iPhone 7 Ses Sorunları ve Tamir İşlemleri

iPhone

iPhone 7 Ses Sorunları ve Tamir İşlemleri

iPhone ses sorunları genellikle mikrofon veya ilgili donanım bileşenleri ile yada yazlım kaynaklı hatalarla bağlantılıdır. Ancak iPhone 7 ve 7 Plus modellerine çok sık karşılaşılan ses sorunu kronik bir arıza haline gelerek mikrofon veya yazılım harici farklı bir tamir ihtiyacı doğurmuştur. Bu arızayı servisimizde %99 tamir oranı ile tamir ediyoruz.

iPhone 7 ses entegresi fiyatını ve işlemin nasıl yapıldığını yazımızda okuyabilirsiniz. Unutmayın! bu işlemde geçici değil kalıcı çözümler sunuyoruz.

Tamir etmek tasarrufun ta kendisidir.

iPhone 7 ve 7 Plus ses sorunları belirtileri

Çoğu kullanıcı arama yaptığında ses alamadığını ve hoparlör butonunun gri olarak kaldığını rapor etmektedir. Bunların dışında;

  • Uzun süren açılış süresi
  • Aramalar sırasında hoparlöre alma düğmesi grileşir
  • Aramalarda ahizeden ses gelmez, mikrofondan ses gitmez
  • Mikrofon çalışmaz veya video kaydında ses yoktur
  • Sesli notlar bölümünde grileşen kayıt butonu

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Bu arıza iPhone 7 ve 7 Plus modellerinde sıkça görülmektedir. Hoparlör butonu grileşir ve ses gelip gitmez, cihazda bulunan ses parçaları çalışmaz. Kurcalanmamış cihazlarda tamir oranımız %99 dur. Böyle bir arıza ile karşılaştığınızda servisimiz ile irtibata geçebilirsiniz. iPhone’unuzu ehil olmayan kişilere emanet etmeyiniz, kar edeyim derken daha yüksek masraflar çıkmasına neden olabilirsiniz. #iphonetamiri #iphoneservis #ipadtamiri #fotoparca #iphonecamdegisimi #appleservis #ipadservis #tamir #ipadrepair #iphonerepair #appletamiri #iphonefix #iphoneyenileme #iphoneekrandegisimi #tasarruf #geridonusum #cevre #beşiktas #akım #iphonehafizaartirma #iphonehafiza #iphonenandflash #nanddegisimi #iphonexrepair #iphonextamiri #follow #apple #istanbul #fix #repair

FotoParca.com (@fotoparca)’in paylaştığı bir gönderi ()

iPhone 7 ve 7 Plus kullanıcıları tarafından rapor edilen arıza kayıtları

  • iPhone’um donuyor takılıyor
  • Ses gidip gelmiyor
  • iPhone 7 ile arama yaptığımda hoparlör butonu grileşiyor
  • iPhone açılması uzun sürüyor
  • iPhone 7 ses kaydı yapamıyorum
  • Ses ile alakalı hiçbir parça çalışmıyor
  • Ahizeden ses gelmiyor

Bu sorunların görülmesi için fiziksel bir hasar oluşması gerekmez. Mikrofon veya hoparlör parçalarının bozulması gerekmez. Bunlar tamamen anakart kaynaklı hatalar olabilir.

Bu hata neden meydana gelir?

Gri hoparlör genellike iPhone’unuzun anakartındaki “Ses entegresi“nden kaynaklanır. Bu parçanın arızalanması anakartın o kısmında oluşan aşırı ısınma veya darbe kaynaklıdır. Bu parça iPhone 7 ve 7 Plus modellerinde sesi işlemek, kontrol etmekle sorumludur ve bu parçayla bağlantı kaybedildiğinde yukarıda bahsedilen hatalar meydana gelir.

Fotoğrafta gördüğünüz iPhone 7 ses entegresidir ve darbe sonucu çatlamıştır. Üzerindeki çatlakları mikroskop altında rahatlıkla görebilirsiniz.

Genellikle darbe alan cihazlarda görülebilir, ses entegresi kırılabilen bir parçadır. Kolayca çatlayabilir bu durumda değişmesi gerekecektir. Çoğu zamanda entegrenin bağlantı yollarında kopma meydana gelmektedir. Bu durumda ise kopan bağlantılar yenilenir.

Ses entegresi anakart üzerinde bu bölgede bulunmaktadır. Fotoğrafını gördüğünüz anakart üzerindeki bu bölge ses entegresi söküldükten sonra çekilmiştir.

Örneğin bu arıza iPhone 8 modellerinde görülmez veya çok nadir görülür. Bunun sebebi Apple’ın bu hatayı düzeltmesidir. Ses entegresi, iPhone 8 modellerinde çok farklı bir yapıya sahiptir.

Kalıcı çözüm üretiyoruz

Bazı teknik servisler bu arıza için “yaparız ama garanti veremeyiz” diyebilir. Hatta “ses entegresi değişir ama arıza tekrar ediyor” diyebilir. Bunlara aldırış etmeyin. Biz yaptığımız işlemde arıza tekrarı olmayacağını garanti ediyoruz.

Bu kapsamda 6 ay garanti veriyoruz. 6 ay garanti veriyoruz diye 6 ay sonra sorun yaratacağını düşünmeyin. Cihaz aşırı darbe almadığı sürece kesinlikle bu arıza ile tekrar karşılaşmazsınız.

Ses entegresi sorunu garantiye girer mi?

Eğer iPhone’unuzun garantisi var ise bu arıza garanti kapsamına girmektedir. Ancak aygıtınızda herhangi bir darbe olmaması gerekiyor. Küçük bir darbe olduğunda Apple bunu bahane ederek garanti dışı bırakabiliyor.

Devam eden bir garantiniz yok ise servisimizden profesyonel destek alabilirsiniz. Üstelik ekonomik ücretlere tamir ettiğimiz ses entegre arızası için 6 ay garanti vermekteyiz.

Yaptığımız entegre değişimi sonrası herhangi bir sorun yaşamadan aygıtınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Unutmayın bu işte tecrübe önemlidir, herkes bu işi yapıyor ancak geçici çözümler sunuyorlar. Biz deneyimli teknisyenlerimiz ve en son teknoloji ekipmanlarımız ile kalıcı çözümler sunuyoruz. Küçük bir darbe sonucu tekrar aynı hatayı almazsınız.

Servise ulaştırmadan sorun giderme

Ses sorunlarınızın yazılım sorunu veya başka bir hatalı bileşenden kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemek için deneyebileceğiniz adımların bir listesini hazırladık ama öncesinde yazılımı yeniden yüklemeyi ve güncellemeyi unutmayın. Sorun devam diyor ise;

iPhone açılması süresi çok uzun 

iPhone 7 veya 7 Plus’ın açılması bir kaç dakikadan uzun sürüyor ise bunun bir çok sebebi olabilir. Ses entegresi bunlardan sadece bir tanesidir. Arızalı bir home butonu, ön kamera, yakınlık sensörü, ön kamera mikrofonu buna neden olabilir.

Home butonun arızalı olup olmadığını “Ayarlar > Touch ID ve Parola > Parmak İzi Ekle” bölümüne girerek kontrol ediniz. Parmak izi ekleme çalışıyor ise buton arızalı değildir.

Ön kamera, yakınlık sensörü, ön mikrofon tek bir parça üzerindedir. Bunu kontrol etmek içinde ön kamera ile video kaydı yapıp sesin kayıt edilip edilmediğini kontrol edin. Kayıt yapıyor ise ön kamera mikrofonu sağlamdır. Sensörü kontrol etmek için arma yapın ve telefonun ahizesini elinizle kapatın, ekran kararıyor ise sensörde çalışıyor demektir.

Ön mikrofon ve yakınlık sensörü “Sesli Notlar” uygulaması ile test edilebilir (iPhone’unuzdan çıkardıysanız App Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz). Uygulamaya girdikten sonra sağ üstteki hoparlör simgesine tıklayın. Kırmızı kayıt düğmesi gri değilse ve sesinizi kaydettiğinde “iPhone” u seçin, sonra mikrofon çalışıyor demektir. İPhone’un üst kısmını hoparlör ağı ve ön kameranın etrafını elinizle kapatırsanız ve ekran siyahsa, yakınlık sensörünüz çalışıyor demektir.

iPhone 7 ses entegresi değişimi fiyatarı

Tamir fiyatlarımız ekonomiktir, kalıcı çözümler sunarak 6 ay garanti veriyoruz. Tamir fiyatlarımız için aşağıdaki linklere tıklayın ve açılan sayfadan “ses entegresi değişimi fiyatı” bölümüne bakın.

Uzaksanız ücretsiz kargo ile cihaz gönderebilirsiniz

Türkiye’nin her yerinden servisimize kargo ile cihaz gönderebilirsiniz. Her gün onlarca cihaz kargo ile servisimize ulaşmaktadır.

iPhone 7 ve 7 Plus ses entegre değişimi için kargo ÜCRETSİZdir. Kargo gönderimleri için ÜCRETSİZ KARGO İŞLEMLERİ sayfasını inceleyiniz.

Tamir oranımız yüksektir

Her hafta onlarca cihazda bu arıza için destek vermekteyiz. Tamir oranlarımız oldukça yüksektir. Yapılan tamir işlemleri 6 ay garantilidir. İşlem iPhone anakart teknisyeni tarafından yapılır. Bize ulaşmak için iletişim sayfamızı ziyaret ediniz. Bu arızanın tamir fiyatı için iPhone tamir fiyatları sekmesine tıklayınız.

Etiketler :

Paylaş :

24 yanıt

  1. Benim telefonumda bu soylediklerinizin çoğu yok sadice bir arama yaparken bazen karsı tarafın sesi geliyor ama benim sesim gitmiyormuş entegredenmi yoksa baska biseymi yardım cı olursanız sevinirim

  2. Benim sorunum şu ses gelmiyor, ses gitmiyor, home tuşu basmıyor (ses entegresi ile alakalı mı sizce? home tuşunun basmaması, sadece basmıyor parmak izini filan okuyor) titreşim motoru çalışmıyor, geç açılıyor, video filan izliyemiyorum, kamera filan çok geç açılıyor, zoomda sorun yok, siri çalışmıyor, bu sorunları 13.1 sürümünü kurduktan sonra oldu acaba bu sorunlar neden kaynaklı bilgi verir misiniz ona göre kargo ile yollayacağım yoksa yetkili servis e göstereceğim saygılar.

    1. Burak merhaba, öncelikle cihazı bilgisayara kablo ile bağlayıp yazılım güncellemesi yapınız. Bu bilgisayar aynı zamanda internete ethernet ile bağlanmış olsun. Sorun devam ederse ulaştırın kontrol edelim.

  3. merhaba ben 7 plusumu apple götürdüm.
    aramadayken benim sesim karşı tarafa gidiyor fakat karşı tarafın sesi bana gelmiyor.
    ses ile alakalı whatsap sesli mesajda çalışmıyor. hopörlerede alamıyorum.
    fakat youtubeden müzik açabiliyorum ve sesi çok iyi geliyor.
    telefonumu siz yapabilirmisiniz
    başka servise götürdüm telefonun %10 açılamayabilir bunu riskini kabul ediyorsan yaparım dediler ben yaptıramadım. siz yapabilirmisiniz

  4. Merhaba benim sorunum sadece bir kişiyle konuşurken ses gitmiyor ve aynı şeyi o kişi de sadece bende yaşadığını söylüyor bunu nasıl çözebilirim

  5. Merhaba benim böle sorunlarım yok tek sorun iki tane hoparlör var ve biri çalışmıyor sebebi nedir

  6. Merhaba sanırım ses sorunu var telefonla konuşurken ses gitmiyor da gelmiyorda WhatsApp araması yapamıyorum başka görüşmede iken arama yapamazsınız diyip hata veriyor görüntülü konuşma da da aynı şekilde bağlanıyor deyip düşüyor arama kendi kendine ses kaydı alamıyorum ne whatsapptan ne de sesli notlarım dan sizce tam olarak sorun nedir ?

  7. Selamlar benim iphone 7 anlattiginiz belirtiler var ses gidip gelmiyor hoperlor gri oluyor fakat bir muddet sonra duzeliyor 10-15dk telefonla konusunca tekrar gidiyor bunun sebebi ne olabilir?

  8. Telefonum açık olmasına rağmen şebekeye ulaşılamıyor ya da hat meşgul diyor devamlı ve ara ara normale dönüyor o zamanda ses karmaşık geliyor sorum neyden kaynaklanıyor

  9. bu gün telefonu yere düşürdüm iphone 7 herhangi bir kırık yada çatlak yok ama Ve bu aşağıda sıraladığım problemler ile karşılaştım sorun ne olabilir yada ne yapabilirim masraf ne olur böyle prblem yaşayan var mı

    *arama aldığım da yada arama yaptığımda seste hışırtılar
    *arama konuşmalarında kesintiler ve seslerde tekrarlanmalar
    *video kayıtlarında ses yok
    *whatsaap ses kayıtları yapmıyor bazen yada karşı tarafa sadece hışırtılar olarak gidiyor
    * Bluetooth ile bağlandığımda aramalarda bazen karşıya ses gitmiyor yada ses gelmiyor bazen hiç çalışmıyor
    *bazen ise hiç bir problem yok düzeldi sanıyorum
    * arama esnasında ahizenin olduğu yere basıca arama sırasında seslerde hışırtı oluyor

    Ben olayın tam ne olduğunu anlayamadım yardımcı yada bir fikir verirseniz memnuniyete duyarım

    1. Merhabalar, aynı sorunu bende yaşıyorum nasıl çözdünüz yardımcı olabilirmisiniz?

  10. Merhabalar
    iphone 7 cihazım ios 14 beta sürümü kullanıyorum Siri ile konuşurken mikrofon çalışmıyor

    şimdide normal telefon aramasında karşı tarafa ne ses gidiyor nede geliyor hışırtı bile yok

    ancak facetime veya whatsap aramalarında sesli veya görüntülü ses gidip geliyor herhangi bir problem yok çalışıyor sorun nereden işin ehli olduğunuz için soruyorum

  11. Merhabalar
    Benim telefonum iPhone 7 daha önce telefon hoparlöründe sıkıntı vardı hoparlör tuşu aktif değildi grileşiyordu yanı kullanamıyorsunuz arama yapabiliyorum ama ses gelmiyor da gitmiyor da servise verdim 400 liraya halloldu diye aldım ama 2 ay sonra tekrar aynı sorunu yaşıyorum . Sizce n’apmalıyım?

  12. Merhaba iphone 7 telefonumun ses entegresi darbe aldı değişmesi gerekiyor tamir sırasında telefondan herhangi bir şey silinir mi?

  13. İlk başta telefonumda (5-6 senelik 7 plus) ahizeden ses çok az geliyordu ve ahize değişimi yaptık parça sıkıntılı çıktı ön kamerayı açmadı başka parçayla değiştirdik en son sorun yoktu. Bugün ilk telefonun kendi kamera uygulaması hariç diğer uygulamalarda Instagram,Tiktok gibi ön kamera açılmadı uygulamadan attı. Sonra telefonda konuşurken ahizeden cızırtı sesi geldi ve tüm ses gitti gelen ve giden ses. Bir süre sonra hoparlör tuşu griye döndü. Şu an kamera uygulamasında ön ve arka kameradan her ikisinde de video çekiliyor ama ses yok. Sesli notlarda kayıt almıyor ama tuş gride değil hala kırmızı sadece kayıt başlatmıyor. Tamamı ses entegresi ile mi alakalı

  14. Merhaba 8 plus karşı tarafa ses gürültülü gidiyor duymada sorun yok ama sessiz ortamda bile karşı taraf gürültülü geliyor diyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı