iPhone Pil Ömrü Ne Kadar Kaldı Bilmecesi

iPhone

iPhone Pil Ömrü Ne Kadar Kaldı Bilmecesi

Pil Nedir ? Cevap : Sarf Malzemesidir. iPhone satın aldıktan sonra cihazınızı çok uzun süre sıkıntısız kullanabilirsiniz, fakat piller ne yazık ki harika tasarımlı bu cihazlar kadar uzun ömürlü olmayabiliyor. Batarya ömrü ne kadar soruları ile çok sık karşılaşıyoruz.


Nitekim istisnasız tüm misafirlerimizin ve sizlerin “telefonu ilk aldığımda ki gibi verimli kullanamıyorum” serzenişi tevekkeli değil. Piller ya da bataryalar kullanıldıkça eskiyen, eskidiği zaman ise ilk gün ürettiği enerjiyi içerisinde üretemez hale gelen sarf malzemeleridir. Bu sonuç size performans kaybı olarak yansıyor ve ciddi bir problem. Çözümü ise hiç komplike değil gayet basit… Pil, yani Batarya Değişimi.
Yeni bir pil, yeni bir macera bu maceraya hazırlık ise yazının devamında.

iPhone batarya ömrü öğrenme

iPhone’larda bataryanızın ömrünü şu şekilde öğrenebilirsiniz.

  • Ayarlar Sekmesi üzerinden, Pil bölümüne girip ardından pil sağlığı öğrenilebilir.
  • Coconut Battery ya da 3utools programlarından biri yüklenip öğrenilebilir
  • Bize gelin ben bakıp söyleyeyim 🙂

Batarya Ömrümü Öğrenemedim Kaderime Mi Küseyim

Hayır yiğidim, hayır kızılca kadın her bataryanın 500 – 700 şarj döngüsü vardır. Bu şarj döngüsü boyunca maksimum seviyede fayda elde edebilirsin bataryandan, nerden anlarsın ömürden kaç döngü yitti gitti, çok basit ! şarj seviyen her %20’den aşağı düştüğünde ömürden 1 yaprak kopar gider… Çok daha komplike sebepleden dolayı şarj döngüsü azalabilir fakat burada anlatarak gözlerinizi yormayalım. İşin özü Piller biter biz değiştiririz. “Fotoparça Professional Pilleri”

iPhone Batarya ömrünü uzatmak için

Satın aldığınız tüm ürünler üretici tarafından “Bu şekilde kullanın” uyarısını taşımaktadır. Uyarı ve Kural olarak tanımladığımız bu kavramlar size üründen maksimum fayda almanız için tatlı önerilerde bulunur. Biz ise iPhone pilleri için sizlere bunların en tatlılarından seçip sunacağız.

  • Kesinlikle orijinal kablo ve şarj aleti kullanın
  • Şarj seviyenizi iyi kontrol edin %20’den aşağı düşürmemek %100 olunca uzun süre prize takılı tutmamak harika bir pil tecrübesi yaşatacaktır size.
  • Telefonu ne olursa olsun motorlu taşıtlarda (otobüs, taksi, minibüs, jeep, vapur, helikopter, uçak, uzay mekiği) şarj etmeyin. İlle de etmem lazım diyorsanız da araç çalıştıktan bir süre sonra şarja takın. Motorun start aldığı an cihazınız prize bağlı olmasın.
  • Piller sıcağı sevmez, Bataryalar ise soğuğu sevmez. Binaenaleyh piller doğru sıcaklıkta kullanılmalıdır. Yani cihazınız ısındıysa kenara bırakın soğumasını bekleyin.
  • Şarja takılıyken pil tüketecek kullanım alışkanlıklarından vazgeçin. ( şarja takılı cihazda oyun oynamak gibi)
  • Son olarak günlük kullanım miktarınızda değişim olmamasına rağmen telefonunuzun bataryası size aynı süre stabil enerji sağlamıyorsa o pilden vazgeçin

Piller Yenmez !!! Topraktan Uzak Tutalım

Her elektronik ürün ömrü bitince geri dönüşüm turnuvasına katılmalıdır, lakin piller bunların arasında doğa ile temasından katiyen kaçınılması gereken sarf malzemeleridir.

Ne olursa olsun, şartlar neyi gerektirirse gerektirsin pillerinizi çöpe atmayın uygun geri dönüşüm noktalarına bırakın.

Çöpe atılan pil sevdiğiniz canlıların sağlığını tehlikeye atar. Severek tükettiğiniz gıda maddelerinde pil artıkları istemiyorsanız pillerinizi geri dönüşüm noktalarına bırakın. Eğer ki böyle bir nokta bulamazsanız bize getirin biz sizin yerinize yapalım bu işi.

iPhone batarya değişimi “Fotoparca Profesyonel pilleri”

Pil sağlığı servis olan, yavaş çalışan, pil değişim zamanı geldiğini düşündüğünüz iPhone’unuz için en kaliteli batarya değişimi servis pillerimiz ile yapılır. Servisimizde aynı gün iPhone batarya değişimi yaptırarak işinize, eğlencenize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

  • 1 yıl pil garantisi 6 ay işçilik garantisi
  • Uzun ömürlü orijinal çip kullanılan pillerimiz pil sağlığında değer göstermektedir.
  • Kaliteli işçilik, profesyonel ekip

iPhone batarya değişimi yaptırmak için Beşiktaş’ta bulunan servisimize gelebilir veya Türkiye’nin her yerinden kargo gönderimi yapabilirsiniz. Servis adresi için iletişim sayfamızı, kargo gönderimleri için destek sayfamızı ziyaret ediniz.

Etiketler :

Paylaş :

2 yanıt

  1. Merhabalar ,pil değişim yapmam gerektiğini anladım ve size gönderdim diyelim.. sorum şu ; cihazım ip 11 ve düzenli olarak yıkıyor ve bazen su altı çekim yapıyorum (45 cm den daha derin değil) pil değişimi sonrası bunları yapabilecek miyim??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı