iPhone 4013 ve 4014 Hatasının Gerçek Nedeni

iPhone

iPhone 4013 ve 4014 Hatasının Gerçek Nedeni

iTunes üzerinde güncelleme sonrası veya yazılım yükleme esnasında 4013, 4014, 4005, 9, 14, 40, 21 hatalarından birini alabilirsiniz. Bu hata iPhone modellerinin hepsinde görülen bir okuma ve yazma hatasıdır. Yazımızda bu hataların gerçek nedenini ve tamir ile çözüm yollarını anlatacağız.

iPhone’un içinde verilerin yazıldığı bir bellek mevcuttur. Fotoğraflarınız, videolarınız, oyunlarınız, sistem yazılımı gibi tüm verilerin kaydedildiği bu belleğe NAND adı verilmektedir. NAND bir hafıza birimidir. iTunes iPhone’a veri atarken hafızaya erişemiyor ise bu hatayı verir. Yani bu hatanın anlamı sistemi kuramıyorum, hafızaya erişemiyorum işlemi tamamlayamıyorum demektir.

iTunes 4013 neden kaynaklanır

4013 4014 hataları genelde hafıza biriminden kaynaklanır ancak şu sebeplerde etkili olmaktadır.

  • Hafıza biriminin bozulması
  • Yazılım hatalarının etkisi
  • Darbe etkisiyle sarsılan anakart
  • Bilinçsiz işlem gören cihaz
  • Bozuk bağlantı kabloları
  • Bilgisayar kaynaklı sorunlar

Yazılım hatası, bozuk kablolar, bilgisayar kaynaklı hatalarda bu etkenleri değiştirip tekrar deneyiniz. Sorun devam ediyorsa hafıza biriminden kaynaklanma ihtimali yüksektir.

4013, 4014 hatası garanti kapsamına girer mi?

Bu hata garanti kapsamına giriyor ancak garantinizin devam ediyor olması gerekir. iPhone’unuzun garantisi devam ediyorsa darbe, kırık yok ise Apple ile görüşüp destek alabilirsiniz. Garantisi devam eden cihazlarda değişim yapılmaktadır.

Garantiniz yok ise maalesef destek alamıyorsunuz ancak üzülmeyin! servisimizde bu hata için çözüm bulabiliyoruz. Okumaya devam edin.

4013 hatalı cihazlar ile çok sık karşılaşıyoruz

Servisimize bu hata kodu ile ayda binlerce cihaz gelmektedir. Bunların %90’ı hafıza birimin bozulmasından kaynaklanmaktadır. %10 luk kısmı işlemci kaynaklı olup bilinçsiz kurcalanmış cihazlarda görülmektedir.

Bu hatayı alan müşterilerimizin şikayetleri şu şekilde oluyor;

  • Yazılım yükleme yaparken 4013 hatası alıyorum
  • iTunes üzerinden güncelleme yaparken 4013 hatası aldım
  • 4014 hatasının çözümü nedir?
  • Telefonum çok yeni ama durduk yere 4013 hatası alıyorum

Bu hatayı aldığınızda lütfen ehil olmayan kişilere iPhone’unuzu emanet etmeyiniz. Kurcalanmış cihazlarda bu hatanın maalesef geri dönüşü olmuyor. Bu arızanın tamiri deneyim ve bir çok ekipman gerektirir.

Apple buna neden çözüm bulmuyor

Bu hatalar iPhone’un tüm modellerinde görülmektedir. En son çıkan modellerinde dahi bu hatadan servisimize her gün cihaz gelmektedir.

Apple yeni bir model çıkardığında önceki modelde karşılaşılan hataların önüne geçmektedir. Ancak bu hata Apple’ın tüm telefonlarında görülmektedir. Aslında bu hata Apple’ın hatası değildir. Bu hatanın iki sebebi vardır. Birincisi, parça anakartın tam ortasındadır ve en küçük bir esnemede hasarı ilk alan parçadır. İkincisi Apple’a hafıza entegresi üreten firmaların hatasıdır. Hafıza entegresini Sandisk, Skyhnix, Toshiba gibi entegre firmaları üretmektedir. Apple bu firmaların hepsinden entegre tedarik etmektedir. Hafıza entegresi çok dayanıklı bir parça değildir ve kolayca bozulmaktadır.

Hafıza entegresi bozulabilen bir parçadır. Bilgisayarlarda kullanılan SSD disklerden çok farkı yoktur.

iTunes 4013, 4014 hatalarının çözümü nedir?

Bu hata eğer hafıza kaynaklı ise hafıza biriminin değişmesi gerekecektir. Hafıza biriminin değişimi bir çok ekipman gerektiren özel bir iştir. Yani sizin evde yapabileceğiniz bir iş değildir.

Araştırma yaptığınızda bu hatanın çözümünü anlattığını sanan bir çok internet sitesi görebilirsiniz. Maalesef her konuda olduğu gibi bu konuda da çok fazla çöp bilgi vardır. Teknik bilgisi olmadığı halde 20 yıllık anakart teknisyeni gibi size ne yapmanız gerektiğini anlatan bir çok kullanıcı görebilirsiniz.

Bu hatanın çözümü anakart teknisyeni tarafından yapılan nand değişimidir. Nand değişimi özel ekipman ve deneyim gerektirir.

Nand değişimi nasıl yapılıyor

Anakart teknisyenine ulaşan 4013 hatalı bir iPhone öncelikle arıza tespiti işlemine alınır. 4013, 4014, 20, 9 gibi hataların bilgisayar ekranında görülmesi ardından eğer cihaz bilinçsiz kurcalanmadı ise hemen nand değişimi işlemine başlanır.

Arızalı olduğunu düşündüğümüz Nand (hafıza) entegresi sökülür ve test cihazları ile arızası doğrulanır. Nand entegresinin içinde seri numarası, imei numarası, mac adresleri gibi özel bilgilerde mevcuttur. Çoğu zaman arızalı Nand içinden bu bilgileri alamayabiliriz. Böyle olduğunda Apple’dan bu bilgileri satın alırız.

Eski Nand entegresi içinde bulunan verileri tedarik ettiğimizde yeni Nand üzerine bu bilgileri yazdırıyoruz. Bu aşamada cihazın rengi, modeli, kasa numarası gibi verileri değiştirebiliyoruz. Örneğin; siyah olan bir cihaz açılışta siyah renkte açılır. Nand bilgisini beyaz yaparsak beyaz açılacaktır. Yani bir çok veri bu aşamada değiştirilebilir.

Bu işlem iCloud kaldırmak için kullanılmaz.

Yeni Nand montaj için hazır olduğunda anakart teknisyeni aynı özenle yeni Nand entegresini anakarta yerleştirir. Mikroskop altında yapılan bu işlemde tüm devreler kontrol edilerek özenle işlem tamamlanır. İşlem sonunda iTunes üzerinden güncel sürüm yüklenerek tamir sonuçlandırılır.

Bu hata her zaman Nand entegresinden kaynaklanmaz

Servisimize ulaşan 4013-4014 hatalı cihazların sorunu her zaman Nand entegresinden kaynaklanmaz. Kurcalanmış cihazlar, sıvı temaslı cihazlar, aşırı darbeli cihazlarda bu hata farklı parçalardan kaynaklanabilir. Arızalı cihazınız atölyemize alındığında teknisyenlerimiz kontrolünü yapacak ve size kesin bilgi verecektir.

Atölyemizde bu hatalar için profesyonel destek veriyoruz

Bizler Fotoparca ekibi olarak ayda binlerce anakart arızalı cihaza tamir desteği vermekteyiz. Anakart arızalarında başarı oranımız hayli yüksektir. Bir çok teknik servisin yapamıyoruz dediği cihazlarda sonuç alan deneyimli teknisyenlerimiz mevcuttur. iTunes hataları teknisyenlerimiz için zorluk seviyesi düşük bir tamir işlemidir.

Unutmayın biz sadece Apple tamiri yapıyoruz ve yatırımlarımızı bu arızlar için yapıyoruz. Atölyemizde bu arızalar için son teknoloji ekipmanlar mevcuttur. Gerekecek tüm teknolojiyi tedarik ediyoruz.

4013, 4014 hatası ile servisimize gelen cihaz eğer kurcalanmadı ise %90 tamir edebiliyoruz. Kurcalandı ise bu oran %30’a kadar düşmektedir. Tamir aşamasında bir çok etkeni değerlendirip test edebildiğimiz için başarılı sonuçlar alabiliyoruz.

Eğer sizde bu hatayı gördüyseniz üzülmeyin, bize ulaşmanız yeterlidir. Geri kalanını anakart teknisyenlerimiz halledecektir.

iTunes 4013, 4014, 9, 40, 21 hatalarının çözümünde destek verdiğimiz iPhone modelleri;

  • iPhone XS ve XS MAX
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8 ve 8 Plus
  • iPhone 7 ve 7 Plus
  • iPhone 6s ve 6s Plus
  • iPhone 6 ve 6 Plus
  • iPhone 5s, 5, SE

Bu işlemin yapılması için Nand okuyucu ve yazıcı makineler gerekmektedir. Nand değişimleri yatırım isteyen özel bir iştir. Her teknik servis bu cihazları atölyesinde bulundurmaz. Bu nedenle herkesin yapabileceği bir iş değildir.

iPhone X 4013 hatası, etkinleştirilemiyor hatası

iPhone X modellerinde son zamanlarda sıkça 4013 hatası görmekteyiz. Önümüzdeki yıllarda bu hatayı sıkça alacağımızı düşünüyoruz. Eğer cihaz kurcalanmadı ise bu hatayı %90 oranında çözebiliyoruz. iPhone X sahibiyseniz ve 4013 hatası alıyorsanız servisimizden profesyonel destek alabilirsiniz.

Tamir fiyatları

Bu hatanın çözüm aşamasında Nand değişimi, cihaz bilgileri ve özel nand okuyucu ekipmanlar kullanırız. 4013 veya 4014 hatalı bir cihaz için her zaman aynı işlem yapılarak sorunu çözemiyoruz.

Üst taraftaki iPhone tamir fiyatları sayfasından model seçerek bu hatanın tamir fiyatını görebilirsiniz.

Arıza tespiti yapılan bir cihaz için size ön fiyat verilerek onay alıyoruz, onayınız ardından işlemi tamamlıyoruz. Onay alınmaz ise iade ediyoruz. Arıza tespiti için ücret almıyoruz.

Tamir etmek tasarrufun ta kendisidir.

İşlem süreleri

Amacımız en kısa sürede arıza tespiti yapıp işlemi sonuçlandırmaktır. Atölyenin yoğunluğu ve arızanın durumuna göre size tahmini süre verilecektir. Bu arızada işlem süremiz minimum 2 maksimum 10 günü bulmaktadır. İşlem uzadığında sizden ek süre talep edilebilir.

Sorunuz olursa aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz veya iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.

Etiketler :

Paylaş :

36 Responses

  1. Iphone verilerimi yedekle dedim ve bu hatayi aldim napcami bilmiyorum bataryam bozuktu yukleme sirasinda kapandi acaba tekrar yazilim atsam olurmu

  2. 9 hatası veriyor telefonum tamir yapıldığında uygulamalarim fotoğraflarim videolarım gider mi tamamen sıfırlanıyor mu telefon ?

  3. Merhaba 6plus telefonumdan görüntü alamıyorum.
    itunes üzerinden kurtarma vb. şeyler yaptım fakat açılmıyor.

  4. merhaba.. bende de iphne 7 var. akşam aniden kapanıp açılmaya başladı.. akşam i tunese bağladım 9 hatası verdi yükleyemedim sabah tekrar bağladım hamdolsun ALLAH a yükledi ve cihaz açtı .. sorum şu bu cihaz bunu tekrar yaparmı bende satacağım başkasının vebaline girmeyim .. genel olarak fikriniz nedir ne yapmalıyım.. buda hafıza dan mıdır .. zira dün biraz video çekmiştim.. sonra öyle oldu

  5. 6 yıldır iPhone 5s kullanıyorum.Cihaz dün kapandı ve bir daha açılmadı.Daha önce de kapanırdı ama resetleyerek açardım.Şimdi resetleme de işe yaramıyor.Şarja takıyorum yine bir işe yaramıyor.Telefon tepki vermiyor. (Kablo orjinal ve iTunes güncel)

    iTunes’a bağlayınca “iTunes,kurtarma modunda bir iPhone buldu” uyarısı veriyor.
    https://i.hizliresim.com/00WWgL.png

    ipsw.me üzerinden iOS 12.4.1 indirdim ve iTunes üzerinden yüklemeye çalışınca “4014” hatası veriyor.Yükleme esnasında siyah arkaplanda Apple logosu geliyor ama cihaz tekrar kapanıyor.

    Batarya ölmüş olabilir mi yoksa başka bir donanım arızası mı var?

    iTunes hatası için ekran görüntüsü
    https://i.hizliresim.com/gPvYE5.png

    1. Aynı problemi bende yasıyorum tamirciye verdim Hafıza belleği değişmesi gerek dediler işlem yaptılar başarılı olamadılar bende telefonu geri aldım.
      (6s)Kurtarma modunda görüyor(telefon hiç açılmıyor) güncelle geri yükle diyorum indirip yüklemeye geçtiği an aygıt yöneticisinden bakıyorum usb bağlantısını kesiyor bir kaç dakika geçtikten sonra 4014 hatası veriyor ne yapacagımı bilmiyorum

  6. NAND Flash değişirse cihazın parmak izi özelliği devre dışı mı kalır?Yani artık parmak izi özelliğini kullanamaz mıyız? Yoksa sorun olmadan kullanmaya devam edebilir miyiz?
    Aynı sorun anakart değişirse de yaşanır mı?Parmak izi anakarta bağlıymış duyduğuma göre.

    1. Selamlar Taner, nand yükseltmesi yaptığımız cihazlarda çalışan aksamların tamamı çalışmaya devam edecektir. O sebeple parmak izinde dahil olmak üzere hiç sıkıntı çekmeyeceksin.

  7. Benim iphone 6 cihazım durduk yere kapandı ve açılmıyor itunese bağlayıp geri yükleme yapılınca 4005 hatası veriyor sorun nedir?

  8. merhaba restore logosunda takılı kalıyor telefonu itunes a bağladımda güncel yükleme yaptığımda 4013 hatası veriyor . çözümü var mıdır.tşk

  9. güzelce okudum izledim.gölcükte bunu tamir edemiyecekleri kararına vardım.sonuç olarak türk usulüne başvurdum.yüklemeyi kabul etti.2 sağlam darbeden sonra.bakalım ne kadar gider

  10. merhaba telefonum 5s. telefonum kendiliğindenkapandı. Power tuşuna bastığımda apple logosu geliyordu fakat açılmıyordu. Logo devamlı duruyordu. Yazılım atmak istedim kurtarmamoduna almak için gerekli tuşlara bastım. Ekran karardı birdaha açılmadı. Bilgisayara taktığımda cihazı görüyor fakat geri yüklenmesi gerek diye uyarı veriyor. Geri yükleme başlarken 4014 hatası veriyor sorun ne olabilir

  11. Merhaba, iphone 5s kırmızı ekran hatası var, itunes güncellemede 4013 hata kodu alıyor. İstanbul dışında oturuyorum, maliyeti nedir kargo ile göndersem

  12. Merhaba, bende bugun iphone 6s plus telefonumu bıraktım. 4014 hatası veriyor ve hiç açılmıyor. Hiç yedekleme yapmamıştım maalesef 🙁 inşallah fotoğraflarıma ve diğer verilerime kavuşurum. Büyük bir umutlama beklemedeyim. inanıyorumki işini çok iyi yapanların elinde telefonum. Şimdiden teşekkür ederim.

    1. Merhabalar abi bende iphone 7 var 4013 hatasina benziyor ama bende tam geri yükleme yapılirken guncelleme duruyir hata 6 veriyor

  13. Merhabalar iyi çalışmalar dilerim. Cihazım iphone XS ve 4013 hatası alıyorum. Durum şöyle başladı, cihazım açıkken hiç bir sorunu yoktu şarjı bitti ve telefonu şarja taktım yeniden açmaya çalıştığımda iphone logosu ekrana geldi ve kapandı tekrar tekrar denedim malesef cihazım açılmadı. Bu sanırım sizin dediğiniz gibi hafıza kaynaklı bir sorun , bu sorunu düzgünce çözmemiz mümkünmüdür acaba ?

  14. 5s 32gb cihazım yere düşme sonucu kapandı tekrar açmak isteyince beyaz ekran ve Apple simgesi geliyor fakat açılma tamamlanmiyor devamında kırmızı ekran gelip bu döngüyü sürdürüyor gösterdiğim bı telefon tamircisi nand hatası olduğunu ve maliyetli olacağını söyledi bu işlemi yaptırmaya değer mi başka bir çözümü var mi

  15. Merhaba İphone 7 plus 4013 hatası veriyor. Tamiri mümkün mü? Cihazı başkasından satın alacağım. Cihazı tamirciye götürmüş. Tamircide kısa devre var demiş. Fiyat yüksek gelince yaptırmamış. Yapılabilir mi? yapılırsa maliyeti nedir. Diğer satın alacağım cihazında arka kamerası açılmıyormuş. Satıcı anakartta problem dedi. Onun tamiride mümkün mü? Hangisini almam mantıklı. Tabiki hangisini alırsam cihazı size getirecem

  16. Merhaba,
    İphone7 4013 hatası için iletişime geçebilir misiniz.
    Cihazı kargo ile yollabiliyor muyum?

  17. iphone5 bataryayı deiştirmeden önce ön kamera filmini çıkartmassam açılmıyordu batarya bozuldu bataryayıdeiştirdim apple logosu gelip gidiyor sorun nedir hocam

  18. Merhaba,
    Yaklaşık 4 yıldır bekleyen ve kutusundan bugün açtığımız IPhone 6S açılmadı(Apple simgesi yanıp sönüyor) ve iTunes bağlantı bağladığımızda güncelleme sırasında 4013 hatası veriyor, bu sorunu nasıl aşabiliriz.

  19. İpad 2 cihazımı uzun süre sonra ilk kez açtım. Kısa bir süre sorunsuz çalıştıktan sonra ekran kapandı ve apple logosu göründü. Logo görünüp kayboluyor ama açılmıyor. İtunes e bağlanarak güncelleme yapmayı denedim. İOS 9.3.5 için. Her defasında 9, 4013 gibi hata kodlarıyla işlem kesildi. 2011 model ama tertemiz bir İpad. İçinde kalmış fotoğraflar da var. Sorun düzeltilebilir mi? Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı