iPhone Donanımsal Hafıza Yükseltme Nand Değişimi

iPhone

iPhone Donanımsal Hafıza Yükseltme Nand Değişimi

Çeşitli sebeplerden dolayı veya denk geldiği için düşük kapasiteli bir iPhone almış olabilirsiniz. Bir süre sonra hafıza doluyor, ne fotoğraf çekebiliyorsunuz nede uygulama yükleyebiliyorsunuz. Bu durum çok can sıkıcı olabiliyor. iPhoneların içinde bilgisayarlarda olduğu gibi hafıza birimi vardır ve bu parça anakart teknisyeni tarafından değiştirilebilir. iPhone donanımsal hafıza yükseltme servisimizde yapılmaktadır.

iPhone hafızam doldu nasıl yer açarım? Depolama alanını nasıl arttırabilirim? iPhone hafızam boş ama neden dolu görünüyor? iPhone 128gb nasıl yaparım? iTunes 4013 hatası alıyorum. ibi sorularınıza nand değişimi yaparak çözüm üretiyoruz.

Bu bir iPhone anakartı, üzerinde gördüğünüz minik parçaların her birinin özel bir görevi vardır. Ekran ışığını kısmaktan, zil sesini açmaya, internete bağlanıp en sevdiğiniz arkadaşınızın fotoğrafını beğenmeye kadar tüm özellikler bu parçalar tarafından kontrol edilir.

Hafıza entegresi nedir?

Hafıza entegresi (Nand flaş bellek) verileri depolamak için çok fazla güç gerektirmeyen bir depolama teknolojisidir. Nand flaş teknolojisinin geliştirmesinin önemli bir hedefi, bit başına maliyeti azaltmak ve maksimum çip kapasitesini arttırmaktı, böylelikle sabit disk gibi büyük ve maliyetli hafıza birimlerinin önüne geçilebildi. Nand flaş, büyük dosyaların sıklıkla yüklendiği ve değiştirildiği cihazlarda kendine yer buldu. MP3 çalarlar, dijital kameralar ve USB flash sürücüler Nand teknolojisini kullanır.

iPhonelarda hafıza entegresi verilerin depolandığı birimdir. Fotoğraflar, videolar, notlar ve diğer verileriniz bu parça içine kaydedilir.

iTunes 9, 21, 40, 4013, 4014 hatalarının onarımı

iPhone üzerindeki hafıza entegresi cihazın seri numarası, imei numarası, bluetooth, wifi gibi önemli bilgilerin yazıldığı parçadır. Bu parçanın arızalanması durumunda iTunes ekranında 4013 gibi sık karşılaşılan hatalar alabilirsiniz.

Güncelleme sırasında veya durup dururken 4013 hatası alabilirsiniz, bu hata iTunes’in veya aygıtınızın hafızayı okuyamadığında verdiği hatadır.

4013 hataları her zaman hafıza entegresinden kaynaklanmaz veya her zaman bu entegreyi değiştirdiğimizde düzelmez. Bunun tespiti anakart teknisyeni tarafından yapılacaktır. iPhone anakart tamirlerinde başarı oranımız yüksektir.

Bu hatalarının çözüm olarak nand onarımı veya değişimi yapılır. Daha detaylı bilgi için iPhone 4013, 4014 hatalarının çözümü başlıklı yazımızı okuyunuz.

iCloud’a aylık para ödemekten kurtulun

Nand flaş bellek iPhone anakartına dahili olarak gelmektedir ve pil veya ekran gibi kolay değiştirilebilen bir parça değildir. Bu parçanın değişimi iPhone teknisyeni tarafından mikroskop altında yapılabilmektedir. Yapılan bu işlemde hafıza entegresini değiştirerek yerine daha yüksek kapasiteli bir bellek takabiliriz. Bu sayede icloud a aylık para ödemek gibi bir bağımlılıktan kurtulursunuz. Fotoğraf, video veya uygulamalarınız için daha geniş bir alana sahip olabilirsiniz.

iPhone hafıza yükseltme

Servisimiz tarafından hazırlanan videoda iPhone hafıza yükseltme nasıl yapılır anlatılmıştır.

Artırılabilir hafıza seçenekleri;

  • iPhone XS, XS MAX, 11, 11 PRO, 11 PRO MAX 256GB

Servis yoğunluğuna göre 5-6 saat içerisinde teslim edilir. 6 ay garanti verilir.  iPhone hafıza yükseltme fiyatları için iPhone tamir fiyatları sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Hafıza yükseltme öncesi yedeklerinizi alıp cihazı sıfırlamanız gerekmektedir. Cihaz sıfırlanmış ve iCloud hesabından çıkış yapılmış olarak işleme alınacaktır. Verilerinizin saklanması size ait olacaktır.

Bu işlemler özel makineler ile yapılmakta olup anakart uzmanlığı gerektiren özel bir iştir. Teknisyenlerimiz Türkiye’nin en deneyimli teknisyenleri olup sadece iPhone anakartı tamir etmektedir.

iPhone anakart tamiri işlemleri sadece iPhone anakart teknisyeni tarafından yapılmalıdır. Cihazınızı yetkisiz kişilere emanet etmeyiniz. FotoParca.com sadece tamir yapar, telefon satmaz. iPhone’unuzu aksesuar satıcılarına, alışveriş merkezlerindeki sözde tamir noktalarına, asıl işi telefon satmak olup küçük bir masa atıp tamir yapanlara EMANET ETMEYİNİZ. Bu özel bir iştir, önüne gelen tabelasına teknik servis yazmaktadır.

iPhone hafıza arttırmanın ekonomik avantajı nedir?

Cihazınızın belleğini çok daha uygun fiyata yükseltiyoruz. Örneğin, iPhone 7 32GB cihaz güncel fiyatı 4400TL, 128GB lık modelin fiyatı ise 5500TL dir. Aradaki fark 1000TL dir. Hafızası yetmeyen telefonunuzu da ikinci el olarak satacağınızı düşünürsek bu fark 2 bin, 3 bin TL gibi rakamlara ulaşıyor. Hafıza yükseltme yaptığımızda bu rakamların çok daha azını ödeyerek aynı zamanda tasarrufta yapmış oluyorsunuz.

Yaptığımız işlerden ve kampanyalardan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takipte kalabilirsiniz. 

Nand değişimi sık sorulan sorular

  • İşlemin bir riski var mıdır? – İşlemin riski vardır, yıpranmış aşırı darbe görmüş cihazlarda teknisyen kontrolü ardından işlem yapılıp yapılmamasına karar verilir.
  • Veri kaybı olur mu? – Verilerin yedeklenmesi size ait olacaktır, cihaz sıfırlanmış olarak servise alınacaktır.
  • Neden diğer servisler bu işlemi yapamıyor? – Bu işlem ekipman ve deneyim gerektirmektedir. Aylar süren alt yapı ve hazırlık çalışmalarımız sonunda anakart teknisyenlerimiz işlem hakkında uzmanlaşmıştır. En son teknoloji ekipmanları kullanarak kendimizi sürekli geliştirmeye devam ediyoruz.
  • Hafıza yükselirse iPhome’um hızlanır mı? – Hafızanın boş olması biraz hız kazanmaya sebep olur ama aşırı bir hızlanma olmaz. Eskisi gibi kullanmaya devam edersiniz.
  • İşlem sonrası “Hakkında” bölümünde değişen kapasite yazacak mı? – Evet işlem sonrasında “Ayarlar> Hakkında> Kapasite” kısmında yeni takılan belleğin boyutu yazacaktır.
  • iPhone’umun garantisi var, işlem sonrası garanti bozulur mu? – Evet, cihaz açılıp işlem göreceği için mevcut garantiniz var ise bozulacaktır.
  • Nand değişimi sonrası iCloud açılır mı? – Hayır, bu işlem iCloud ile alakalı değildir. iCloud kilidi var ise kalkmayacaktır.
  • Kullandığınız Nand markaları nedir? – Toshiba, Sandisk, SKhynix gibi orijinal markalar kullanıyoruz.
  • İşlemden sonra sürüm değişir mi? – Evet, nand değişimi sonrası en son sürüm yüklenir. İşlem sonrası yazılım yüklendiği için mecburen sürüm yükseltilir.
  • Bu işlem sonrası iTunes veya farklı bir yerde hata alır mıyız? Apple bunu engeller mi? – Hayır, bir iPhone cihazı satın aldıktan sonra hakları size aittir ve cihaz üzerinde donanımsal değişiklikler yapabilirsiniz. Apple bunu kısıtlayamaz.
  • Yapılan işleme garanti veriyor musunuz?Garanti şartlarına uymak koşuluyla 6 ay yasal garanti veriyoruz.

Bize ulaşmak için iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.

iPhone hafıza arttırma yaptırmadan önce

  • iPhone‘umu Bul‘dan çıkış yapın.
  • Tüm içerik ve ayarları sıfırlayın

Etiketler :

Paylaş :

133 yanıt

  1. Kolay gelsin.
    iPhone 7 Plus cihazım kendi kendine reset atıyor. Kapanıp otomatik açılıyor. Sorun nerden olabilir.

  2. 10.12.2018 tarihinde 6s plus cihazıma hafıza yükseltme ve pil değişimi yaptırdım. İstanbul dışından kargo ile yolladım. Çok kısa sürede yapıp geri gönderdiler. Hiçbir sorunda yok. Cihaz sanki en başından beri 128 GB imiş gibi oldu. 16 GB hafıza artık yetmiyor. Pilde şu anda 2. gününde. Eskiden 12 saat gidiyordu. Teşekkürler fotoparça ailesi. Bana iphone mi tekrar sevdirdiniz.

  3. Merhabalar. Telefonun hafızası direk kopyalayıp falan sürüm arttırmadan yapamıypr musunuz? 🙁

  4. Vestel venüs 5010 8gb yan 16 veya 32 gb çıkarolabilirmi ve bunun maliyeti ne kadar olur cevaplarsanız sevinirim kolayli gelsin

  5. İyi günler, yurt dışından bir adet Iphone 5 s telefon getirdik. Pasaport üzerine kayıt yapıldı. Ancak şifre unutuldu ve telefonun faturası yok . Telefon şifresi çözülebilirmi

  6. Merhaba 6s cihazım error 9 veriyordu ve nand değişimi yapıldı 16 dan 64 e geçildi cihaz i tunes den yükleme yapıldıktan sonra aktivasyon kilidi oluştu bunun sebebi nedir servisdekiler artık sana yardımcı olamayız cihaz çöp oldu diyorlar burda oluşan sorun nedir sizce i cloud kilidi değil sorun wifi den aktif olmuyor i tunes den de aktif olmuyor cihazım

    1. Kafkas merhaba, aktivasyon kilidi tamamen sizin oluşturduğunuz bir kilittir. Bunun çözümü için Apple ile görüşünüz.

  7. 1 adet 6s ve 1 adet 6s plus cihazım var. İkisi de 16 gb. İkisinin de hafıza artırma seçenekleri ve fiyatları nedir?
    Teşekkür ederim.

  8. İphone SE için 15 ocakta var cevabı vermişsiniz neden kaldırdınız, yazın gelmesini bekliyordum bir baktım kalkmış lütfen çok ihtiyacım var, tekrar ekleneceğini söyleyin.

  9. Merhaba iphone 6 telefonum da 4013 hatası alıyorum telefonu açmaya çalıştığımda ise elma gidip gidip geliyor eğer nand değişimi yaparsam bu sorun düzelirmi birde kendi semtimdeki telefoncular sizin verdiğiniz fiyatın neredeyse 2 katını veriyorlar çok araştırdım türkiyede en uygun fiyata siz yapıyorsunuz

  10. Merhaba öncellikle size bir sorum var mesela ben de iphone 7 var ve 32gb ben bunu 128gb yaptırırsam garanti gider mi ?

  11. iyi günler . İphone 5SE 16Gb lık versiyonunu kullanıyorum ve hafıza yükseltme işlemi yaptırmak istiyorum. Bazı yorumlarda 5S için uygulamayı yapmadığınızı , bazı yorumlarda ise 5SE için parça stok durumundan bahsetmişsiniz.
    5SE modeli hafıza yükseltme işlemi şu an için yapabiliyor musunuz ? Yapılabiliyor ise maksimum limit ve fiyatlar nedir? Bİlgi verebilirseniz sevinirim. 64 Gb olarak yükseltmeyi planlıyorum.
    iyi çalışmalar ….

    Onur ERTÜRK

  12. Merhaba FotoParça ekibi . Benim tek sorum 430 ₺ indirimli fiyat demişsiniz . Bu indirim ne zamana kadar geçerli ? Bunu öğrenmek istiyorum ayrıca telefonumu getirdiğimde 3 4 saatlik tamir sırasında bana kullanabileceğim başka bir telefon verilecek mi ? Cevap verirseniz çok mutlu olurum .

  13. iphone 8 telefonum var 128 gb hafizasi var ama dolu gosteriyor ne fotograf cekebiliyorum ne uygulama indiriyorum sorun nedir acabA

  14. Merhaba 6 s plus iphone sahibiyim şimdiye denk bir problem yoktu ama bir anda watsappı açtığımda hafıza dolu diyor ve yazışmaların gelmesi engelleniyor. Telefobumda silmediğim uygulama ve watsapp yazışmadı kalmadı ama halen aynı hatayı veriyor. Hafıza yükseltme çözüm olur mu? Yoksa problem başka olabilir mi? Bir de neden iPhone’umu bul uygulamasından çıkış yapmalıyım öncesinde onu anlayamadım?

    1. Elif Hanım kapasitenin dolmasına bir çok sebep olabilir, detaylı kontrol gerekir. Hafıza yükseltme tabii ki işe yarayacaktır.

  15. Hocam merhaba bendeki cihaz 7 plus 32 gb hafızası yetmiyor.
    Hafızasını 256 yapmak istiyorum.
    Ne kadar bir ücret ödemek zorundayım.
    Yeriniz sanırsam ankarada. Bende ankaradayım. Cihazı teslim etsem ne kadar bir zaman zarfında hafıza işlemi yükseltildikten sonra cihazı tekrar teslim alabilirim.
    Kolay gelsin

  16. İphone SE 16 GB Modeli Var Elimde Stoklara Ne Zaman Eklenir Veya 64,128 GB’a Yükseltmek Kaç Liraya Maal Olur?

  17. Merhaba. iPhone 7 Plus cihazım var 32 GB hafıza yeterli. 128 yükseltmek istiyorum yabliz bu işlemi yapıldığında. Herhangi bi soru. Yasarmiyimmm. Cihaz cop olur mu. Kitlenir mi ilerki zamanlarda.

  18. Merhaba telefonum nand flash arızası verdi. Yakınımdaki bir tamirciye götürdüm yapacağını söyledi fakat yapamadı. Hala kurtarılma şansı var mıdır size göndersem?

  19. Merhaba. iPhone SE telefonların hafızasını yükseltmeye başladınız mı? Uzun bir süredir takipte ve beklemedeyim.

  20. İphone 6s plus’ım var hem hafıza arttırmak hemde kasasını değiştirmek istiyorum bi indirim mümkün müdür

  21. iphone 5 s telefonum var açılış esnasında kırmızı ekran hatası veriyor i tunies üzerinden güncelleme veya geri yükleme yapmak istediğimde yükleme sırasında bir hata oluştu diyor 4013 hatası veriyor acaba nand kaynaklımıdır

  22. Lütfen iphone SE için de başlatın bu uygulamayı. Çok güzel telefon çok hızlı bu gidişle çöpe gitcek 16gb yüzünden

    1. Samet merhaba, sanırım cihazda ki verileri kurtarmak için soruyorsunuz, ne yazık ki dolu bir nand entegresi içinde ki verilerle aktarılamıyor. Sıfırlanıp takılabilir.

  23. Merhaba

    6s cihazım var Hafıza yükseltme işlemi yapabiliyor musunuz ? Cihazımdan çok memnunum yenilemek istemiyorum ama hafızası beni çok yoruyor

    İyi çalışmalar

          1. merhaba hayırlı işler telefonu gönderdim fakat arıza ile herhangi bişi yazmadm bilginiz olsun

  24. Merhaba öncelikle,
    iPhone 7 Plus için 128 GB hafıza arttırma işleminde dikkatimi çeken detay orijinal 128 GB cihazlarda kullanılan alanla beraber 124 GB kalıyor ama sizin işlemden sonra 121 GB kaldı bununla ilgili düşüncenizi öğrenmek istiyorum.Teşekkürler şimdiden iyi çalışmalar.

    1. Hafıza yükseltme yapılırken sonra cihaz bilgileri aktarılırken imei numarası değiştirilebiliyor mu ?

  25. İyi çalışmalar kolay gelsin. Kullanmakta olduğum İphone 6s plus 16 GB telefonum için hafıza arttırma işlemi yapabilirmiyiz ?

  26. Merhabalar iphone 6s plus hafıza arttırma işlemi ne kadar acaba bide yeriniz nerde acaba

  27. İphone 7 plus kullanıyorum hafıza artırma işleminden sonra suya dayanıklılık özelliğini kayıp eder mi cihaz?

  28. Merhaba Benin iPhone 7. 32 GB var ve bunu 256 GB yapacağım 128 GB la 256 GB Fiyat verebilirsiniz

  29. İphone SE için nand değişimini artık başlatsanız, 16gb çile olmaya başladı. yabancı videolarda gördüğüm kadarıyla yapmaya başlanmış, dönüş yaparsanız sevinirim

  30. Merhaba ıphone 8 telefonum saklama alanı dolu uyarısı verdikten sonra kapandı ve elmada kaldı.
    itunes üzerinden güncelleme yaparken bir yerden sonra hata 14 veriyor.
    Fotoğraflarım ı cloudda yedekli değildi.Eğer hafıza yükseltme işlemi yaparsam içerisindeki verileri kurtarma şansı var mıdır?

    1. iphone 7 plus telefon şarjı bittikten sonra açılmadı farklı şarj aleti ile denedim ama aynı telefoncu ok oynamaktan dolayı cihazın kilitlendiğini söyledi böyle bir şey var mı istanbul içi kargo hizmeti varmı

  31. Öncelikle iyi çalışmalar iphone 7 plus telefonum 32gb dan 16gb da düştü yazılımla düzelebileceğini söyleyen bir telefon tamircisi oldu sizce nand değişimi olmadan düzelir mi

    1. Merhabalar iPhone se 16 GB modeli kullanmaktayım bu üründe hafıza yükseltmesi olurmu teşekkürler

  32. Merhaba. Ipad Air 2 için hafıza arttırma yapabiliyor musunuz? Yapılıyorsa fiyat bilgisi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.

  33. Merhaba. Ankarada oturuyorum, burada yaptırabilir miyim ya da size yollayarak mı yapıyorsunuz? Ne yapmam gerekir?

  34. İyi günler, SE 1.nesil telefon kullanıyorum 16gb hafızası var artık problem çıkarıyor. SE içinde hafıza yükseltmesi yapıyor musunuz?

    1. ali bey bende aynı dertten madurum ne yaptınız telefonunuzu 16dan yükseltebildinizmi acaba?

  35. Merhaba iphone X hafıza yükseltme yapılabiliyor mu? Arka cam değişimi orjinal mi ?
    Asıl önemli sorum face ıd sürekli gidiyor resettw düzeliyor programsal mı donanımsal mı

  36. Merhaba, İphone 11 cihazım var orjinali 32gb, 128gb veya 256gb yaptırmak istiyorum. Fiyat bilgisi alabilir miyim? Birde itunes üzerinden yedekleme yaptıktan sonra tekrar geri yükleme konusunda sorun yaşanır mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı