iPhone X Pil ve Ekran Değişimi Önemli Detaylar

iPhone

iPhone X Pil ve Ekran Değişimi Önemli Detaylar

iPhone X’inizin pil yüzdesi düşmüş, ekranı veya camı paramparça kırılmış olabilir. Sakın endişe etmeyin, cihazınızı eski performansına geri döndüreceğiz. Ama öncelikle sizlere ön cam ve pil değişimi hakkında detaylı bilgi aktaracağım. Hız kesmeden yazımızın asıl konusuna gelelim.

Servisimize pil değişimi için gelen cihazlar genelde “pil yüzdesi düşüklüğü, performans azalması, tam verim alamama” gibi sebepler ile geliyor. Servis yazan piller otomatik olarak telefonu yavaşlatır ve cihazdan tam verim almanızı engeller (Apple resmi olarak açıklamada bulundu). Bu yüzden piliniz %85’in altına düştüğü zaman değiştirmeniz gerekmektedir. Değiştirmemeniz durumunda maalesef cihaz yazılım olarak yavaşlar ve siz sorun bileşenlerde zannedersiniz. Aslında sorun PİL’dir. Servisimizden 1 (bir) yıl garantili FPPRO pillerinizi alarak cihazınızdan tam performans alıp uzun yıllar kullanabilirsiniz. Servisimize geldiğiniz ve pilinizi bizde değiştirdiğiniz ile ilgili bir senaryo türetelim. Sadece profesyonel bir tamir işlemi yetiyor mu? Tabi ki hayır.

Tamir sonrası dikkat etmeniz gereken 2 önemli detay

  • Kalibrasyon
  • Doğru Şarj

Kalibrasyon ne demek?

İOS işletim sistemi, dolu yada boş durumda iken, iPhone pili kapasitesini izleyen bir özelliğe sahiptir. Pilleriniz servisimizde orijinalliğinin bozulmaması için kalibre edilmeden ilk defa sizin cihazınızda kullanılır. Bu sebeple teslim aldıktan sonra kalibrasyon yapıp uyumluluğu ideal seviyeye getirmeniz gerekmektedir. Aslında yapılacak işlemler çok basit.

  • iPhone’unuzu elinize aldıktan sonra %10’un altına kadar aktif olarak kullanın
  • ORJİNAL şarj cihazı ile %100’e kadar şarja takın
  • Garanti işlem için 3 (üç) kere tekrarlayın

Bu işlemleri tamamladıktan sonra kalibrasyon başarı ile sonuçlanacaktır

Doğru şarj nedir? Nasıl doğru şarj edilir?

Doğru şarj aslında en önemli mesele! Orijinal kablo hayat kurtarır diyor ve yazıma devam ediyorum. Doğru şarj çatısını birkaç madde ile toparlamak gerekirse:

  • Şarj aletini prizde bırakmamak
  • Telefon şarj süresi
  • Şarj aletlerinizi asla prizde bırakmayınız!

Eğer ki 1-2 saat içerisinde tekrar kullanmayıp bir gün sonra takacaksanız kesinlikle prizde şarj aleti bırakmanızı tavsiye etmiyoruz. Cihazını şarjdan çıkarttıktan sonra, boşda olan şarj başlığına az da olsa bir enerji yüklenir. Çünkü çıkışında aktarabileceği bir aygıt yoktur. Sonrasında tekrar telefonunuzu şarja taktığımız zaman ani enerji yükleniminden kaynaklı kısa devre olabilir. Bu aklımızın bir köşesinde kalsın. Gelelim diğer maddeye

Telefon şarj süresi:

Bir diğer önemli madde olan şarj süresi. Kabul edelim (bende dahil) çoğumuz gece yatarken iPhone’larımızı şarja takıp sabah uyandığımız zaman %100 olarak geri çıkartıyoruz. Maalesef yanlış bir şey yaptığımızı söylemek isterim. Yeni nesil cihazlar için konuşuyorum, günümüz akıllı telefonlarında şarj yüzdesi 100’e ulaştığında otomatik akım kesiyor. Ancak arka planda çalışan uygulamalar pil yüzdesini %1 düşürüyor ve iPhone tekrar otomatik şarja başlıyor. Bu durumda 5 dakikada bir şarj kesiliyor, tekrar başlıyor, kesiliyor, tekrar başlıyor. Ve sonucunda pili öldürüp şarj soketine zarar veriyoruz. Özellikle pil değişimi sonrası da bu duruma özen gösterelim.

Geldik bu başlığın altında ki diğer maddemiz, EKRAN DEĞİŞİMİ

Farklı bir mesele de iPhone ekranları için geçerli. Şöyle ki; Eğer iPhone’unuz bir şekilde yere düşüp ön camınız kırıldıysa ANCAK ekranınız hala çalışır durumda ise (orijinal olma şartı ile) ön cam değişimi yapılabilmektedir. Bu şekilde ekranının orijinalliği korunarak tam verim almanız sağlanıp daha cüzi bir miktar ödeyerek işlemlerinizin tamamlanması sağlanır. Eğer ekranınız da kullanılamaz ve dokunmatik çalışmaz durumda ise aynı şekilde servisimizden orijinal ekran taktırabilirsiniz.

Kesinlikle diğer meslektaşlarımıza bir şey demiyorum ancak gerek teknik malzeme yetersizliği gerek ise tecrübe sebebi ile kırılan ön camlarınızı her serviste değiştiremiyorsunuz. Biz profesyonel kadromuz ve kaliteli ekipmanlarımız ile “iPhone Ön Cam Laminasyon (Değiştirme)” işlemini sorunsuz ve garantili bir şekilde yapabiliyoruz. Ön cam değiştirme işlemini yazımızın altında yer alan örnek videodan izleyerek konuya daha da hakim olabilirsiniz.

Yazımızın sonuna gelirken birkaç şey eklemek istiyorum. Bu saydığım tüm işlemlerin kesinlikle tecrübe ve profesyonellik gerektirdiğini söyleyebilirim. Servisimize gelerek tüm iPhone, MacBook, iPad & iMac ile ilgili destek alabilirsiniz.

Etiketler :

Paylaş :

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı