MacBook Çalışıyor, Ses Var ama Görüntü Yok

Apple Mac

MacBook Çalışıyor, Ses Var ama Görüntü Yok

MacBook modellerinde en sık karşılaşılan ekran kararmalarının bir çok sebebi olabilir. Ekran veya anakart kaynaklı karşımıza çıkan bu arızaların tamirini yapıyoruz. Sizin de MacBook’unuz çalışıyor, ses geliyor, içeride bir şeyler dönüyor ise çözüme ulaşmak için doğru sayfaya bakıyorsunuz.

MacBook’unuz açılmıyor ise

Güç düğmesine bastıktan sonra MacBook’unuz açılmıyor gibi görünüyorsa aşağıdaki adımları izleyin.

MacBook’unuz açılmış, AC güç kaynağına ve çalışan bir ekrana bağlı olmasına rağmen kapalıymış gibi görünüyor olabilir. Aşağıdaki adımları izleyin.

  1. MacBook’unuzdaki güç düğmesini en az 10 saniye basılı tutun, ardından serbest bırakın. Bu, açık Mac’inizi kapanmaya zorlar.
  2. Mac’iBook’unuzda herhangi bir değişiklik görmüyorsanız güç düğmesine normal şekilde basıp bırakın.

Bunları yaptınız ve sorun devam ediyorsa yazımızı okumaya devam edin.

Fan çalışıyor ama görüntü yok

MacBook’unuzun çalıştığına eminsiniz hatta fandan ses geldiğini duyuyorsunuz. Bu durumda görüntüyü almakta sorun yaşıyor olabilirsiniz. Eğer imkanınız var ise harici bir monitör bağlayın. Harici monitörde görüntü var ise bu yazımız sizi ilgilendiriyor. Ancak harici monitörde de görüntü yok ise ve monitörün sağlam, doğru bağlandığından eminseniz daha ciddi bir arıza ile baş başa olabilirsiniz.

MacBook çalışıyor peki neden görüntü yok

MacBook’unuz çalışıyor ancak ekranda görüntü yok ise ekrana görüntü veren anakart elamanlarında arızalar olabilir. Aşağıda örnediğini gördüğünüz cihazda anakart üzerindeki backlight (arka ışık) entegresi arızalıdır.

Sıvı teması alan MacBook Air modellerinin genelinde yaşanan bu arıza backlight entegresinin değişimi yapılarak çözülmektedir.

MacBook ekranının arka ışığının yanmadığını nasıl anlarım

MacBook’unuz arka planda çalışıyor ve ses geliyorsa videoda yaptığımız gibi ekrana arkadan ışık tutarak görüntü olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer ışık tuttuğunuzda görüntüyü bir şekilde farkettiyseniz arka ışık entegresi sorunlu olabilir.

Servisimiz Apple MacBook ürünlerine profesyonel tamir desteği vermektedir. Sizinde MacBook’unuz arızalı ise bize ulaşabilirsiniz. Servisimize ulaşmak için iletişim sayfamızı inceleyebilirsiniz. Kargo ile Türkiye’nin her yerinden MacBook’unuzu göndermek isterseniz servis işlemleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

*Bu yazı MacBook Air A1466 modelinde yaşanan arka ışık arızasına istinaden yazılmıştır.

Etiketler :

Paylaş :

Bir Yanıt

  1. Çok güzel ve açıklayıcı bir video. Eskişehir de yaşıyorum ve mac imde aynı sorunu yaşıyorum. Sanırım aynı onarıma ihtiyacım var. Size Nasıl ulaşırım, ne kadar ücret öderim. Dr. Ömer T. Yalçın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı