Fppro iPhone Ekspertiz Hizmetleri

iPhone

Fppro iPhone Ekspertiz Hizmetleri

İkinci el otomobil satın alma girişiminde bulunduysanız mutlaka ekspertiz hizmeti almışsınızdır, peki iPhone alırken böyle bir şeye ihtiyacınız oldu mu?

iPhone KM düşürme yöntemi ile dolandırıcılık

İkinci el otomobil piyasasında sıkça karşılaşılan ve alıcıları mağdur eden kilometre düşürme yöntemiyle yapılan dolandırıcılık, ne yazık ki telefon sektöründe de mevcuttur. Bu taktik, cihazın sıfır gibi gösterilerek alıcıyı dolandırmayı hedeflemektedir.

Peki bu nasıl oluyor?

Akıllı telefonların ayarlar kısmında pil kapasitesi olur, bu kapasite kullanım ömrüne bağlı olarak zamanla düşer, bu sayede kullanıcı cihazın ne kadar kullanıldığına dair bir fikir sahibi olabilir.

iPhone km düşürme yöntemi ile dolandırıcılık

İşin can alıcı noktası burada başlıyor, kötü niyetli meslektaşlarımız pil ile anakart arasına bu seviyeyi yüksek gösteren bir parça takıyor, bu sayede cihaz hiç kullanılmamış veya az kullanılmış olarak daha yüksek fiyata satılabiliyor.

Sıfır diye satılan sahte iPhone ile dolandırıcılık

Müşterimiz ilk iPhone’unu Almanya’nın köln şehrindeki media marktan alıyor, kutudan şarj aleti çıkmadığı için cihazı kullanamıyor ve Türkiyeye dönüyor.

Şarja takınca cihazın açılmadığını farkediyor, Troy servise gidiyor, servis yurt dışı olduğu için ilk etapta almak istemesede alıyor, ancak cihazın kullanılmamış olmasına rağmen içince iCloud hesabı olduğunu söylüyor, müşterimiz şaşkın olarak  faturayı ibraz ediyor iCloud’u kaldıyorlar.

Sonra servis cihazın yetkisiz müdahale gördüğünü söyleyip iade ediyor. Bakalım bizi ne karşılayacak?

Ve sürpriz, ağırlaştırılmış sahte bir iPhone,  gözlerime inanamayıp müşteriyi tekrar arayarak biraz daha bilgi almak istiyorum ama cihazın şu anki durumundan bahsetmiyorum ve bana şunları söylüyor.

Köln’deki bu mağazada türk bir satıcıya denk geldik, sağolsun bize çok yardımcı oldu. Diğer personeller  stokta cihaz kalmadığını söylese de bu arkadaş ellerindeki son iPhone 14 Pro Max’i bize verdi, sonra ekran koruyucu ister misiniz diye sordu bizde kabul ettik ve cihazı farklı bir yere götürüp koruyucu takıp bize geri getirdi, ilk iPhone’um olduğu için taşıma uzun süreceğinde ülkeye dönünce uğraşırım diye kutudan hiç çıkarmadım.

İkinci el iPhone satın alacaklar dikkat!

Telefon piyasası otobil piyasasına göre daha hareketlidir.

Sadece ikinci el değil, sıfır olarak satın alınan cihazlarda dahi birçok aldatmaca ile karşılaşabiliyoruz. Bu ortamda son kullanıcının kandırılmadan hayatta kalması oldukça zor görünmektedir.

Biz teknik servis olarak, bu tür aldatmacaların önüne geçmek amacıyla telefon expertizi gibi girişimleri hayata geçiriyoruz. Gelecek yıllarda bu tür girişimleri daha sık göreceksiniz.

Cihaz satın almadan önce bilirkişi gözünden cihazın kontrol edilmesinin alıcı ve satıcıyı koruyacağına inanıyorum.

Fppro iPhone ekspertiz hizmeti

Fppro Apple teknik servisi olarak, bu tür aldatmacalara sıkça tanık olmaktayız. Bu nedenle, alıcı ve satıcıları koruyan bir sistem oluşturmak için büyük çaba harcamaktayız. Satın aldığınız cihazın iPhone teknisyenlerimiz tarafından kontrolü yapılarak raporu sunulacaktır bu sayede güvenli bir alışveriş gerçekleştirebileceksiniz.

iPhone ekspertiz hizmeti, cihazın satın alınmadan önce detaylı bir şekilde kontrol edilmesini sağlayarak alıcıyı koruyan bir yöntemdir. Bu hizmet sayesinde cihazın fiziksel ve teknik durumu, garanti durumu, seri numarası, aktivasyon kilidi gibi önemli bilgiler incelenir ve raporlanır. Böylece alıcı, satın almadan önce cihazın gerçek durumu hakkında detaylı bilgi sahibi olur ve güvenli bir alışveriş gerçekleştirir.

Satın aldığınız telefonun değiştirilmiş, değişmemiş, yan sanayi veya orijinal parçalarının raporlanması için gerekli testleri gerçekleştirip size sunacağız. Bu sayede satıcının sizi aldatmadığından emin olmanızı sağlayacağız.

Etiketler :

Paylaş :

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı