iPhone 8, 8 Plus Kapandı Açılmıyor Sorunu ve Tamiri

iPhone

iPhone 8, 8 Plus Kapandı Açılmıyor Sorunu ve Tamiri

“iPhone 8 veya 8 Plus yere düşmedi, sıvı teması görmedi durup dururken kapandı açılmıyor. “ böyle bir durumla karşılaştıysanız iPhone 8 modellerinde yaşanan ve daha kronikleşme aşamasında olduğunu düşündüğümüz bir arızayla karşı karşıya olduğunuzu belirtmek isteriz.

iPhone 8 açılmıyor arızası Apple’ın hatası mı?

Apple, yeni bir model çıkardığında onun hatalarını takip eder ve bir sonraki modelde bu hataların önüne geçmek için önlemler alır. Örneğin 6 modellerinde kasa çok zayıf olarak üretildi ve bunun büyük bir sorun yarattığı görüldü. 6s modelinde bunun önüne geçerek yamulması çok zor bir kasa üretti. Veya 7 modellerinde ses entegre sorunu görüldü ve 8 modellerinde bu hatanın önüne geçerek artık yaşanmaması için gerekli önlemleri aldı.

Görünen o ki son günlerde iPhone 8 modellerinde yeni bir kronik bir arıza ile tanışıyoruz. Cihaz herhangi bir darbe almamasına rağmen durup dururken kapanıyor ve açılmıyor. Arada açılır gibi oluyor ve tekrar aynı arızayı veriyor. iPhone 8 sahibiyseniz ve yeni bir cihaz alma gibi bir düşünceniz yok ise üzülmeyin! Atölyemizde bu arıza için çözüm üretiyoruz ve kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz.

Bu konu tüm iPhone 8 sahiplerini ilgilendiriyor

Arama yaptığımızda dünyanın her yerinde bu arıza ile alakalı bir çok kullanıcının mağdur olduğunu görüyoruz. Şarjda iken kapanan cihazlar, durup dururken kendiliğinden açılmayan cihazlar. Kullanıcıların şikayetleri ortak görünüyor;

  • iPhone 8 arada sırada açılıp kapanıyor
  • iPhone 8 donuyor
  • Kapanıyor hard resetle açılıyor
  • iPhone 8 kapandı açılmıyor
  • Logoda kalıyor açılmıyor
  • Kendi kendine kapandı açılmıyor
  • Durup dururken aniden kapandı
  • Düşme veya darbe olmadı açılmıyor
  • iPhone 8 elmada kalıyor açılmıyor

Bu arıza, anakart kaynaklı şarj yönetimini sağlayan ve diğer bazı entegrelerin hata vermesinden kaynaklanmaktadır.


Açılmadığını nasıl anlarız

Bu cihazlar çalışır durumda iken belirli bir amper tüketir, bize ulaşan arızalı bir cihazda ilk önce bazı testler yaparız. Bu testlerden birisi amper çekim değerleridir. Çalışan bir cihaz ortalama 1 – 1.5 amper tüketirken çalışmayan veya arızalı bir cihaz çok daha düşük amperler çeker veya istikrarsız amper değerleri gösterebilir.

iPhone 8 ve 8 Plus açılmıyor sorunu ve tamiri

Bu arıza anakart kaynaklı arıza olduğu için iPhone anakart teknisyeni tarafından yapılmaktadır. Bu nedenle iPhone’unuzu bu arıza için normal bir teknik servise götürdüğünüzde pilin bozuk olduğunu söyleyerek pil değişimi yapabilir. Sorunun çözülmediğini anladığında bilinçsiz olarak diğer parçalara müdahale eder. Bu yanlış müdahale daha büyük sorunlara neden olarak cihazınızı kullanılmaz duruma getirebilir.

Eğer sizde aynı sorunlarla karşılaşıyorsanız servisimizden profesyonel destek alabilirsiniz. iPhone 8 ve 8 Plus modellerinde yaşanan durup dururken kapanma arızası 6 ay garantili olarak anakart teknisyeni tarafından yapılmaktadır.

Unutmayın! kurcalanmayan cihazlarda tamir oranımız yüksektir ancak bilinçsiz kurcalanmış veya daha önce tamir edilmeye çalışılmış cihazlarda bu oran düşmektedir.

Servisimizden destek almak için servis işlemleri sayfamızı inceleyerek elden veya kargo ile adresimize teslim edebilirsiniz. Bize ulaşmak için iletişim sayfamıza bakınız.

Etiketler :

Paylaş :

5 Responses

  1. iphone 8 kullanıyorum ve cihazım aniden kapandı ve açılmıyor. tamire gönderdim ve anakartın devre dışı kaldığını ve prizden kısa devre yaptığını söylediler ve anakart değişti 500 tllik bi fiyat söylediler fakat cihazım geldiğinde tekrar kapandı ve ben sorunun anakart olduğunu düşünmüyorummm sizce sıkıntı nedir ?

  2. merhaba benim de 8 plus şarjdayken aniden kapanıp logo görünüp tekrar kapanıyor ve yazılım yüklememe rağmen açılmıyor. ne yapmam gerekir ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı