iPhone Açma Kapatma Kilit Düğmesi Çalışmıyor

iPhone

iPhone Açma Kapatma Kilit Düğmesi Çalışmıyor

iPhone’unuzun açma kapatma tuşu çeşitli sebeplerden dolayı zamanla işlevini kaybedebilir. Bu tuş açma kapatma, uyut uyandır ve kilit işlevi görmektedir.

iPhone aç kapat uyut uyandır tuşu

Müşterilerimiz bu sorun ile karşılaşıp bize ulaştıklarında arıza notları şu şekilde olmaktadır;

  • iPhone kapatma tuşu çalışmıyor nasıl kapatabilirim.
  • iPhone üst tuşu basmıyor.
  • iPhone açma kapama tuşu çalışmıyor.
  • Uyut/uyandır tuşu çalışmıyor.
  • Açma kapama tuşu içine girdi.
  • iPhone açma kapama tuşu tamiri
  • iPhone on off tuşu çalışmıyor.
  • Telefonun üst tuş bozuldu telefonu nasıl açarım.
  • iPhone üst tuş bozuldu telefonum açılmıyor.
  • Telefonumun kilit tuşu problemi var.
  • Açma kapama (power) tuşu çok sert basıyor.
  • Açma kapama tuşu bozuk.

Tuşun bozuk olduğundan nasıl emin olabilirim?

Telefon açıkken tuş işlevini yerine getirmiyorsa bozuktur, telefon kapalıyken tuşa bastığınızda açılmıyor şarj kablosu taktığınızda açılıyor ise bozuktur. iPhone kapalı olsa dahi şarj kablosunu taktığınız zaman otomatik olarak açılacaktır.

[box style=”4″]

Açma kapama tuşunun bozulması kullanımdan dolayı zamanla oluşabilecek bir arızadır.

[/box]

İphone kilit tuşu içeri kaçmış hali

Tuş çalışmayabilir veya içeri kaçmış olabilir. Çalışmaması sık kullanımdan, darbeden veya sıvı temasından olabilir.

İphone açma kapama tuşu içeri kaçtı

iPhone açma kapama tuşu (power tuşu) tamiri servisimizde yapılmaktadır. Servise ulaşan cihazda öncelikle arıza tespiti yapılarak kesin arıza bilgisi belirtilir. Daha sonra işleme alınır. İşlem sonunda telefonunuzun şarj soketi ve diğer genel temizlik işlemleri yapılır.

[box style=”4″]

Tamir işlemi hemen yapılabilmektedir. Uzun süre beklemeniz gerekmez.

[/box]

Tamir işleminde genellikle on/off fleksi dediğimiz parçanın değişimi veya düğmenin komple değişimi yapılarak sorun çözülebilmektedir. Bu işlem cihaz servise alındığında hemen yapılır uzun sürmez.

iPhone on off fleksi değişimi

Tamir ve değişim fiyatları nedir?

iPhone açma kapama tuşu fleksi değişim fiyatlarımız internet sitemizde paylaşılmıştır. Fiyatlara ulaşmak ve tamir siparişinizi internetten vererek ne kadar ödeyeceğinizi öğrenmek için tıklayın. Açılan sayfadan ürün modelini seçerek işleme devam edebilirsiniz.

iPhone 8, 8 Plus, X, 7, 7 Plus, 6s Plus, 6s, 6, 6 Plus, SE, 5c, 5s, 5G, 4s, 4G modelleri için açma kapama tuşu tamiri yapılmaktadır.

[box style=”3″]

Telefonu kendiniz tamir etmeye çalışmayın, daha ucuza yaparım diye düşünmeyin. Servisimize ulaşan cihazların bir çoğu tamir edilmeye çalışılmış ve aşırı zarar verilerek çalışmaz duruma getirilmiş cihazlardan oluşmaktadır.

[/box]

Açma kapatma tuşunun bozulmaması için ne yapabilirim?

iPhone’da bulunan Asistive Touch özelliği sayesinde kilit tuşunu kullanmak yerine bu özelliği kullanabilirsiniz.  Tuş sorunu yaşadığınızda geçici olarak bu seçeneği kullanabilirsiniz.

  1. Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik
  2. AssistiveTouch’ı etkinleştirin.
  3. Ekranda AssistiveTouch kısayol simgesi belirecektir.

iphone Asistive Touch
Bu özellikte cihazınızı restart yapamazsınız, kurtarma modunda açamazsınız. Tuş zaten bozuk ise servisimize uğramanızda fayda var. 

[box style=”4″]

Tamirden sonra eskisi gibi kullanmaya devam edersiniz ve yapılan işlem ve parça garantimiz altına girer.

[/box]

Bize ulaşmak için İletişim sayfamız, iPhone diğer tamir işleri için iPhone servis sayfamız, kargo gönderimleri ve diğer servis işleri için Destek sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Etiketler :

Paylaş :

67 yanıt

  1. Merhaba benim ablamın telefonu iphone 5 ve telefonunun açma kapama düğmesi bozuk assistivetouch kullanıyordu 5,6 ay sonra telefonun ekranı gitti telefonu 4 senedir sorunsuz kullanıyordu lütfen yardım edermisiniz önerebileceğiniz birşey varmı ne yapabiliriz?

  2. Benim iPhone’umun açma kapatma düğmesi çalışmıyor ve arama geldiğinde meşgule atamıyorum ne yapabilirim ?

  3. Telefonum iphone 5
    Üst ( açma kapama) tuşu çalışmıyor ve telefonum dondu reset de atamıyorum öyle kaldı ne yapmam gerekiyor

      1. Merhaba iphone 6 plus yan tuş ses kapa aç tuşu kendiliğinden aç kapa yapıyor.değişim-tamir problemi nedir acaba ücreti ne kadar olur
        Teşekkürler

  4. telefonumun açma kapama tuşu açılmıyor sadece ekranda görüntü var saat falan da gözükmüyor reset atamıyorum kapatamıyorum ne yapmalıyım

  5. Benimde S var acma kapama tuşu çalışmıyor 3 gğnde bir düzeliyor ama daha sonra hemen geri bozuluyor ne yapabilirim

  6. telefonu resetlemem gerekiyo ve telefon kapalı uyut uyandır çalışmıyo yapabilceğimiz bir eşy var mı

  7. Merhaba, iPhone 6 telefonumun ekranı karardı ve hiçbir şekilde kapatamıyorum. Ne yapmam gerekir? Teşekkürler

  8. Merhabalar Cihazım iPhone 6 Cihaz sıvı temasına maruz kaldı ve birkaç saat sonra uyut/uyandır tuşu çalışmıyor yakınlık sensörüde çalışmıyor assitive touch kullanıyorum kilitlemek için, yaptırmazsam birşey olurmu

  9. telefonum aniden dondu sonra ekran karardı ekranın ortasında bişey dönüyor kilitaçma tuşum bozuk ne yapabilirm

  10. kendi kendine ekran kilitleniyordu basılı tutmuş gibi kapatılıyor yazısı geliyordu ekran kilitlenince açmak için orta tuşa basınca ekran görüntüsü alıyordu kendim basmadığım halde bunlar oluyordu ancak resimdeki gibi içe göçmüş değildi az önce sinirim bozuldu ve çok sert bir şekilde bastım masaya vurdum ve düzeldi 😀

    1. Furkan Bey merhaba, sorunun çözüldüğüne sevindik ancak böyle bir durumda cihazı sert bir şekilde vurmanızı tavsiye etmiyoruz. Şansınız varmış düzelmiş ancak daha kötü bir duruma da gelebilirdi.

      1. ıphone 6s acma tusu calısmıyor tus fleksi degişti ama yinede calısmıyor sorun ne olabilir

  11. Merhaba telefonum iPhone 6s telefona sıvı kaçtı Ve 1-2 saat sonra tuş kilidi bozuldu tuş kilidinden başka herşeyi çalışıyor yaptırmazsam bişey olur mu?

    1. Elif Hanım sıvı teması durumlarında cihazı kontrol etmeden bir şey söylemek çok zordur. Zamanla çürüme olacağı için acilen müdahale şarttır.

  12. 4s açma kapama çalışmıyor ve kapandı şarja taktım açılmadı bilgisayara bağladım açılmadı ses kısma menü tuşuna batım açılmadı ne yapabilirim

  13. Merhaba,
    İphone 5s e kasa değiştirdim power tuşu çalışmıyordu herşeyi bağladım şarj aleti takıp açtım cihaz açıldı sonra kapadım tekrae açmayı denedim açılmadı tamir ettirmek istedim anakarta problem olduğunu söylediler ne yapmalıyım bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.

    1. Sinan Bey işlem bir iPhone teknisyeni tarafından yapılmadı ise cihaza zarar verilmiş olabilir, bu durumda kontrol etmeden bilgi vermem mümkün değildir.

  14. Telefonum iPhone 6s Plus aniden güç tuşu yumuşadı ama işlevini görüyor yinede önceden çıt ederdi şimdi içe doğru çöktü ve yumuşadı ne yapabilirim şimdiden tşk

  15. Merhaba İphone 6s trlefonum suya düştü hemen çıkardım ve kuruladım akşama kadar hiçbirşeyi yoktu sonradan tuş kilidi bozuldu hiöbir şekilde çalışmıyor bir gün boyunca pirinçte beklettim lakin herhangi bir değişiklik olmadı diğer herşey çalışıyor ne yapmam gerekiyor bu olay garanti kapsamına girermi yada girmesede tamir olabilirmi ??

    1. Ayça Hanım cihazın acilen açılıp kontrol edilmesi gerekir, bu durum garanti kapsamına girmeyecektir. Bize ulaştırırsanız gerekenler yapılacaktır.

  16. FotoParça ekibi size teşekkür etmek istiyorum çünkü telefonumda uyut uyandır tuşu içeri göçük olmamasına rağmen kendi kendine ekran kilitleniyor. Basılı tutmuş gibi kapatılıyor yazısı geliyor. Ekran kilitlenince açmak için orta tuşa basınca ekran görüntüsü alıyordu. Ama makaleniz işe yaradı kurutma makinesini uzaktan sıcak hava üfleyecek bir şekilde tuttum ve düzeldi. Çok teşekkür ediyorum.

  17. İPhone 6 Plus kullanıyorum ve tuş kilidi kapama tuşu çalışmıyor gönderip sıfır telefon mu alayım yoksa tamir mi ettireyim ? Garanti süresi geçen hafta bitti bir de sıfır telefonla alırsam maliyeti ortalama ne kadar olur bilgi verir misiniz ?

  18. Iphone 7 kullanıyorum kilit tusu hafifden içine kaçtı telefoncuyamı ya da garantiye mi vermeliyim yoksa 1 2 gün basmasam kendiliğinden düzelir mi ne yapmalıyım?

    1. Tuğçe Hanım merhaba, içine kaçtı ise kendiliğinden düzelmeyecektir. Garantiye gönderin ancak kullanıcı hatası diye iade edebilirler veya ücret karşılığı yeni bir cihaz teklif edebilirler. Böyle basit bir arıza için 1700tl değişim yapmayı tavsiye etmiyorum. Tamiri yapılabilir.

  19. Merhaba lar 5s telefonum un power key ünitesi bozuk dediler güç tuşuna bastigimda elma gelip gidiyor fakat görüntü yok ne kadar ücreti var ve servis garantisi var mi

  20. iPhone 5 kullanıyorum kilit tuşu içine kaçmamış ama açma kapama yapmıyor acaba Ne yapmalıyım herhangi sıradan telefonculara da tamır ettirmeye güvenmiyorum yardımcı olur musunuz ??

  21. iPhone SE uyut uyandır tuşu çalışmıyor kendi kendine kapatıp açıyordu şimdi hiç çalışmıyor telefon kapanınca aple logosu gelip gediyor açılmıyor ancak şarja takınca açılıyor bu açılmaması uyut uyandırmaları alakası varmıdır çözümü nedir bilgi verirmişsiniz

    1. Mehmet Bey büyük ihtimalle açma kapama tuşu ile ilgili bir sorun vardır, servisimize ulaşırsa genel bir kontrolü yapılır kesin bilgi verilir.

  22. İphone6 kullanıyorm bugune kadr hıcbır sıkıntım olmadı. Ama bugun sürekli telefonumun ekran kilifi kendiliğinden kapanmaya basladı. Şimdi ise telefonun on/off tusu hıcbr seklde calısmıyor. Telefonu resetledim actım kapattm ama işe yaramadı. Ne yapmalıyım

    1. Fatma Hanım açma kapama tuşunda bir sorun var gibi görünüyor değişimden sonra sorun çözülecektir. Servisimize ulaştırırsanız kontrolü yapılıp kesin bilgi verilir.

  23. iphone 6 telefonumda video çekiyorum fakat sesi kayıt etmiyor mikrofonum çalışıyor ama video modunda kayıt etmiyor

    1. Serkan Bey cihazda birden fazla mikrofon vardır bu nedenle mikrofonları tek tek kontrol etmeniz gerekir. Arka kamera ve ön kamerayı video modunda ayrı ayrı kontrol ediniz.

  24. Merhaba İphone 5s im var ve kapama açma tuşu bozuk telefonum kapandı şarja taktım fakat açılıp kapanıyor sarja bağlıykende oluyor ne yapmalıyım

  25. Merhaba ıphone 4s om var kapatma tusu a japon yapıstırıcısı döküldü ıslemıyor nasıl açabilirim

  26. İyi günler benim iPhone 5s im var içine çok az miktarda su kaçtı kilit tuşu takılı kalmış gibi sürekli kendi kendine açılıp kapanıyor ortaya bastığımda ekran görüntüsü alıyor ne yapmalıyım?

  27. Üst ( açma kapama) tuşu çalışmıyor ve telefonum dondu reset de atamıyorum öyle kaldı ne yapmam gerekiyor

  28. merhaba ıphone 5s im tuş kilidini ilk açtığımda ekranı kullanamıyorum sonra tuş kilidini tekrar kapatıp açtığımda ekran düzeliyor sorun ne olabilir.

  29. iphone 7 ‘min power tuşu çalışıyor fakat basıldığında tık sesi gelmiyor sadece power tuş değişim fiyatı nedir?

  30. merhaba yeni bir iphone xs max aldım ama kilit düğmesi bir çalışıyır bir çalışmıyor servis gönderdim yenilenmiş ürün oldugu için bakmadılar ama yazılımla ilgili dediler düğme de bir şey yok denildi sıfırladım yine aynı ne yapabilirim acaba

  31. İphone 7 kendi kendine sessize alıyor tuş işlevini görüyor ama 1 2 dk sonra kendiliğinden sessize alıyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı