iPhone 11 Açılmıyor Tamiri (Dikkat Yüksek Akım)

iPhone

iPhone 11 Açılmıyor Tamiri (Dikkat Yüksek Akım)

Müşterimizin açılmıyor şikayeti ile getirdiği iPhone 11’inin arıza tespitini yaptığımızda bir ütü kadar akım çektiğini görüyoruz. iPhone 11 açılmıyor tamirini yapalım.

Yüksek akım çekiyor

Arıza tespiti esnasında teknisyenimiz iPhone 11’in bir ütü kadar akım çektiğini fark ediyor. Normal olmayan bu durum için anakart üzerinde yaptığı kontrollerde STM STB601 isminde face iD entegresinin çatlak olduğunu görmüştür.

iPhone 11 de darbe görünmüyor

Bu entegrenin çatlak olması için kasanın sağlam bir darbe alması gerekiyor. Ancak kasada yaptığımız kontrollerde cihazda herhangi bir darbe izi yoktu. Peki bu entegre nasıl kırılmış olabilir?

Peki neden entegre kırılmış?

Aslında işin sırrı bu aşamada çözüldü. Böyle bir entegre kırılmasında kasanın darbe alması gerekiyordu. Küçük bir inceleme yaptığımızda sebebini kolayca anladık. iPhone 11’in kasası değişmiş. Müşterimize sorduğumuzda kasasının değişme sebebini öğreniyoruz. Kasa aşırı darbe nedeniyle kırılmış ve değişim yapılmış. Bu nedenle ilk gördüğümüzde bu entegrenin kırılmış olmasına ihtimal vermedik.

Teknisyenin doğru tespit yapabilmesi için cihazın geçmişi bu nedenle önemlidir. Servisimize tamir için ulaştırdığınız cihazların geçmişini lütfen görevliye bildirin. Bu işlemlerin daha hızlı yürümesini sağlayacaktır.

iPhone 11 açılmıyor sorunu ve tamiri

Bu entegre iPhone 11’in açılmamasına neden olmaktadır. Teknisyenimiz elimizdeki diğer kartlardan söktüğü orijinal entegreyi kullanarak anakarta montajını yapıyor. Bu sayede iPhone 11’in yeniden çalışmasını sağlamıştır.

iPhone açılmıyor

iPhone 11 bir şekilde kapandı ve açılmıyor mu? Bunun bir çok sebebi olabilir. Darbe, sıvı teması, kablo, adaptör, elektrik, anakart hataları iPhone’un açılmamasına neden olabilir. Bu nedenle açılmama arızalarına tek bir nedenden bakamayız.

Her entegrenin kırılması bu arızayı vermeyebilir. Yazımızda bahsedilen entegre bu cihazın açılmamasına neden olabilirken farklı bir entegre kırıldığında açılır ama kamera çalışmayabilir, ses gelir görüntü gelmeyebilir vb. Müşterilerimizin bize ulaştırdığı iPhone 11 serisi modellerinde en çok karşılaşılan açılmama sorunları;

  • iPhone 11 şarjı bitti açılmıyor
  • iPhone 11 kapandı açılmıyor
  • iPhone 11 düştü açılmıyor
  • iPhone 11 şarj olmuyor
  • iPhone 11 şarjdayken kapandı açılmadı

iPhone 11 tamir desteği için

iPhone 11 sahibiyseniz ve açılmıyor sorunu ile karşılaştıysanız doğru sayfadasınız. iPhone 11 tamiri konusunda tecrübeli teknisyenlerimizden destek alabilirsiniz. iPhone 11, 11 Pro ve Pro Max modelleri için profesyonel tamir desteği alabilirsiniz.

Servisimize elden cihaz teslim edebilir veya kargo ile Türkiye’nin her yerinde güvenle gönderebilirsiniz. Bize ulaşmak için iletişim sayfamızı, kargo işlemlerini öğrenmek için servis işlemleri sayfamızı inceleyiniz.

Etiketler :

Paylaş :

2 yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı