Siri Çalışmıyor Sesimi Duymuyor Mikrofon Arızalı Olabilir

iPhone

Siri Çalışmıyor Sesimi Duymuyor Mikrofon Arızalı Olabilir

Hey Siri! diye sesleniyorsunuz ancak Siri çalışmıyor, sesi algılamıyor ve size cevap vermiyor olabilir. Bu bir arızada olabilir ayarda gerektirebilir. Bu durumda ne yapıyoruz bundan bahsedeceğim.

Siri çalışmıyor ise yapmanız gerekenler

Siri’nin ayarlarını kontrol edelim. Öncelikle teknik servise gerek kalmadan kullanıcı olarak yapmanız gerekenleri sıralayalım.

Ayarlar > Genel > Siri

Açılan sayfadan Siri butonuna tıklayıp “Siri’yi etkinleştir” diyoruz.

Ayarlar bu kadar, bu adımları tamamladıysak tekrar Siri’ye sesleniyoruz. Siri halen cevap vermiyor ise ikinci adıma geçiyoruz.

Siri açık ama çalışmıyor sesi algılamıyor

Ayarları yaptınız ve halen Siri çalışmıyor ve sesinizi duymuyor olabilir. Bu durumda şu adımları deniyoruz.

  • Ön kameraya yaklaşık daha yüksek bir sesle “Hey siri” diyoruz. Eğer yüksek sesle Siri dediğinizde size cevap veriyor ise ön mikrofon deliği toz, pislik ile dolmuş olabilir.
  • Ön kulaklık hoparlörünün de bulunduğu delik olan ahize ızgarasını diş fırçası yardımıyla güzelce temizleyebilirsiniz. Biraz kolonya kullanabilirsiniz.

Sorun düzeldiyse ne mutlu ancak hiç cevap vermiyor veya yine sizi az duyuyor ise iTunes kullanarak yazılımı tekrar yüklemenizi tavsiye ederim. Yazılım yüklediniz veya güncellediniz sorun devam mı ediyor?

Siri ne yaptıysam çalışmıyor mikrofon arızalı olabilir

Siri sizi ön kamera mikrofonundan duymaktadır. Eğer ön kamera mikrofonu arızalı ise siri sizi duyamaz. Mikrofonun arızalı olduğundan emin olmak için ön kamerayı kullanarak video kaydı yapabilirsiniz. Eğer kayıtta ses yok ise mikrofon arızalıdır.

Bu durumda sizin yapacağınız pek bir şey yoktur. Servisimize ulaşarak teknik destek alabilirsiniz. Bize ulaştığınızda cihaz hakkında bir kaç soru sorup işleme alabiliriz.

iPhone ve iPad modelleri için tamir hizmeti vermekteyiz.

Mikrofon değişim fiyatı nedir?

Ön kamera, sensör ve mikrofon grubu değişimi için tamir fiyatları internet sitemizde mevcuttur. iPhone tamir fiyatları sayfamıza tıklayarak fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Etiketler :

Paylaş :

37 yanıt

  1. Bende iPhone 7 Plus var. Ön kamerayı açıp kayıt aldım sesim gayet normal geliyor fakat Siri ile konuşamıyorum.

  2. Siri ayarları açık kilitliyken çalıştırma aktif ses tanımlı, ön ve arka kameradan video da ses var sesli not bırakmada mic Aktif sesim gayet net geliyor. Hey Siri komutuna ne yazılı ne sesli cevap vermiyor. Home tuşuna basılı tutunca çalışıyor. Komutla çalışmıyor sorun ne olabilir

  3. İphone 6 var bende ön kamdrası kaydı tel donuyo arasıra wp ingstegram azar vb programlardan görüntülğ konuşurkrn ses karşıya gitmiyor siri sesimi duymuyor

  4. Benim tlf ıphone 6plus Siri ile konuşamıyorum ve de görüntülü konuşunca görüntü var fakat ses yok karşı tarafın sesi geliyor benim sesim gitmiyor onun dışında sesli whatsaptan konuşunca sorun yok neyden kaynaklı olabilir yardımcı olur musunuz?

  5. Ön kamera ile kayıt yapıyorum ses gayet iyi fakat Siri beni duymuyor ayarları da sıfırladım fakat hala Siri beni duymuyor.

  6. Ön mikrofon yalnız değişmezmi. Kamerayla beraber mi değişir. Ön kamera ile çekim yapıyorum cızırtı var sadece. Kamera da sıkıntı yok

  7. Merhabalar ben MacBook Air kullanıyorum, dün Siri sesimi algılıyordu ancak bugün ne kadar seslensem de sesimi algılayamıyor, kendisi de mikrofonumda bir arıza olabileceğini beni duyamadığını söyledi. Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba?

  8. Siri’de sorun var kulaklığı taktığımda çalışıyor ama diğer türlü çalışmıyor yardımcı olurmusunuz

  9. HHey Siri aktif ve 5 adımda tekrar seslenmeme rağmen sesimi duymuyor kameralarda sağlam ancak ana düğmeye basınca Siri açılıyor neden sesli komutla Siri bana cevap vermiyor

  10. iyi günler
    iphone se telefonumun ön kamerası buğ yapmış zorlu centerdaki teknik servis elamanı ekran kameraya yapışık diye yapılacak bir işlem yok sadece ekran değişimi yapılabilir dedi ekran değişimi yapılmadan sorun çözülebilir mi sizce çözülürse maliyetini öğrenebilirmiyim
    teşekkürler

  11. Videoda sesimi geç algılıyor görüntülü konuşmada sesim gitmiyor ancak face time da sorun olmuyor siriyi hey siri diyince algılamıyor ancak orta tuşa uzun basıp konuşunca 1 sn ye sonra algılıyor

  12. Hey siri diye seslenerek siriyi aktif hale getirmeye başladığımda, ilk üç adımda sesimi algılıyor ancak 4. adımdan sonra siri ne dediğinizi anlayamadı diyor. iphone 6s

  13. Merhaba iphone 7 telefon da normal çağrı konusmadinda sorun yok. Whatsapp duo gibi uygulamalarda sadece hoparlör ve kulaklıkla konuşabiliyorum. Kulakliksiz konuşulurken ses çok kısık gidiyor. Ses kaydı normal sıkıntı yok.hoparlor etkin.3 gün önce problem yoktu.ne olabilir acaba bu sorun. Tesekkur ederim.

  14. Merhba bende 8 plus var kamera kaydı alıyorum ortam sessizken yüksek hışırtı sesi geliyor, siride dediğimi algılamıyor.

  15. merhaba benim tel 6s plus ses kaydında hiç bir problem yok gayet güzel ama siri sesimi algılamakta güçlük çekiyor ön kameraya yaklaşıp yüksek sesle konuştuğum zaman algılıyor. dediğiniz gibi temizliğinide yaptım. başka ne yapmam lazım

      1. merhaba sorunu çözebildiniz mi aynı problem bendede oldu güncellemeden olduğunu düşünüyorum

  16. Merhaba, siri sürekli bir sorun oluştu şu an yardımcı olamıyorum gibi uyarılar veriyor ve klavyede ki dikte olayı çalışmıyor sebebi ne?

  17. Ön ve arka kameram çalışıyor fotoraf video çekebiliyorum ama Whatsap ve instagramdan görüntülü arama yapamıyorum ayrıca instagramda da ön kameram açılmıyor Snapchat de aynı şekil uygulama hiç açılmıyor

  18. Ben iPhone 8 kullanıyorum güneş ışığı hariç kamerada çok karıncalanma ve buğulu gösteriyor sebebi nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı