iPhone 7 veya 8 Ekranım Kırıldı Ne Yapmalıyım

iPhone

iPhone 7 veya 8 Ekranım Kırıldı Ne Yapmalıyım

iPhone 7, iPhone 8 veya Plus ekranım kırıldı ne yapmalıyım? Orijinal ekran var mı? Ön cam mı değişecek yoksa ekran mı? Ekran değişiminden sonra eskisi gibi kullanabilir miyim? Ekran kırılması garantiye girer mi? gibi aklınızda onlarca soru olduğunu biliyoruz. Sadece iPhone tamiri yapan bir servis olarak bu yazımızda size yol göstermeye çalışacağız.

Ekran kırılması garanti kapsamına girer mi?

iPhone 7 veya iPhone 8 Türkiye’den alındı ise ve garantisi var ise, ekran veya ön cam kırılması garanti kapsamına girmez ancak ücretli ekran değişimi yapılabilir.

Apple yetkili servisin ücretli ekran değişimi yapması için kasada ezik veya darbe olmaması gerekiyor, ezik veya darbe var ise yeni bir cihaz satmak için teklif sunuyor. Buna cihaz değişimi deniyor ancak aslında indirim yaparak yeni bir cihaz satıyor. Cihaz değişimi için verilen fiyatlar ise iPhone 7 için 1700 TL, 7 Plus için 1900 TL , iPhone 8 için 1900 TL ve iPhone 8 Plus için 2100TL dir.

iPhone ekran değişimine uygun ise Apple da ekran değişim fiyatları; iPhone 7 ve 8 için 630 TL, iPhone 7 Plus ve 8 Plus 720 TL dir.

iPhone 7 Amerika’dan alındı ise ekran ve cihaz değişiminden yararlanamıyorsunuz. Diğer ülkelerden alınan cihazlar için sınırlı destek alabiliyorsunuz.

Ekran mı kırıldı yoksa ön cam mı?

iPhone 7 ve 8 ekranı ön cam ve lcd ekrandan oluşur. Genellikle ön cam kırılır. Ön cam kırıldığında ekran ve dokunmatik çalışır sadece öndeki cam kırıktır ve elinizi kesebilir. Ön cam kırık ise ekranı değiştirmeden sadece ön cam değişimi yaparız bu sayede orijinallik bozulmaz ve daha uygun fiyata yapılır.

[box style=”3″]

Bu konu önemlidir çünkü ekranınız ve dokunmatik çalışıyor, sadece ön cam kırık ise ekranın değişmesine gerek yoktur. Ancak bazı servisler komple ekran değişimi yapmanız gerektiğini söyleyebilir. Bunlara aldırış etmeyin ve yazımızı okumaya devam edin.

[/box]

Ön cam değişimi makinelerle yapılan ve yapıldıktan sonra ekran orijinalliğinin bozulmadığı bir işlemdir. İç ekranı sağlam iPhone’lar için hem en kaliteli  hem de ekonomik bir işlemdir. Bu konu hakkında daha fazla bilgi almak için iPhone ön cam değişimi nedir ve iPhone ön cam değişimi yaptırmalı mıyım? başlıklı yazılarımızı okuyunuz.

[box style=”2″]

Ön cam değişimi yaptırarak 400TL tasarruf edebilirsiniz. Detaylı bilgi

[/box]

Ekran kırıldı ise görüntü bozuktur veya dokunmatik çalışmaz. Bu durumda servisimizde orijinal ekran değişimi yapılmaktadır.

Daha ucuz yaptırabilir miyim?

Apple Türkiye’nin ekran ve cihaz değişim fiyatları epey yüksektir. Biz bu işlemleri daha uygun fiyatlara servisimizde yapmaktayız.

Örneğin; ön cam kırıldığında Apple komple ekran veya cihaz değişimi yapabiliyor halbuki ekranınız sağlam sadece ön cam kırıktır. Bu durumda sadece ön cam değişimi yaparak daha ekonomik fiyatlar sunuyoruz.

iPhone 7 ve iPhone 8 için orijinal ekran var mı?

Apple dışarıya parça satmaz bu nedenle orijinal parçalar Apple’dan alınmaz. Apple parça satmıyor diye orijinal parça yoktur demekte yanlıştır. Orijinal parça vardır. Çıkma parçalar ve tamir görmüş orijinal ekranlar mevcuttur.

[box style=”4″]

Servisimizin sadece Apple tamiri yaptığını biliyor muydunuz?

[/box]

iPhone 7 ekran değişimi

iPhone 7 ekran ve ön cam değişimi servisimizde son teknoloji makineler ile yapılmaktadır. Yaptığımız işleri görmek için instagram sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Ekran değişimi ortalama 1 saat, ön cam değişimi ortalama 2 saati bulmaktadır. Ön cam değişimi için ayrıntılı bilgisi şu yazımızda bulabilirsiniz.

iPhone 8 ekran değişimi

iPhone 8 ekran ve ön cam değişimi de servisimizde yapılmaktadır. 7 ile aynı şartlar geçerlidir. Servisimiz Türkiye’de iPhone 8 ekran değişimi yapan ilk servistir.

1800 TL verip cihaz değiştirmek mantıklı mıdır?

Bence fiyat çok yüksek, ekran veya cam değişimini daha ucuza yaptırıp kullanabilirsiniz. Bu sayede orijinal ekranınız değişmemiş olur.

[box style=”2″]

Apple cihaz değişimi dediğimiz şeyin aslında indirimli cihaz satışı olduğunu biliyor muydunuz?

[/box]

Güncel tamir fiyatlarımız için iPhone 7 ön cam ve ekran değişim fiyat listemizi inceleyiniz. Ekran değişimleri 6 ay garantilidir.

iPhone 7, iPhone 8 diğer tamir fiyatları için iPhone 7 Tamir ve iPhone 8 Tamir kategorisini inceleyiniz.

Etiketler :

Paylaş :

2 yanıt

  1. iPhone 7 cihazım ekran değiştirdim sonra ilk zaman ki gibi ekranda çözünürlük göremedim yani ekran çok soluk renksiz cansız su sebebi nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı