iPhone 6 Ekranının En Hassas Noktaları

iPhone

iPhone 6 Ekranının En Hassas Noktaları

iPhone 6 ve 6 Plus modellerinde kullanılan lcd ekranın hassas noktaları vardır. Darbe aldığında kolayca kırılabilir sizi sıkıntıya sokabilir.

Home butonunun çevresi

iPhone 6 home butonuna yakın kısımdan ekran kırılması

Home butonunun geldiği delik kısımı yapısı itibariyle hassas bir bölgedir. Arka tarafında plastik çerçeve bulunmaz bu nedenle korunaksız kalır. Ekran kırılmalarında sıklıkla karşılaştığım bir durumdur. Deliğin üst kısmı ekrana yakın olduğu için cam kırıldıktan sonra ekranında kırılmasına neden olabilir.

iPhone 6 home buton deliği

Üstteki fotoğrafta gördüğünüz gibi home butonunun takıldığı kısmın arka tarafındaki camlar boşta kalmaktadır. Bu kısma home butonu gelmektedir. Deliğin yanlarındaki civata kısımları home butonunun tutturulmasını sağlamaktadır.

Sol veya sağ üst köşeler, kameraya yakın bölümler

Sol üst köşeden kırılan iphone 6

Sağ üst taraftan kırılan iphone

Üst köşeler ön camın bir diğer boş alanı olduğu için ince kalan kısımlardır. Köşeler camın boş kaldığı bölgelerdir.  Cihaz düştüğünde çoğunlukla köşeleri üzerine düşer ve takla atar. Bunun önüne geçmek için slikon ve köşeleri koruyan bir kılıf kullanmanız gerekir.

Bu hassas noktaların boşta kaldığını daha net gösteren aşağıdaki fotoğrafı inceleyebilirsiniz.

iPhone ekranda korumasız kalan bölgeler

Lcd ekran ve ön cam birbirine yapışıktır, lcd ekran ortada kalır. Dışarıda kalan ön camın köşelerine plastik çerçeve yapıştırılır. Bu boş kalan kısımlar ekranın yapışık olduğu bölümlere göre daha hassastır. En çok kırılma bu bölgelerde olur. Cihazın köşeleri üzerine düşmesinin bunda etkisi büyüktür.

Lcd ekranın ve ön camın tamamının kırılması

iPhone ekranım kırıldı

Aslında ekranın tamamı hassastır. Sonuçta camdan oluşan bir yapıya sahiptir. Bu nedenle iPhone’unuzu her zaman kılıfla kullanmanızı tavsiye ederiz. 

KIlıflara sarın sarmalayın, kırılmasına istemeyiz ama olur da kırılırsa her zaman yardımcı oluruz.

iPhone ekran değişim fiyatları için iPhone Tamir kategorisini inceleyiniz.

Etiketler :

Paylaş :

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı