakartı ısı odasına ngibi birşeye yatıdılar cevabını yarın söyleceklermiş peki bunun düzelme şansı nedir

  15. Ip67 ve ya ıp68sertifikası ne işe yarıyor peki teknik bilgi verebilirmisiniz dayanıklı mı geçirmezmi demek

  16. Merhaba iPhone 7 Plusım havuza girdi telefonum garantili olmasına rağmen 2500 tl fiyat söyledi bende telefonumu dışardan yaptırmayı düşünüyorum bize verilen bilgiye göre anakart , ekran kartı ve home tuşu yanmış. Biz sizin yanınızda yaptırmak istesek yaptırdıktan daha sonra telefonda herhangi bir sorun olurmu, bize yaparsanız aşağı yukarı nekadara yaparsınız,yaptırdıktan sonra herhangi bi sorun telefonda meydana gelirse iPhone garantisi kapsamına girer mi ?

    1. Enes Bey sıvı teması olan cihazlarda arıza tespiti yapmadan fiyat vermemiz çok zor. Sıvının nereye zarar verdiğini görmemiz gerekiyor

  17. iPhone 7+ havuza soktum bozuldu. Yapılmaması gereken pek çok şeyi yaptım (Şarja takıp açmaya çalışma vb.). Birkaç tamirci baktı yapamadı. Anakart gitmiş dediler. Yapılma şansı var mı?

    İyi çalışmalar dilerim.

  18. Merhaba iphone 5s Telefonum alaturka tuvaletin icine düstü , acma tusuna bastıgımda ekran acılıp kapandı ve dahada acılmadı bende temızleyıp masaya bıraktım sehır dısına gıtmem gerektı telefon 3 gun öyle kaldı acaba ne yapmam gerekıyor ? servise yada size göndersem yapılma durumu varmı ?
    yapıldıktan sonra tekrar bozulabılırmı ?

  19. İphone 6 Bir Cihazım Var Fakat Gece Uyurken Yeğenim Üzerine İşediğinden Dolayı Çalışmıyor Bende Garantisine Götüremedim Garantisi Var Diye Hiçbiryerede Götürmedim Garantisi Bozulmasın Diye Fakat Bu İlerleyen Sürede Cihaz Oksitlendi Tamiri Olurmu Acaba Sıfırı İle Değişiminede 2000Tl İstiyorlar

    1. Semih merhaba, sıvı teması garanti kapsamına girmeyeceği için boşuna zaman kaybetmişsiniz. Açılıp kontrol edilmesi gerekiyor.

  20. meraba iPhone 6 telefonumu oğlum su dolu bardağa atmış farkettiğimizde telefonu çıkardık ve kendini kapattı daha sonra bir servise götürdüm yaklaşık 2 hafta orda kaldı sonra aradılar cihaz çöp kurtaramıyoruz anakartıda bozmuş onu da değişeceğinize yeni cihaz alın ve gelin telefonu alın dediler bende aldım 🙁 acaba size getirsem tamir şansı hala varmadır? teşekkür ederim..

  21. Merhaba ben iPhone 7plus kullanıcısıyım Mardin’de yaşıyorum , telefon su geçirmiyor diye en az bi saat falan havuzun içinde fotoğraf ve video çektim suyun altında , bi saat sonra farkettim ekranın ortasında biraz nemlenme olmuş sizce bunu ben kendim nasıl düzeltebilirim

  22. Merhaba iphone6s telefonum klozete düstü. 1-2 saniye icinde hemen cikarip kapattim. Kurumasini bekledikten sonra. Pirincte bir kac gün beklettim. Bulundugum ülkede tamirciler su hasarlarini tamir etmiyorlar. Telefonun garantisi bitmis veya sigortali degilse yedeklerinizi alin bozulana kadar kullanin diyorlar. Telefonu hala kullaniyorum, ancak cok isiniyor ve sarji cok hizli bitiyor. Tamir imkani var midir? Eski performansini saglama garantisi verebiliyor musunuz? Istanbula geldigimde size birakabilirim.

  23. Merhaba iphone xs in var telegon yanlışlıkla suya düştü havuz a yani hemen aldım 1sn ye en fazla sonra bunu havluyla kurladım sonra telefon gitti açılma ekranı geliyo ama açılmıyo Biraz uraştuktan sonra ekranı geldi yüz tanıması okumuyodu sonra. Prinç e koyfum beklettim şuan yine aynı problem var telefon açılıyo gibi oluyo açılmıyor

    1. Merhabalar benim telefon iphone xs 2 gin önce havızda çekim yaparken sıkıntısı yoktu eve geldim face ıd yüzümü okumuyo potre çalışmıyor. Ve dokunmatikte takılma var neden bilgilendirme şansınız varmı

  24. Telefonu size incelemeye yolladıktan sonra ,söylediğiniz fiyat pahalı gelirse ne kadar ödeme yapıyoruz ? (kontrol için )

  25. merhabalar telefonumu denize sokmuştum sadece 10 dk ve birden kapandı apple logosu geliyor ama telefon açılmıyor yetkili servise götürdüğümde 2 hafta gibi bir süre bekledi ve bana bugün telefonun sıvı aldığını 3000 tl karşılığında tyenisini verebileceklerini söylediler.Şimdi yenisini almasam bu telefonun yapılma ihtimali hiç yok mu

  26. Merhaba. Yaklaşık 1.5 ay önce iPhone X telefonumla havuza girdim çekim yapmak için fakat telefon haliyle su aldı. Tabii koşa koşa apple servise gittik klasik cevap hayır sıvıya dayanıklı eee napçaz 5.300 tl verin yenisini verelim dediler. Ben de 5.300 tl em olsa size getirmezdim Telefonu dedim çıktım. Daha sonra Telefonu özel farklı bir yetkili servise götürdüm anakartın yandığını söyledi ben de durumum olmadığı için yaptırmadım ama içi falan sıvıdan temizlendi. Yani öyle biliyorum.. Şimdi size getirsem hala bir çözüö yoluna ulaşır mıyız yoksa getirmem de bir fayda yok mu ? Teşekkürler iyi çalışmalar.

  27. Merhaba ben Deniz. Ben Pazartesi günü okuldayken telefonumu klozete düşürdüm ama hemen aldım.Arkadaşlarım kurutma makinesiyle telefonu kurut dediler , pirinçte beklet dediler.Ben kurutma makinesiyle kurutmayı denedi ama olmadı.Pirince koymadım.Bugün cumartesi aradan 4-5 gün geçmesine rağmen telefonu tamire götürürsek telefon çalışır mı?

    1. Selam Adaş, kurutma makinesi ve pirinç vicdanımızı rahatlatsa bile sıvının olumsuz etkilerine karşı hiç bir etkisi yok. Hala geç değil en kısa sürede bekliyorum seni

  28. İyi günler iphone xs max telefonum suya düştü ve kapandı her yere sordum olmaz dendi apple yetkili servis dahil sizi bugün keşfettim telefon bozulalı 3-4 ay oldu hiç şansımız yok di mi

  29. merhaba ben iphone6 yı klozete düşürdüm ilk çıkardığımda bir şey olmadı ama ses gelmiyordu ve orta tuşta sıkıntı vardı. Sonra pirince koydum sabaha kadar bekledikten sonra açmaya çalıştım ama sadece elma ve beyaz ekran çıkıyor sonra tekrar kapanıyordu hemen. Sizce ne yapabilirim?

  30. Merhabalar İphone 6s cihazımın üzerine çay döküldü hemen müdahele ettim üzerinde 3d cam koruyucu ve kılıf vardı ve sadece ekrana döküldü soketin içine girmedi telefonun sesini falan kontrol ettim çalışıyordu kamera ahize vs çalışmasında bir sıkıntı yok ama içine sıvı girdimi bilmiyorum şuan pirince yatırdım sizce ne yapmam gerekir

      1. Merhaba iyi günler küçük kardeşimin iphone 11 mi dişleyerek ıslatması sonucu ekranın üst kısmında ufak bir buğulanma oldu ben iphone 11 lerin kolay kolay su geçirmeyeceğine inanıyordum taki telefonum su geçirinceye kadar ne yapmalıyım eğer beklersem sorun artar mı?

      2. Meraba bende iphone 6s plus vardı suya düştü 10|15 dk durdu bulur bulmaz çıkarım sorunsuz düştü ama sarjı bitin bende taktım oldu şarjdan çıkarmamak rağmen hale şarj ediliyor diyodu kapandı ve bi daha açılmadı acill cevap

  31. Merhaba, aklaşık 2 yıl önce suya düşmüş bir iphone se telefonum var. Ümidi kesmişken sitenize rastladım. Leğendeki suya düşer düşmez aldım fakat bir türlü çalışmadı. Şarja takınca ekranında hiçbir değişim olmuyor. İçindeki fotoğraflarım çok değerli, kurtarılması mümkün müdür?

  32. Merhaba iphone 6 telefonum iki gün önce suya düştü hiç problem yok yinede pirincin içine beklettiyorum sonradan oksitlenme Veya başka problem yaşarmıyım

  33. Merhabalar bende 6s cep telefonu var sıvı teması oldu ve elimden lavabonun içine düştü ekranda sorun yok Backlight ledlerinde sorun var ve ekranda küçük beyaz noktalar başladı içinde su var sanırım ve Backlight sorunu olduğunu fark ettim internetten araştırdım ekranım orjinal yerine sadece Backlight Ekran Bileşenleri değişimi yapabilir misiniz ana ekran sorunsuz

  34. Merhaba iphone 6im suya dustu en fazla 3-4 saniye kalmistir hemen aldim kuruladim pirince yatirdim actigimda hicbisey yoktu oyle kullandim sabah kalktigimda yesil cizgiler vardi ekranda ve ekran titriyor gibiydi ne yapmaliyim

  35. Merhaba telefonum iPhone 7 pulus suya düştü 10 saniye kadar durdu direkt çıkardım telefonumda hiç bir sorun yok ama kamerası buhar ve puslu çekiyor ne yapmalıyım yapılır ku orijinal parça değişir mi

  36. bundan 4-5 ay önce iphone 7plusım suya düstü her yere gittim fakat yapamadılar toksitlenme yapmıs dediler gönderdiler yardımcı olabilir misiniz

  37. İphone x cihazım suya düştü ve uzun zamandır bekliyor 5-6 tane tamirciye gösterdim içi komple çürümüş dediler düzeltme şansımız var mıdır

  38. Merhaba iPhone x telefonumun sadece üst kısmına dün akşam kaynar su temas etti. İlk etapta suyu sildim ve telefon sorunsuz çalıştı bi 5 dakika sonra face id çalışmıyor uyarı geldi ve kamereya baktığımda içinde su vardı daha sornra apple logosu yanip sönmeye başladi ve telefon açılmadı. Bu sabah telefoncuya götürdüm ve bir parçanın yanmış olduğunu söyledi ne yapmalıyım?

  39. merhaba iphone x telefonum açılıp kapanma problemi var yardımcı olabilir misiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı