iPhone Batarya Değişimi Sonrası Dikkat

iPhone

iPhone Batarya Değişimi Sonrası Dikkat

Müşterilerimizden sıkça duyduğumuz “iPhone batarya değişimi sonrası” diye devam eden sorulara yanıt olarak güzel bir yazı hazırladım. Eğer iPhone’unuza batarya değişimi yaptırdıysanız ve sonrasını merak ediyorsanız dikkatle okumaya devam edin.

Performans Artışı Olur mu?

iPhone batarya değişimi sonrası performans artışı bir önce ki bataryanın sağlığına göre değişmektedir. Örnek olarak 3 yıldır kullandığınız telefonun bataryası ortalama ömrünün %40’ını tüketmiş olacaktır, %40 performansı azalmış bir batarya cihazınıza gerekli olan mAh(mili amper saat) değerini veremeyecektir buna müteakip gereken mAh değerinin %40 altında güç alabilen iPhone cihazınız ne yazık ki gerçek performansının altında çalışacaktır.

Günlük yaşamdan betimleme yaparsak, bu durum için yüksek amper gücü ile çalışan elektronik aygıtlardan herhangi birini evde prize taktığınızda evi aydınlatma ile görevli lambalar bir miktar güç düşüşüne maruz kalır ve yaydığı ışık miktarı azalır. Bu durum bizlerin yaşamına “ne kadar ekmek o kadar köfte” örneği ile pelesenk olmuştur.

En kısa özetle cihazınız eğer gerçekten kaliteli ve taze üretilmiş bir pil ile çalışırsa (en iyi pil Fotoparça Pilleri) ilk satın aldığınızda ki destansı performansında çalışacaktır.

Fazladan kaç saat kullanabilirim?

iPhone cihazınıza yeni bir batarya taktığınızda (Fotoparça Pillerinden bahsediyorum 🙂 günlük kullanım süresi ile ilgili gözle görülür bir artış olacaktır. Bunun temel sebebi telefonunuzu aldığınızdan beri aynı güç kaynağı ile kullanıyorsunuz(pil), güç kaynağınız hangi şartlara maruz kalırsa kalsın belirli bir kullanım ömrüne sahip ve bu kullanım ömrü sonuna geldikçe içinde tutabildiği enerji miktarı azalmaktadır. Piller birer sarf malzemeleridir ve kısıtlı kullanım ömürleri vardır.

Tüm bunları bir araya getirdiğimizde bize şu sonuç sunulmaktadır: içerisinde yeterli miktara enerji barındırmayan güç kaynakları “bizler için iPhone bataryaları oluyor” elektronik cihazları istenilen verimde ve sürede kullanmanıza engel olacaktır. Taze üretim ve kaliteli bileşenlerle üretilmiş Fotoparça pilleri içerisinde cihazınıza zarar vermeyecek en yüksek seviyede enerjiyi barındırabilmektedir. Nihayeti sizin günlük kullanımız belirlese bile önceki pilinize göre gözle görülür bir kullanım süresi artışı olacaktır.

Saat olarak belirlemek için ufak bir hesap yapabilirsiniz her gün şarj olan bir pilin yıllık kaybı net olmamakla beraber %15’dir. 3 yılın sonunda %45 performansı azalmış bir pilin günlük kullanım süresi anı kalitede yeni üretilmiş bir pilin ancak %65’i kadar olacaktır.

iPhone’um açılmıyor, zarar vermiş olabilir mi?

İşinin ehli olmayan birine pil değişimi yaptırdıysanız pil değişimi sonrası farklı parçalara zarar vermiş olabilir. Bu durumda iPhone açılmıyor olabilir. Bu gibi durumlarda arıza tespiti yapmadan maalesef bilgi veremiyoruz.

İşinin ehli olan ve bu konuda en hakiki tecrübeye sahip Fotoparça teknik servisi olarak yaptığımız hiç bir pil değişiminde cihazlara her hangi bir zarar verilmemiştir. Yinede çok basit görünen ama bir o kadar riskli bir işlemdir. Rahmetli Tuncel Kurtiz’in şiirinde dediği gibi “oysa herkes öldürür sevdiğini” bu kabusu yaşamak istemiyorsanız pil değişimi işlemini profesyonellere bırakın a dostlar. Fiziksel olarak eski pilinize zarar vermeniz pilin yanmasına, bu esnada iphone telefonunuza zarar gelmesine sebep olabilir. Yeni aldığınız pil ise montaj esnasında anakart üzerinde ki hassas konnektörlere zarar vererek kullanılmaz hale getirebilirsiniz.

Yüksek Kapasiteli Pil Tehlikesi

Bir başka husus ise hassas hesaplarla tasarlanmış orijinal mAh değerlerinin üzerinde, yüksek mAh değerlerinde piller kullanarak cihazın mühendisliğine aykırı işlemler sonucunda oluşabilecek hasarlardır. Bu konu gözardı edilmemesi gereken yüksek ehemmiyet ile üzerinde durulması gereken bir gerçeği barındırmaktadır.

Kaç saat şarj etmeliyim

Li-ion piller eski tip piller gibi değillerdir. Eski tip pillerde kullanılan teknoloji her %0 pil boşalmasında şarj döngüsünden 1 birim düşürürken yeni tip Li-ion için durum böyle değildir. Yani tamamen bitmesini bekleyip şarj etmek size ve pilinize hiç bir kıymet katmadığı gibi pilin şarj döngüsünden tam fayda sağlamamanıza sebep olmaktadır. Yine eskilerden gelen bir gelenek olan “sabahlara kadar şarj et iyice dolsun” efsanesi de yeni teknoloji ile birlikte gereksiz yapılan işler maratonuna katılmış üst üste 20. başarısını kazanmıştır.

En doğru kullanım şekli pilinizi %20 kapasiteden aşağı düşürmemek ve %100 doluma ulaştığında şarjda uzun bekletmemektir.

Nasıl şarj etmeliyim

Bu soruyu “nasıl şarj etmemelisin” olarak değiştirme hakkım olsa ilk olarak motorlu taşıtlarda şarj etmemelisin der ceketimi alır giderim. Sadece pile mi zarar verir bu kaba ve sakil işlem, elbette hayır tüm iPhone’a zarar verir çünkü korkunç dengesizlikle gelen akım fütursuzca kıymetli telefonunuza akın eder.

Aynı olumsuz kıymet değerine sahip başka bir hatalı hareket ise yan sanayi şarj aleti ya da kablo. Bu tür kalitesiz ürünler iPhone’nun hassas parçalarında doğru olmayan türde yüklenmelere sebep olarak grup halinde bozulmalarına sebebiyet vermektedir. “Unutmadan iliştireyim farklı markaların orijinal olan ekipmanları yine sağlıklı bir sonuç vermeyecektir”

Tecrübe imbiğinden süzülmüş bu kıymetli bilgiler
Umarım size fayda sağlamıştır. Görüşmek üzere

Etiketler :

Paylaş :

10 Responses

  1. Selamlar.

    “Unutmadan iliştireyim farklı markaların orijinal olan ekipmanları yine sağlıklı bir sonuç vermeyecektir”

    Bu satırdan anlamamız gereken Anker, vs. gibi markaların MFI onaylı kablolarının da sağlıklı olmadığı mıdır? Markayı sadece örnek olarak verdim.

    Teşekkürler.

  2. merhaba ben yeni batarya aldım ve kendim taktım ancak pil sağlığı görünmüyor neden olmuş olabilir ve nasıl düzeltirim

  3. Merhaba.iphone 6plus deji pil alıp değiştirdim ama telefon açılmıyor sadece apple in simgesi açılıp kapanıyor neden olabilir bataryadan mı acaba

    1. Yazılım atılması gerekebilir büyük ihtimal ile ama emin değilim araştırmakta fayda var

    2. Merhaba benimde apple6 var aynı sıkıntı
      hom ve güç tuşunu basılı tut 30-40 sanye yani normalinden daha uzun bas bende 1-2 denemede oldu

  4. Batarya değişimi yaptırdım performansında 6 -7 süre sonra düşüş gözlemledim fakat pil sağlığı %100 olarak görünüyor bu normal mi?

  5. İphone 7 cihazıma 4 ay önce aldığım fppro yu dün taktırdım ilk şarj 100 yaptım 3 saat de telefon sıfıra düştü kapandı sizce neden böyle oldu tekrar doldurdum seri bir şekilde düşüş var eskisinden kötü oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı