iPhone “Bilinmeyen Parça” uyarısı ve gerçekler

iPhone

iPhone “Bilinmeyen Parça” uyarısı ve gerçekler

Apple, kullanıcıların cihazlarını orijinal parçalarla kullanmasını istediği için yazılım ile bileşenlerin orijinalliğini denetler. Eğer orijinal olmayan bir parça tespit edilirse, cihaz kullanıcıya bu şekilde “Bilinmeyen Parça” uyarısı verir.

Ancak bu uyarıdaki ekran aslında orijinal, farklı bir iPhone 14 den söküp taktım .Eğer bu yazılım orijinal parçayı ayırt edebilseydi bu ekranın orijinal olduğunu anlaması gerekirdi.

Peki neden “bilinmeyen parça” diyor.

Aslında Apple kullanıcıları düşünmüyor; Apple bizim gibi bağımsız teknik servislerin kendisiyle rekabet etmesini istemiyor, kendi yetkili servislerini öne çıkarmak ve rekabeti engellemek amacıyla kendisinin değiştirmediği tüm parçalara bilinmeyen parça damgası vuruyor.

Bağımsız teknik servisler tarafından dünya genelinde eleştirilen bu durumu bizde doğru bulmuyor ve ayarlar kısmında bilinmeyen parça uyarısını çok dikkate almamanızı tavsiye ediyoruz.

Tamirse Fpproya,

Apple’a açılan davalar

Bilinmeyen parça uyarısı nedeniyle Apple’a karşı açılan bazı davalara rastlanmıştır. Bu davalardan bazıları, bağımsız teknik servisler veya kullanıcılar tarafından Apple’ın bu uyarının haksız rekabet oluşturduğu veya cihazların kullanıcıların tercihlerine göre onarılmasını engellediği iddialarıyla başlatılmıştır.

Örneğin, bağımsız teknik servisler, Apple’ın orijinal olmayan parçaların kullanımını zorlaştırarak kendi yetkili servislerini öne çıkardığı ve bağımsız teknik servislerin rekabetini engellediği iddiasıyla dava açmışlardır. Bazı ülkelerde, bağımsız teknik servislerin bu konudaki yasal hakları ve tüketici korumaları daha fazla vurgulanmıştır. Ancak bu tür davalardaki sonuçlar ülkeye ve yargı sistemine göre değişebilir. Bazı ülkelerde bu tür davalar sonuçlanmış ve Apple’ın belirli uygulamaları veya politikaları değiştirmesi gerekebilirken, diğer ülkelerde bu tür davalar henüz sonuçlanmamış veya Apple’ın lehine sonuçlanmış olabilir.

Dolayısıyla, bu tür davalara ilişkin güncel bilgilere ve sonuçlara erişim için ilgili ülkenin yargı sistemini takip etmek önemlidir. Apple’ın politikaları ve uygulamaları zaman zaman değişebilir, bu nedenle kullanıcılar ve bağımsız teknik servisler, güncel bilgilere sahip olmak için yerel yasalara ve düzenlemelere dikkat etmelidirler.

Etiketler :

Paylaş :

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı