iPhone 35 Hatası Nedir Nasıl Tamir Edilir

iPhone

iPhone 35 Hatası Nedir Nasıl Tamir Edilir

iPhone yazılım güncellemesi veya geri yükleme işlemlerinde bir çok hata ile karşılaşabilirsiniz. Bu hata çoğu zaman aksesuar veya bilgisayar kaynaklı olabiliyor. Ancak çoğu zamanda donanımsal kaynaklı arızaları görebiliyoruz. Bu hatalardan biri olan iTunes 35 hatası nedir ve nasıl tamir edilir inceleyeceğiz.

iPhone adlı iPhone’a geri yüklenemedi. Bilinmeyen bir hata oluştu (35).

iOS güncelleme ve geri yükleme hataları

iOS güncelleme ve geri yükleme işlemlerinde işler yolunda gitmediğinde ekranda hata kodları belirir. Bu hata kodları bir işaret olup bize arızanın neden kaynaklandığı hakkında bilgiler verir. Bu sayede arıza tespiti yapabilir ve çözümü hakkında çalışmalar yapabiliriz. Apple bu hataların bir listesini yaparak kullanıcılara yol göstermiştir. Buraya tıklayarak Apple’ın sitesinde hatalar hakkında yüzeysel bilgiler alabilirsiniz.

Hata kodu ile başa çıkabilir miyim?

Eğer Apple’ın sitesindeki hata kodlarının açıklamalarını incelediyseniz bu açıklamaların yetersiz olduğunu görebilirsiniz. Şöyle ki iTunes üzerinden alınan 35 hata koduna tıkladığınızda “Donanımınızı kontrol edin” ibaresini göreceksiniz ve size şu adımları izlemenizi tavsiye edecektir.

  • iTunes açıksa kapatın, yeniden açın.
  • Üçüncü taraf güvenlik yazılımı var ise kontrol edin.
  • USB kablonuzun, bilgisayarınızın ve ağınızın güvenilir olduğundan emin olduktan sonra yükleme işlemini tekrar edin.
  • Güncel olmayan veya üzerinde değişiklik yapılmış bir yazılım olup olmadığını kontrol edin.
  • Yine aynı hatayı görüyorsanız Apple Destek bölümüne ulaşın.

iPhone 35 hatası derine daha derine

Apple bu hata sayfasında kablonuzu veya bilgisayarınızı kontrol edin diyor ancak bunları denemenize rağmen sonuç alamıyorsunuz. Çünkü iTunes 35 hata kodu sizin çözüm üretebileceğiniz bir bölümde değildir. Atölyemizde karşılaştığımız bu 35 hata kodu bize bu sorunun anakart kaynaklı olduğunu göstermiştir.

iPhone XS MAX modelinde aldığımız bu hatayı incelediğimizde hatanın anakart üzerinde bulunan hafıza entegresini işaret ettiğini gördük. NAND bellek dediğimiz bu hafıza birimi okuma ve yazma esnasında işlevini yerine getiremiyor ve karşımıza bağlantı problemi olan 35 hata kodunu getiriyor.

35 hata kodunu sık aldığımız modeller

  • iPhone X, XS, XS MAX
  • iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max
  • iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro, 12 Pro Max

Nand, yani hafıza biriminden kaynaklı hataları incelediğimizde bir çok hata kodu karşımıza çıkıyor. 35, 4013, 4014, 9 gibi bir çok hata kodu görebilirsiniz. iPhone üzerinde neredeyse tüm verilerin yer aldığı bu birim aslında bu hataların bir çoğunun ana sebebi olabiliyor. Ancak her hatayı bu parçaya bağlamak doğru olmayacaktır. Çünkü karşılaştığımız bu hatalarda nand dışında anakart kaynaklı farklı sorunlarda görmekteyiz. Bu nedenle Apple’ında dediği gibi bir uzmana danışmanızda fayda var.

Hafıza birimi neden bozulur

Nand bir çok sebepten dolayı bozulabilir. Ancak en sık karşılaşılan arıza şekilleri darbe kaynaklı olmaktadır. Anakart üzerinde bulunan ve kendince geniş bir yer kaplayan bu parça belki de en kolay ve en sık arızalanan parça ünvanını taşımaktadır.

Bu parça Apple fabrikaları tarafından anakart üzerine yerleştirilmiştir. Hatta Apple bir çok entegrede yaptığı gibi bu parçanın daha sağlam durması için silikon malzeme kullanarak anakarta sabitlenmesini sağlamıştır. Bu sayede kısa zamanda oluşacak hataların önüne geçmeyi hedeflemiştir. Hiç değilse iki yıllık garanti kapsamında idare etsin diye düşünmüş olabilir mi?

Bu sebeplerden dolayı bu parçanın arızalanmasının önüne bir türlü geçilememiştir. iPhone 5 modellerinden bu yana başlayan nand hataları atölyemizin en sık karşılaştığı hatalar arasına girmeye hak kazanmıştır.

iPhone iTunes 35 hata kodunun tamiri

Yazımızda da bahsettiğim gibi NAND biriminden kaynaklanan 35 hata kodu yine nand birimine müdahale edilerek çözülmektedir. Size iki farklı çözüm yolundan bahsedeceğim.

  • Nand yani hafıza birimini yeniden kalıplayarak ve programlayarak tamir etme
  • Nand birimini değiştirip programlayarak tamir etme

Mevcut Nand birimini tamir ederek çözüme ulaşmak

Bu tamir şeklinde öncelikle dikkat etmemiz gereken konu cihaz üzerinde bulunan nand biriminin sağlam olması yada hatanın sadece programlama veya lehim kaynaklı sebepler olması gerektiğidir. Bu tamir şeklinde mevcut nand sökülerek reballing yapılır ve yeninden programlanır. Nand’ın çalışır olduğuna aletler yardımıyla dışarıdan emin oluruz. Daha sonra eski nandı tekrar anakarta monte ederiz. Yazılım yükleyerek kurulum gerçekleştirip tamiri tamamlarız.

Nand birimini yenisiyle değiştirerek çözüme ulaşma

Bu tamir şeklinde ise dikkat etmemiz gereken konu cihaz üzerinde bulunan nand biriminin okunabilir olmasıdır. Bu nand birimini programlama aletleri ile okuyup kopyalarız. Daha sonra kopyalanan bu verileri yeni nand entegresine yazarız ve reballing yaparak anakarta montajını gerçekleştirip yazılım yükleyip tamir işleminin tamamlarız.

iPhone 35 hatasına kesin çözüm

Genellikle nand değişimi yaparak tamir ediyoruz. Çünkü eski nand biriminin ilerde sorun yaratmayacağını garanti edemiyoruz. Ayrıca eski nand biriminin sağlam veya bozuk olup olmadığından da yüzde yüz emin olamıyoruz. Çoğu arızada nand birimi ara sıra çalışıp çalışmayabiliyor.

Servisimizden destek almak için lütfen bize ulaşın. Unutmayın bu tür hatalarda yanlış müdahale geri dönülmez sonuçlara sebep olur. Servisimiz iPhone hata kodlarının tamirinde tecrübe sahibidir. En doğru arıza tespit yöntemi ile en doğru tamir işlemini yaparız.

Bize ulaşmak için iletişim sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Etiketler :

Paylaş :

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı