iMac Yavaş Açılıyor, Yavaş Çalışıyor Çözümü

Apple Mac

iMac Yavaş Açılıyor, Yavaş Çalışıyor Çözümü

Yavaş açılan bir iMac aynı zamanda yavaş çalışıyordur. Yavaş çalışan bir bilgisayar size zaman kaybettirir. iMac’inize hız katmak işinizi hızlandırmak için bazı donanımsal ipuçları paylaşacağım. Yeni bir iMac almanıza gerek kalmadan bir kaç adımda iMac’inize hız katıyoruz.

Adım:1 iMac SSD takarak hızlandırma

iMac fabrika çıkışı HDD takılı olarak gelmektedir. HDD bir cd çalara benzer ve veriye ulaşmak için diskin sürekli dönmesi gerekir. Daha yavaş ve daha gürültülü bir donanımdır. SSD takılan bir iMac’den HDD ile aldığınız mevcut performansın 10 katı performans elde edersiniz. Mac’inizi daha hızlı yaparsınız.

120GB, 240GB, 500GB, 1TB seçenekleri ile SSD değişimi servisimizde yapılmaktadır. Yavaşlayan iMac’inize SSD takalım bilgisayarınızı severek kullanmaya devam edin. SSD ve servis ücreti dahil işlem fiyatları için tıklayın.

Adım 2: Ram değişimi yaparak hızlandırma

Düzenlemekte olduğunuz bir excel belgesi, bilgisayarınızın RAM’inde depolanır. RAM’in sahip olduğu yüksek hız, yaptığınız düzenlemeleri anında görmenizi sağlar. HDD gibi sabit diskler, RAM’in yanında çok yavaş kaldıklarından, onun yerini alamazlar. Bu nedenle RAM ne kadar hızlı çalışır ise bilgisayarınız o kadar hızlı olur.

2gb, 4gb, 8gb, 16gb gibi ram seçeneklerini 2 veya 4 slotu olan cihazlar için slot miktarı kadar kullanabiliriz. Örneğin 4 slotu olan bir iMac için 4*8gb ram takılırsa 32gb lık bir RAM’e sahip olursunuz. Bu iMac’inizi hızlandırmak için gerçekten iyi bir adım olacaktır. iMac RAM değişimi fiyatlarımızda sadece işçilik ücreti belirtiyoruz, istediğiniz RAM için en iyi fiyat araştırmasını yaptıktan sonra size fiyat teklifi verebiliriz. iMac RAM değişimi işçilik fiyatları için tıklayın.

Adım 3: Bakım ve temizlik yaptırarak hissedilir bir hız katabiliriz

Bir süre sonra iMac’inizin içi toz dolar, işlemci ve diğer parçaları soğutmak için çalışan fanları toz kaplayarak yavaş çalışmasına neden olur. Fanlar yerine getirmesi gereken görevi yerine getiremediğinde cihazın daha sıcak çalışmasına neden olur. Sıcaklık bir bilgisayar için hiçte iyi bir şey değildir. Sıcak bir bilgisayar yavaş çalışır, donar ve kendiliğinden kapanma yapar.

iMac’inize servisimizde temizlik ve bakım yaptırarak ilk aldığınız günkü performansı yakalayabilirsiniz. iMac genel bakım ve temizlik fiyatları için tıklayın.

Servisimizde yapılan işlemler parça ve işçilik garantisi kapsamındadır. SANDISK, SAMSUNG, KINGSTON, SKHYNIX, SAMSUNG, ADATA, CORSAIR gibi markalar kullanıyoruz. Talebinize göre getirdiğiniz hafıza birimlerini de kullanabiliriz.

Servisimiz İstanbul’un Beşiktaş ilçesindedir. Beşiktaş meydan da hizmet vermekteyiz. Elden teslimat yapabilir veya kargo ile cihaz gönderebilirsiniz. Elden teslim etmek için iletişim sayfamıza tıklayarak konum alabilirsiniz. Kargo ile cihaz gönderimlerinde destek sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Etiketler :

Paylaş :

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı