Kart Yazma Korumalı

Blog

Kart Yazma Korumalı

Fotoğraf makinenizde bu uyarıyı alıyorsanız hafıza kartınız arızalı olabilir, hafıza kartının yazma koruması açık olabilir veya fotoğraf makinenizin kart yuvası arızalı olabilir.

kart-yazma-korumalı

Bu hatayı aldığınızda öncelikle kullandığınız SD hafıza kartının yazma korumasının açık olup olmadığını kontrol ediniz. SD kart yazma koruması anahtarı hafıza karının sol tarafında bulunan küçük bir tırnaktır. Aşağıdaki fotoğraflarda kilit anahtarının açık ve kapalı konumlarını görebilirsiniz.

Yazma kilidi kapalı konumda hafıza kartına kayıt yapılabilir.

kayıt-yapılabilir

Yazma kilidi açık konumda hafıza kartına kayıt yapılamaz.

kayıt-yapılamaz

Sorun devam mı ediyor?

Bu durumda hafıza kartı veya fotoğraf makineniz arızalı olabilir. Öncelikle hafıza kartını bilgisayarınız da biçimlendirin sorun çözülmedi ise farklı bir hafıza kartı kullanarak kartınızın arızalı olup olmadığını anlayabilirsiniz. Farklı bir kart denediğiniz de uyarı alırsanız fotoğraf makineniz arızalı olabilir.

Farklı bir kart denemenize rağmen fotoğraf makineniz kart yazma korumalı uyarısı vermeye devam ediyor ise cihazın servise alınması gerekir.

Fotoğraf makinelerinde sıkça karşılaştığımız kart yuvası arızalarının tamiri servisimizde yapılmaktadır. 

Yanlış hafıza kartı kullanılması, hafıza kartının ters takılması gibi durumlarda kart yuvası hasar görebilir ve çeşitli hatalar alabilirsiniz. Bunlardan biri de kart yazma korumalı uyarısıdır.

kart-yuvası

Fotoğraf makinenizde kart yazma korumalı uyarısı alıyorsanız ve bu bir arıza ise servisimize ulaşıp teknik servis talebinde bulunabilirsiniz.

canon-600d-demonte

Servis işlemleri ve diğer ayrıntılar için Destek sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Görselde kullanılan cihaz CANON EOS 600D

Etiketler :

Paylaş :

19 yanıt

  1. Merhaba Ben işitme engelliyim Canon 70D Karta erişilemiyor. Kartı tekrar takın-değiştirin veya kamerayla formatlayın yardım yapabilirsiniz ?

  2. Merhaba bellek kartı kilitli uyarisi aldım ama bilgisayara taktiktan sonra uyarı kalktı ama kartı çıkartıp taktiktan sonra uyarı tekrar geldi ne yapmaliyim

  3. Çok teşekkürler FotoParca. Nasıl küçük bir sorun ama ne kadar sinir bozucu olabiliyor. Kilit anahtarı diye bir şeyin olabileceği bile aklıma gelmezdi. O kadar güzel açıklamışsınız ki bir de görsellerle desteklenmiş olması müthiş. Tekrar çok çok teşekkürler.

  4. Cihazı alalı 1 hafta oldu bu hatayı verdi sol üste cektim sd kartı yine de aynı hatayı veriyor

  5. Merhaba, benim fotoğraf makinemin(canon 400d) cf kart yuvasındaki küçük dişlerinden biri kırıldı. O yüzden de makinem cf kartı okumuyor. Tamiri ne kadar tutar acaba?

  6. Çok teşekkür ederim, yazma kilidini yanlışlıkla kapatmışım. Çok yararlı oldu açıklamanız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı