iPhone’un Ekranı Kırıldıysa Sadece 3 Seçeneğiniz Var

iPhone

iPhone’un Ekranı Kırıldıysa Sadece 3 Seçeneğiniz Var

Ekranınız kırıldığında ne yapacağınızı bilmiyorsanız internette küçük bir araştırma yaparak fikir sahibi olabilirsiniz. Ancak internette çok fazla gereksiz bilgiye ulaşırsınız ve kafanız karışır. Birisi ekran değişimine 10TL derken birisi aynı işleme 50TL diyor. Birisi ekran değişecek birisi ön cam değişecek diyor. Hangisi kaliteli hangisi pahalı anlayamıyorsunuz.

Pahalı olan işlem her zaman kaliteli veya orijinal olmayabilir. Ekran fiyatlarını araştırırsanız kafanızda tahmini bir rakam çıkabilir. Biraz zaman ayırarak belki ekranınızı kendiniz bile değiştirebilirsiniz. Ne dersiniz ekran değişimi yapabilir misiniz?

iPhone ekran değişimini kendiniz yapabilirsiniz!

Ekran değişimi yapmak için internet üzerinde size yol gösterecek bir çok kaynak var. Bu kaynakları inceleyerek ekran değişimini yapabilirsiniz. Bu durumda tamiri kendiniz yaptığınız için tasarruf ettiğinizi düşünürsünüz ancak;

  • Tamir yapmadan önce biraz bilgi sahibi olmalısınız
  • Kaliteli yedek parçayı bulmak için zaman ayırmanız gerekir ve bulduğunuz parçanın kalitesinden asla emin olamazsınız. Bir çok satıcı bozuk veya uyumsuz parça satıyor. Hatta iade gelen parçaları bile elinde kalmasın diye satabiliyor.
  • Özel aletlere ihtiyacınız olacaktır. Bunlar, sıcak hava tabancası, iPhone tornavidası, ince yıldız tornavida gibi bir çok ekipman.
  • iPhone’u söktükten sonra doğru şekilde montajı yapılması gereken bir ekranla baş başa kalırsınız, küçük bir hatanız büyük sorunlara yol açabilir.
  • Home butonuna zarar vererek geri dönüşü olmayan bir işleme girişmiş olursunuz.
  • Anakart çok hassas bir parçadır, elinizden bile statik alabilir. Anakarta zarar verirseniz tamir edilemeyecek bir arıza yaratabilirsiniz.

Hatta bu yazıyı hazırlarken bir müşterimizden gelen e-postayı aynen kopyalıyorum.

İyi günler kolay gelsin iphone 6 ekran değişimi yaparken güç kaynağını çekmeyi unuttum ekranı internneten istetmiştim ekran sağlam sorun şu ekranı taktım çalıştı ancak uzun sürmedi tekrar çekip taktım ekran güç kaynağı kesilmeden sanırım kısa devre yaptı telefona başka yeni ekran ve yeni pil denedim hiç tepki vermedi nasıl bir arıza oluşmuş olabilir ve maliyeti ne kadar?

Yetkili servise giderek ekran değişimi yaptırabilirsiniz

Ekran değişimini yetkili serviste yaptırırsanız, iPhone teknisyeni tarafından yeni bir ekran takılabilir veya ücret karşılığı yeni bir telefon alabilirsiniz. Ekran değişimi sonrası garantiniz devam eder. Ancak;

  • Bazı kusurlar bulup cihazın ekran değişimini yapmayabilirler.
  • Ekran değişimini çok yüksek bir fiyata yaptırırsınız. Apple’da en ucuz ekran değişimi 530 TL den başlıyor.
  • Yetkili servise giren cihazda tüm veriler silinir bu durumda veri kaybınız olur. Yedekleme ile uğraşmanız gerekir.
  • Apple store çalışanları genellikle yoğun oluyorlar ve müşteriye karşı umursamaz olabiliyorlar, bunlara katlanmanız gerekiyor.
  • Çok uzun süre sıra beklemeniz gerekiyor, randevu alabilme zahmetinden bahsetmiyorum bile.

FotoParca.com’da ekran değişimi yaptırmak

FotoParca.com teknik servisinde ekran değişimi yaptırdığınız zaman garantiniz var ise bu bozulabilir ancak;

  • Ekran değişimleri 139 TL den başlar, en pahalı ekran değişimi Apple’ın en ucuz ekran değişimi ücretini geçmez.
  • Ekran değişimlerinde 6 ay garanti verilir.
  • Veri kaybınız olmaz, ayarlarınız değişmez, nasıl teslim ettiyseniz öyle alırsınız.
  • Hızlıca işiniz görülür, saatler içerisinde tekrar işinize gücünüze dönersiniz.
  • Sadece Orijinal parça kullanırız, orijinal olmayanlarda ise en son kalite parça kullanırız ve bunu müşteriye belirtiriz.
  • Eğer ön cam kırık ise sadece ön cam değişimi yaptırarak orijinal ekranınızı çöpe atmamış olursunuz.

Bize ulaşmak için iletişim sayfamızı ziyaret edebilir yaptığımız işleri görmek içinde instagram/fppro_tr sayfamızı inceleyebilirsiniz. Sorunuz olur ise bu yazının altına yorum bırakabilirsiniz, kısa sürede dönüş yapılır.

Etiketler :

Paylaş :

3 yanıt

  1. Garantili Iphone x telefonumun ekranı kırıldı, sadece camını sizde değiştirmek istiyorum 3. seçenekte garantimiz sonlanıyor sanırım 🙂 Bir de ücretini öğrenmek istiyorum teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı