iPhone 7 ve 8 Home Butonu Değişimi Neden Yapılamıyor?

iPhone

iPhone 7 ve 8 Home Butonu Değişimi Neden Yapılamıyor?

iPhone 7 ve 7 Plus, iPhone 8 ve 8 Plus Home butonu bozulduğunda farklı bir buton ile değiştirilemiyor. Home butonu kırıldığında veya çalışmadığında garantiniz var ise Apple Genius Bar a gitmek zorundasınız. Garantiniz yok ise çalışmayan bir home butonu ile baş başa kalırsınız.

[box style=”3″]

Güncelleme: Önümüzdeki günlerde 7,8 ve Plus modellerinde home buton değişimi yapabileceğiz ancak sadece tıklama işlevi görecektir. Çalışmalarımız devam ediyor, buradan bilgi verilecektir.

[/box]

Müjde! Artık home buton değişimi yapıyoruz, sadece tıklama görevi gören home butonları stoklarımızdadır, servisimizden destek alabilirsiniz.

Parmak izi okuma özelliği ile 2013 yılında iPhone 5s çıktığında tanışmıştık. Home buton üzerindeki parmak izi okuma anakarta entegre olduğu için home buton değiştikten sonra parmak izi özelliği çalışmıyor ancak tıklama özelliği çalışıyordu.

iPhone 7 ve 7 Plus, iPhone 8 ve 8 Plus modellerinde bu özellik bir adım daha ileri taşınmış gibi görünüyor. Butonun değiştirilmesi veya kablosunun hasar görmesi durumunda düğme tamamen işlevsiz hale geliyor. Asistive Touch özelliğini kullanabilirsiniz ancak işe yaramaz bir home butonunuz olur.

iPhone 7 ve 8’i farklı kılan özellik nedir?

iPhone 7 yi Türkiye’de ilk söktüğümüzde home butonun çıkarılabilir olduğuna sevinmiştik yani bozuk olan bir düğmeyi diğer modellerde olduğu gibi değiştirebileceğimizi düşündük. Ancak ilerleyen zamanlarda karşılaştığımız arızalarda maalesef buton değişimi yapılamadığını öğrendik.

Şirket iPhone’un belirli parçalarının değiştirilmesini engellemek için yazılım kilitleri kullanıyor. Özellikle iPhone 7 ve 8 home tuşu özel servisler tarafından değiştirilemiyor. Bu durum, gelecekte Apple ürünlerinin tamir edilebilirliği ve tamir endüstrisinin geleceği hakkında soruları ortaya çıkarır.

Apple daha önce Hata 53 kodu ile home butonu değişimini engellemek istemiş ancak aldığı yoğun şikayet üzerine bir güncelleme yayınlayarak bu sorunu çözmek zorunda kalmıştı.

Bunun bir faydası var; iPhone 7 ve 8’i sağlam bir home butonla donatarak düğmeyi daha dayanıklı hale getirmek istenmiş olabilir. Önceki modellerde karşılaştığımız gibi ezilme ve yıpranma daha zor olacak. Ancak butonun  basma ve parmak izi okuma özellikleri yazılımla kontrol edildiği için anakarta entegre durumdadır.

Elbette bu yazılım kilidi Apple dışında bir teknik serviste tamir yapılmasını engellemek için yapılmış olabilir. Güvenlik açısından bakıldığında mantıklı görünüyor. Ancak bu, garantisiz kullanıcıları ve özel servisleri zor duruma sormaktan başka bir şey değildir.

Home butonu bozulduysa ne yapılacak

Bir darbe sonucu home buton bozuldu ise bu size biraz pahalıya mal olabilir. Türkiye’de Apple servisi sadece home butonu değiştirmiyor, komple ekranı değiştiriyor. Ekran değişim fiyatları ise; iPhone 7 ve 8 için 629 TL, iPhone 7 Plus ve 8 Plus için 719 TL dir. Ayrıca kasada ezik olmaması ekran değişimine uygun olması gerekiyor.

Servisimizde yapılan ekran değişimlerinde home butonu çalışıyor

Güzel haberlerde var, iPhone 7 ve 7 Plus, iPhone 8 ve 8 Plus home butonu sökülebilir yani ekran değişimlerinde home butonu yeni ekrana aktarılabiliyor.

Servisimizde yapılan ekran ve ön cam değişim işlemlerinde orijinal home butonu yeni ekrana aktarıldığı için çalışmama gibi bir durum söz konusu değildir.

Etiketler :

Paylaş :

138 yanıt

  1. Merhabalar.Konudan anlayacağınız gibi benim bir iphone 7 cihazım var kısa zaman önce home tuşu bozuldu ve değişim kararı aldım.sizin gibi özel bir tamir firmasında yaptırdım fakat yetkili adam bana entegresine kadar değiştirdiğini fakat çalışmadığını söylüyor.Sizin yapabileceğiniz birşey varmi merak ettim.Bilgilendirirseniz hafta sonu cihazımı getirmeyi düşünüyorum.

    1. Metehan Bey yazımızda da belirttiğimiz gibi iPhone 7 ler için şimdilik home buton değişimi yapılamıyor, yapılsa dahi home butonu çalışmıyor. iPhone 7 modellerde home tuşu anakarta entegre üretilmiştir. Bu nedenle yardımcı olamıyoruz.

  2. İphone 7 home tuşu parmak izi okuma işlevini yerine getiriyor ancak home tuşuna basıldığında basma hissini veren titreşim çalışmıyor arıza neden kaynaklı olabilir yardım

    1. Burhan Bey öncelikle ayarları sıfırlayın veya yazılım güncellemesi yapın. Normal titreşim çalışıyor mu kontrol edin. Daha önce tamir gördü mü? Sıvı teması aldı mı? Bunları göz önüne alarak sorun çözülmeye çalışılır.

  3. İyi gunler
    2. El olarak iphone 7 aldim ve aldigimda home tusu bozuktu ekran degisimi de yapilmis daha once telefona o sirada dediginiz gibi home tusu degistirilmis olabilir ve o yuzden calismiyor olabilir sormak istedigim soru apple teknik servisi garantisi olmayan telefonu ucret karsiligi bu tusu hicbi sekilde mi onariyor parmak izi okuyucu calismasa dahi sadece ana ekrana getirme islevini yapsa dahi olur ve yapabiliyorsa ucreti ne kadar oluyor acaba

    1. Furkan Bey yazımızda belirtildiği gibi iPhone 7 modellerinde home tuşu değişimi yapılamıyor ancak garantisi devam ediyor ise farklı bir yöntem uygulanarak sorun çözülür. Bunun için detaylı e-posta gönderdim.

  4. İyi günler az önce telefonum 5 6 kere kapndı açıldı ve home tuşunu servise gönderin dedi assive touch ile kullanabiliyorum bundan 2 ay öncede ekran cebimde çatlama yaptı servis e göndersem home tuşunu yapabilirlermi ? Masraf isterlermi grantisi daha 22 ay var yardımcı olursanız sevinirim g mail den haber bekliyorum

    1. Abdulkadir Bey kasada ezik yok ise ve ekran kırık ise yetkili servis ekran değişimi için ücret talep edecektir. Ekran değişimi ile home tuşuda düzelecektir.

  5. İyi günler benim iphone 7 cihazım düşürdüm ekranı kırıldı özel serviste yaptırdım bu seferde hıme tuşu ben bir sefer basıyorum o 3/4 sefer kendisi basıyor bunun için ne yapmam gerek

    1. Erkan Bey servisin yaptığı bir hata olabilir, öncelikle kontrol edilmesi gerekiyor. Butonda bir hasar var ise maalesef geri dönüşü yoktur. Ulaştırırsanız kontrolden sonra kesin bir şey söyleyebiliriz.

  6. HAYIRLI GUNLER IPHONE 7 aldim home butonu bozuktu dalginligima geldi ve telefonu sifirladim simdi baslatmak icin home butonuna basin diyor nasil yapacagim?

  7. iPhone 7 telefonum var yurt dişi 3 ay garantisi var fakat Türkiye’de servise götürdüm bunun yurt dışında geçerli olduğunu burada bir işlem yapılamayacağını söylediler orta tuş ve parmak izi çalışmıyor

    1. Nurullah Bey yurt dışı cihazlar sınırlı garanti kapsamındadır, Türkiye’de garantisi geçerli olmayabilir veya süresi dolmuş olabilir. Home butonunda bir hasar var ise maalesef geri dönüşü olmuyor. Arıza tespiti yapılarak kontrol edilmesi gerekir.

  8. Kendiliğinden düzeldi fakat Önerim suya dayanıklı diye çok mecbur olmadıkça sıvıyla temas ettirmeyin tesadüfün böylesi apple müşteri hizmetleriyle konuşurken bastım home tuşuna düzeldi 🙂

  9. 2 ay önce telefonumun ekranı kırıldı bende bugun ekran değişimi yaptırdım özel firmada, home tusum çalışıyordu vermeden önce ancak ekran değişiminden sonra çalışmamaya başladı sorun değişen ekranın kablosunda diyor telefon şirketi ne yapmalıyım acaba ?

    1. Merhaba, eğer home tuşu bölgesindeki bir kırıktan dolayı home tuşu zarar gördüyse arıza yapabilir. Ama home tuşunda bir zarar yok ise ekran değişiminden sonra, servis home tuşunu değiştirdiyse veya zarar verdiyse çalışmayacaktır.

    1. Home tuşunun ekranla alakası yoktur, ekran değişiminde yeni ekrana aktarılması gerekir. Kontrol etmeden bir şey söylemek yanlış olur ama teknisyen hatasına benziyor.

  10. Merhaba İyi çalışmalar.
    İphone 7 cihazımın ekranı kırıldı özel serviste ekran değişti değişim sonrasında home tuşu çalışmadı. Çalışmamanın sebebi ekranın orijinal olup omaması ile alakalı olabilimi? Problemin çözümü varmı ve ücreti halkımda mail ile bilgi alabilirmiyim.

    1. Tunç Bey ekran değişimlerinde home butonu ekrana aktarılır, eğer servis home butonuna zarar verdiyse veya değiştirdiyse çalışmayacaktır.

  11. Merhabalar ıphone 7 alıcam arkadaşımdan telefonun ;
    LCD Erkan değişicek
    Ön kamera filmi değişecek
    Bide home tuşu var ama nasıl söyliyeyim home aparatının basılan tuşu yok parmak izini okuyuşumuz tuş yok düşmüş bunların hepsi ne kadara patlar acil yardım edin lütfen parmak izinin çalışmama durumu var mı acaba ?

    1. Veysel home tuşu önemlidir çünkü bu çalışmaz ise cihaz kurulum aşamasında kalır. Bunun için bir kontrol edip ona göre detaylandırsak daha sağlıklı olacaktır.

  12. Merhaba yurtdışından iphone 7 alacam ancak hometuşu calişmadıgını soyledi ve ararken sadece höparlörden konusabilecegimi soyledi. Bunlar tamir edilebilir mi edilebilir ise kaça mal olur. Hometuşu yerine başka bir işlev yani ekrana bi daire cikip ordan yönlendirdigini soyluyor. ama ben hometuşunu kullanmak istiyorum Cevabınız için şimdiden teşekkurler.

    1. Muhammet Bey home tuşu önemlidir, güncelleme geldiğinde veya kurulum yapmak istediğinizde cihazı kurulum aşamasından çıkaramazsınız. Bu nedenle almanızı tavsiye etmem.

  13. Merhaba
    İphone telefonun home tuşu maalesef yırtıldığı yanlış teknik servise götürdüğümüz için oldu.Biz bilgileri kurtardık falan ama home tuşu devre dışı ve kapanırsa açılmayacak home tuşu olmadığı için yeni bir home tuşu takarsak parmak izi nasıl olur ve ya çalışırmı bu konu hakkında bilgi alabilirmiyim

    teşekkürler

  14. Merhaba,
    iPhone 7 Plus kullanıyorum. Geçen gün sim kart yuvasına direkt olarak sim kartı taktım yanlışlıkla. Ara aparatı kullanmadım dalgınlıkla. Özel servise götürdüm çıkartmak için fakat bu defa home tuşu çalışmadı.
    1- sim kart yuvası ile home tuşunun herhangi bir elektronik devre yakınlığı var mı ?
    2- kendiliğinden düzelir dendi ? Düzelir mi ? Yapacak Anakart arızası veya işlemci arızası olsa assistiveTouch otomatik çıkar ve home tuşunun yakınına yerleşir dediler doğru mudur ?

    1. Sinan Bey merhaba,
      Aslında böyle durumlarda bunu çok basit bir şekilde çıkarabiliyoruz. Home tuşu ile sim yuvasının bir bağlantısı yoktur. Götürdüğünüz servis cihazın içini açarak mı çıkardı. Eğer böyle yaptıysa home tuşuna zarar vermiş olabilir.
      Açan kişi iPhone teknisyeni değilse zarar vermiş olma ihtimali çok yüksektir. Ayrıca kendiliğinden düzelme gibi bir durum söz konusu olamaz.

  15. Mrh benim cihazdım düşme sonucunda baya hasar alarak kuruldu ve home tuşu fleksi kopmuş servise götürdüm ama cihazın sıfır fiyatı ücret çıkardılar değişim icin başka bir home tuşu takılsa parmak izsiz çalışma durumu yokmudur

  16. bilgisayardan güncelleme yapıyordum baglantu koptu dedi böyle kaldı home tuşu çalışmıyor cihazımı nasıl açarım

  17. Iphone 7 home tuşu bozuldu cihazda düşme kırılma falan yok kendiliğinden oldu garantiden değiştirilebilir mi ?

  18. Merhaba 7 kullanıcısıyım home tuşum çatlak gibi görünüyor ama hiçbi düşme falan olmadı garanti kabul eder mi

  19. Merhaba kolay gelsin bi tane iphone 7 alicam home tuşu çalışmıyor ve ses açma kısma tuşu çalışmıyor maliyeti nedir ?

  20. Merhaba iPhone 7 Plus kullanıcısıyım. Telefonum yağmurun altında ıslandı ve ana ekran düğmesi çalışmıyor ama parmak izimi okuyor. Ne yapmam gerekiyor.

  21. Merhaba iPhone 7 Plus kullanıcısıyım. Telefonum yağmurun altında ıslandı ve ana ekran düğmesi çalışmıyor ama parmak izimi okuyor. Ne yapmam gerekiyor.
    Telefonumun garantisi var.

  22. Öncelikle merhaba.iphone 7 plus kulanıcısıyım
    Ben sınırlama parola şifremi unuttum bundan dolayı telefonuma format atamıyorum telefonum garantili servise Yolasam ne gibi sonuç alabilirim
    Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekürler

  23. iPhone 7 home tuşum kırıldı şimdilik assesive touch la idare ediyorum ancak şarjının hızlı bittiğini farkettim tuştan kaynaklı mıdır yoksa farklı bir sorun mudur ? bir de diğer sayfalar home tuşu değişimi yapacaklarını sadece parmak izi okuyucusu çalışmayacağını söylüyorlar bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

    1. Yalçın Bey merhaba, iPhone 7 ve sonrası modellerde home butonu değişimi yapılamıyor, yapılsa dahi hem parmak izi hemde TIKLAMA özelliği çalışmıyor. Daha önce home butonunun şarjı etkilediğini gördük ancak home butonunun şarjı hızlı bitirdiğinden emin olamayız.

  24. Teşekkürler kırıldıktan sonra home tuşu ısınmaya başladı ara sıra soğuyup tekrar ısındı şuan ısınma yok akşam kırıldıktan iOS 11.4 güncellemesini yaptım onunla ilgili olabilir mi

    1. Eğer kırıldıktan sonra home butonu üzerinde ısınma oldu ise şarjı etkileyen faktör bu olabilir. Şarj halen hızlı bitiyor ise home butonunun değişmesi gerekir. Türkiye Apple dan destek alabiliyorsanız yardım almanızı tavsiye ederim çünkü home butonu değişimi yapılamıyor.

  25. Hızlı şarj bitme sorunu şimdiye kadar bir kez oldu şuan yok gibi ekran değişimi ile home tuşu tamamen eski haline dönüyor mu ne kadar ücrete yapıyorsunuz

    1. Yalçın Bey önceki cevabımda ve yazımızda belirttiğimiz gibi home butonu değişimi YAPILAMIYOR. Yetkili servis bu işlemi ekran değişimi ile birlikte yapıyor.

  26. Sadece ekran değişimini sizin yapıp yapamayacağınızı öğrenmek istemiştim kusura bakmayın

  27. Merhaba ben 3 gün önce telefonumu saatlerce sıvı temasında bulundurdum ve home tuşum işlevini yitir di bir saat sonra çalıştı ardından parmak okuyucu bozuldu şimdide titreme var dokunduğumda ama ana ekran tuşuna bastığımda geçikme oluyor ve assivtive touch acık şuan garantim var ve garantiye sıvı teması olduğunu söylemelimiyim şimiden teşekkürler model iphone 7

    1. Ramazan Bey merhaba, sıvı temasından dolayı sorun yaşıyorsunuz, garanti dışı kalacaktır. Servise bir şey söylemenize gerek yok zaten teknisyen bunu görecektir.

  28. Merhaba. bugün iç kulaklık değişimi için iphone 7 telefonumu servise verdim. döndüğünde home button çalışmıyordu. sağda bulunan lcd flex kablolarından birini koparmış. home tuşu sağlam, böyle bir durumda yalnızca ekran değişir ve home tuşu yeni ekrana aktarılırsa çalışmaya devam eder mi acaba? cevabınız için teşekkür ederim.

    1. Mustafa Bey merhaba, home butonuna giden kablo ekranın arka ışığına bağlıdır, çoğu zaman arka ışık değişimi yaparak bu sorunu çözüyoruz. Dilerseniz ulaştırın kontrolünü sağlayalım.

  29. merhaba. iphone 7 parmak izi çalışıyor ancak tuşa bastığımda işlemiyor. tamir edilebilir mi?

    1. Nurullah Bey bu durumda butonun kontrol edilmesi gerekir, cihazın daha önce tamir görüp görmemesi önemlidir. Arızanın tamir edilip edilemeyeceği kesin değildir.

  30. Merhabalar sizi internette araştırma yaparken buldum.Çok iddialı ve güvenilir olduğunuzu farkettim ve yazmak istedim.İphone 7 Plus ekranımın home tuşu flex film yırtıldı bunun onarımı için normal bir tamircide orijinal diye satılan çakma ekran taktırdım.Telefonun kullanımında hiçbir sıkıntı YÖK.Ama yüksek çözünürlüklü oyunlar oynadığım için orjinal ekranın yerini tutmuyor.Eski orjinal ekranım bende bunu size fotoğrafla ulaştırsam tamir edilme olasılığı olup olmadığını öğrenebilirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim iyi çalişmalar.

  31. Merhaba home tuşumuz kırıldı maalesef. Iphone komple ekran değişimi için 1200 tl istedi. Ekran değişse home tuşu çalışırmı? Çalışımaz ise neden ekran değişelim dediler. Eğer çalışmicaksa zaman içinde bu bize bi zorluk Çıkarırmı? Teşekkürler

    1. Duygu Hanım Apple sadece home buton değişimi yapmıyor, home buton sorunlarında komple ekran değiştiriyor. Haklısınız ekran değişmesine gerek yok ama Apple böyle çalışıyor.

  32. Peki komple ekran değişiminde sorun ortadan kalkacakmı? Bu işlemi siz ne kadara yapıyorsunuz?

    1. Duygu Hanım biz komple ekran değişimi yaptığımızda home butonunu değiştiremiyoruz, değiştirsek dahi çalıştıramıyoruz, bunu sadece Apple yapıyor. Yazımızda bununla alakalı detaylı bilgi var.

      1. Merhabalar Iphone 7 cihazimda ekran degisimi sirasinda flex koptu. Bu sebepten home tusum calismiyor. Simdi tekrar eski hali gibi hemparmak izili hemde sensörlu tuş olması mumkun mudur teşekkurler

  33. Telefonu açtıktan sonra “bu iphone da touch id etkinleştirilemiyor” bildirimi geliyor 7 plus kullanıyorum suya sokmuştum home tuşu çalışmıyor assistive touch kullanmak zorunda kaldım. Tekrardan home tuşunun ve parmak izi oluyucunun çalışması için ne yapmalıyım. Ayrıca yurt dışından alıp pasaporta kaydettirdiğim için garantisi yok. Geri dönerseniz çok sevinirim.

    1. Burak Bey parmak izinin geri dönüşü olmayabilir, sıvı temasında nerenin zarar gördüğünü bilmemiz gerekiyor. Bunun için arıza tespiti yapıp bilgi verebiliriz.

  34. Ayrıca 1 yıldan fazladır home tuşu bozuk kullanıyorum. Tuşla beraber titreşim bozulmuştu açıp içini temizledim bazı yerlerde oksit oluşmuştu. Titreşim geldi telefonda herhangi bir sıkıntı yok sadece home tuşu hata veriyor etkinleştirilemedi diyor ne yapabiliriz?

  35. iphone 7plus home tuşu çalışmıyor geri yükleme yaptıktan sonra ana ekran düğmesi ile yükseltin ekranında kaldı bunu geçmek için ne yapılabilir şimdiden teşekkürler cevabınız için

  36. Merhabalar home tuşu değişimi için son güncel durum nedir? Ne zaman değişimlere başlamayı düşünüyorsunuz?

  37. Merhaba.iphone 7 plus home tuşunun ekran filminin altındaki flexi yırtıldı ekranı kaldırmaya çalışırken.bu flexin tamiri ve ya değişimi mümkün mü?

  38. İphone 7 Plus kullanıcısıyım ABD den geldi telefonum. Home tuşu şarjdayken düşme sonucu flex yırtılıp home tuşu yerinden çıktı. Doğal olarak home tuşu çalışmıyor araştırdığım kadarıyla sadece home tuşu tamiri yapılamıyor yapılsa bile parmak izi çalışmayacakmış. Onun yerine komple ekran değişimi yapıldığında oluyormuş. Benim burada sormak istediğim
    1. soru şu ekran değişimi yapıldığında home tuşu çalışacak mı?
    2. sorum da Apple servisi aradığımda bunun Ekran değişimi yapılamacayacağı çünkü ABD den geldiği için içindeki parçalar Türkiye için üretilmiş parçalarmış.
    Son olarakta eğer ki ekran değişimi yaptığınız da home tuşum çalışır, parmak izim çalışır mı ve uyumlu olur mu?

    1. İsmail Bey, komple ekran değişiminde çalışması için Apple yetkili servisinde yaptırmanız gerekmektedir. Cihaz Amerika dan alındı ise Türkiye den destek alamazsınız. Yani Türkiye de bunu yaptırmanız şimdilik mümkün değildir.

  39. Merhaba iphone 7 plus telefonum var home tuşunun ustu koptu suan çalışmıyor 3 ay garantisi var apple servise versem ücret talep ederler mi veya dışarda home tusu tamiri olurmu

  40. iphone 7 telefonumun home tusu kirildi eziklik oldu calismiyor tamiri varmi fiyati nekadar olur

  41. Merhabalar,
    Iphone 7+ kullanıcısıyım. Home tuşu kendiliğinden kırıldı. Dolayısıyla tuş ve (telefonun en sevdiğim özelliği olan) touch id çalışmıyor. Telefon apple türkiye garantili olmasına rağmen “fiziksel hasar” gerekçesiyle ücret talep ediyorlar. (1250 TL) Tavsiyeniz var mıdır ne yapmalıyım?
    Teşekkürler

  42. Telefon 7 plus daha 3 aylık titreşimi bozulmuştu garantiye gönderdim ama sıvı TEMA’sı olduğu için garantiye girmez dediler 3200 fiyat la sıfır telefon veririz dediler üstüne telefon geldi ki home tuşu çalışmıyor ne parmak izi okuyor ne basıyor artık bu garantiye de girmicek ne yapmalıyım lütfen açıklayıcı birşey yazarmısınız?

    1. Tayyip merhaba, sıvı etiketleri kırmızı ise Apple garanti dışı bırakmış olabilir, ciddi bir arıza olduğunu düşünmüyorum, kontrol edip bilgi verebiliriz

  43. ipone 7 benim home tuşu parmak izi çaliyor ama çift tık görevi görmüyor yapilabilirmi çift tık

  44. Merhaba benim telefonum ıphone 7 plus deniz altında bir kere çekim yaptı oglum
    home tuşu parmak izi çalışıyor fakat home tusunun kendisi çalışmıyor tamiri mümkünmüdür

  45. Merhaba 8 plus telefonumun home tuşu çatlamıştı serviste değişim yaptım ekran ve tuş değişikliği oldu. Bugün yine home üst tuşu düştü ve bulamıyorum Bastığımda Çalışıyor fakat siyah düğme gitti bu tekrar bir değişim olmadan yapılır mı

  46. İyi günler iPhone 7 cihazım var home tuşunu değiştirdim bir telefoncuda sorunsuz çalışır durumda ama Bluetooth ile çalışıyor titreşimli değil TIK özeliğine tek sahip büyük sorunu pilin hızlı bitmesi nasıl yapabiliriz ?

    1. Selamlar Yusuf, tuş için bir şey demek zor ama pil ölçümünü yapabilirim pil durumun iyi ise tuşu değiştirmek gerekebilir. Müsait vaktinde bekliyorum

    2. Öncelikle kolay gelsin. Telefon iPhone 7 Plus orta tuşun üstüne parmağımı koyduğumda sürekli basıyor. Bazen düzeliyor. Ama genel olarak sürekli basıyor. Tamir olurmu yoksa değişmesimi gerekir

  47. Merhabalar iPhone 8 telefonumun ana ekran tuşu bozuldu ama buton değiştirilse dahi parmak okuma özelliğini iphone devre dışı bırakıyormuş peki Apple ın teknik servisine gönderdiğim taktirde komple ekran değişimi yapınca butonun tekrar parmak okuma özelliği yerine gelir mi bilginiz var mıdır

    1. Nejla merhaba, eğer cihazın her hangi bir serviste işlem görmediyse apple yardımcı olabilir. Olmazlarsa yine bize gel elimizden ne gelir bakalım birlikte

  48. Merhaba 2 inci el iphone 7 128 gb bir telefon aldım ilk aldığımda sorunsuz kullandığım home tuşu (dokunmatik ) sorun yaratiyor pil kendi kkendine bitiyor anlayamadım bir türlü bazen çalışıyor bazen çalışmıyor

    1. Dilara hanım benimde iPhone 7 128 GB benimde home tuşu ara sıra basmıyor bazen basıyor siz ne tür işlem yaptırdınız

  49. Merhaba 2 inci el iphone 7 128 gb bir telefon aldım ilk aldığımda sorunsuz kullandığım home tuşu (dokunmatik ) sorun yaratiyor pil kendi kkendine bitiyor anlayamadım bir türlü bazen çalışıyor bazen çalışmıyor yardımcı olur musunuz

  50. İphone 8 kullanıcısıyım göme tuşum bozuldu bunu yaptırmak kaça mal olur ve parmak izi çalışır mı garantisi yeni bitti telefonumun

  51. Benim 7 plus home button bozuk. Telefonu i tunese bağladım ve ana ekran ile yukselt diye beyaz bir ekran cıktı. Home buttonu yaptırmam gerekiyor ama home button bluetoothlu olmaması gerekiyor. Sizin taktiginiz tuş bluetoothlu mu yoksa direk çalışıyor mu

  52. Kolay gelsin iphone 7 kullanıcısıyım. İnternetten deji 2200 lük batarya aldım kendim taktım herşey normal ama home tuşum batarya değişimi sonrasında çalişmadı, aceba tamir edilebilir bi sorun mu?

  53. İphone 7 plus kullanıcıyım garantisi yok telefonumun home tuşu çalışıyor parmak izi ekleyecem giriyorum parmağınızı yerleştirin diyorum ama parmağı görmüyor sorun nedendir acaba öğrenebilirmiyim ?

  54. merhabalar iphone 7 telefonum parmak izini okuyor kilidi açıyor fakat menüde gezerken geri home işlemini yapmıyor problem ne olabilir

  55. merhabalar iphone 8 cihazımın touch id çalışıyor fakat üzeri çatlak düzeltilebilir mi

  56. Selam iPhone 7 cihazımın home tuşu dokunmatik oldu parmağımı tuşun üstüne koyduğumda tıklamaya başlıyor. Yardımcı olur musunuz:):)

    1. iphone 7,8 ve bunların plus versiyonlarının tuşları dokunmatik olur. 6 ve 6s gibi basınca çıt diye ses gelmez. Ekran dahilinde tümüyle bir tuştur. Kısaca dokunmatik oldu demeniz yanlış bir anlatım olmuş zaten tuş ilk alındığında dokunmatik olarak veriliyor.

  57. Merhaba! Benm iphone 7 telefonm var 2. El almıştm pil gücü düşük diye bataryasını değiştrmek için tamirciye verdm aldığımda home tuşu çalışmıyodu düzeltilebilr mi bilgi verir misinz

  58. İyi günler kolay gelsin benim batarya değiştirilirken home tuşunun flexi koptu flexi tamiri yapıyormusunuz home tuşunda hiç bir sorun yok sadece flexi olarak adlandırdığımız kablosu koptu yardımcı olabilirmisiniz.

  59. İyi günler kolay gelsin iPhone 7 telefonumun ekranını değiştirirken farkında olmadan home buton flexsisini 1 mm yırtmışım tak çalıştır takmak istemiyorum tamiri varmıdır acaba var ise fiyatı nedir teşekkürler…

    1. Merhaba iyi günler iphone 7 telefonum suya temas etti home tuşu basmıyor ama parmak izi çalışıyor bunu ne yapmalıyım ayrıca hoparlörden ve ahizeden ses gelmiyor titreşim olmuyor napmalıyım

  60. Bozulan home tuşu yerine başka bir iphone den çıkarma orijinal tuş takılsa parmak izi özelliği tekrar çalışır mı?

  61. Merhabalar benim parmak izim çalışıyor ama home tuşunda hasar var parmak izi okuyucu bozulmadan telefonumun tamiri olur mu iphone 8

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı