MacBook, iMac SSD Değişimi Fiyatı ve Sistem Kurulumu

Apple Mac

MacBook, iMac SSD Değişimi Fiyatı ve Sistem Kurulumu

Yavaşlayan ve ömrünü doldurduğunu düşündüğünüz bir Apple iMac veya MacBook’unuz var ise ona yeniden hayat vermek, hız kazandırmak için geleneksel dönen sabit diski, katı sürücü ile değiştiriyoruz. Bugün satılan tüm modern diz üstü bilgisayarların SSD kullanmasının büyük bir nedeni vardır. SSD, dönen disklere göre daha verimli, güvenilir ve sessizdir. Mac’inizi seviyorsanız ve ondan vazgeçmek istemiyorsanız şimdi MacBook Air, Pro ve iMac için SSD değişimi, güncel sistem kurulumu yaptırmanın tam zamanı.

MacBook, iMac SSD değişimi ne zaman yapılmalı

Eski diskinizi yeni bir SSD ile değiştirmek şaşırtıcı şekilde ekonomiktir ve 5 kat daha iyi performans sağlar. Aşağıdaki sorunlardan biriyle karşılaşıyorsanız SSD değişimi kesinlikle yardımcı olacaktır.

  • MacBook, iMac yavaş açılıyor ve donma yapıyor ise
  • Photoshop ve benzeri yoğun kaynak kullanan yazılımları kullanırken donma yapıyor ise
  • Sistem sürekli çökme yapıyor ise
  • iMac veya MacBook’unuzu hızlandırmak istediğinizde
  • Dönen diskten ses geliyor ise
imac ssd değişimi

SSD ve HDD (eski disklerin) farkı nedir?

HDD geleneksel eski tip diskler 1956 yılında IBM tarafından tanıtıldı ve günümüzde halen kullanılmaktadır.

Geleneksel eski tip diskler (hdd) cd çalar gibidir. Bilgisayar, bulmasını istediği veriyi diske gönderdiğinde okuyucu bu veriyi bulmak için tüm disk yüzeyini mekanik olarak tarıyor. Disk ne kadar hızlı dönüyor ise o kadar iyi performans gösteriyor. HDD in en büyük avantajı ucuz saklama yeteneğine sahip olmasıdır.

SSD de ise mekanik bir kol veya disk yoktur, bunun yerine okuma ve yazma işi bir beyin tarafından kontrol edilir. Veriler tablolanmıştır ve tüm verilerinizin nerede olduğunu bilinmektedir. Beklemek yok, dönen cd yok anında veri elinizdedir. Verilerin nasıl depolanacağı, alınacağı, önbelleklendiği ve temizlendiği ile ilgili kararlar sürücünün genel hızını belirler.

Neden SSD değişimi yaptırmalıyım?

  1. HDD ile aldığınız mevcut performansın 10 katı performans elde edersiniz. Mac’inizi daha hızlı yaparsınız.
  2. %100 daha fazla verimlilik elde edersiniz. Mac’iniz hızlı ve verimli olduğunda yaptıklarınızın daha fazlasını yapabilirsiniz. Uygulamaları daha hızlı kullanırken kısa sürede işlerinizi halledersiniz ve piliniz daha uzun süre dayanır.
  3. Para kazanırsınız. Yeni bir Mac satın alarak para kaybetmek yerine SSD değişimi yaptırarak yeni modeller ile aynı performansı gösteren bir bilgisayara sahip olursunuz.
  4. Yeniden kullanıp geri dönüşüme katkıda bulunun. Gezegenimizin kaynakları sınırlıdır ve sürekli artan hızda üretimi sürdüremeyiz. Mac’inizi mümkün olduğun kadar uzun süre kullanarak buna katkıda bulunabilirsiniz.
  5. Kaliteli hizmet almak için servisimizi tercih ettiğinizde Mac’inizin tüm bakımları yapılır ve garantili hizmet alırsınız.

SSD değişimini kendiniz yapmayın

Belki internette arama yaptığınızda bu işlem ile alakalı bir çok döküman görebilirsiniz. Maalesef internette büyük bir bilgi çöplüğü mevcuttur. Bilen veya bilmeyen herkes bu işin nasıl yapıldığını anlatmaya çalışmış olabilir.

Bu tür işler deneyim gerektirir, binlerce lira vererek aldığınız cihazı ufak bir kar edeyim diye tamamen çöp haline getirmeyin. Yapacağınız basit bir hata cihazı kullanılmaz duruma getirebilir. Takacağınız yanlış bir vida farklı parçalara zarar vermenize neden olabilir.

Bu bir teknik servis işidir, Mac’inizi ehil olmayan kişilere emanet etmeyiniz, kendiniz açmaya çalışmayınız. Garantili işlemler için servisimizi tercih ediniz.

MacBook ve iMac SSD değişimi yapıyoruz

Servisimiz uzman kadrosu ile MacBook’unuzu hayat katıyor. Yavaşlayan, geç açılan, kasma yapan, eski tip disk kullanan Mac’inizde SSD değişimi yaparak size zaman ve para kazandırıyoruz.

İşlem nasıl yapılıyor

Servisimize ulaşan iMac veya MacBook’unuz kayıt altına alınıyor. Size takip için e-posta gönderiliyor. Özel koruyucu bantlar çekilerek servis sırasına alınıyor.

Eğer verilerinizin yedeklenmesini istiyorsanız öncelikle yedeklerinizi alıyoruz ve cihazı ssd değişimine hazır hale getiriyoruz.

Kasa sökümü yapılarak pil bağlantıları çıkarılıyor. Özenli bir şekilde İç fan, anakart ve metal kasa temizlikleri yapılıyor. İşlemci termal macun yenilemesi yapılıyor.

Temizlik ve bakım işlemerinden sonra sökülen eski diskin yerine daha hızlı olan SSD takılıyor. Son kontroller yapıldıktan sonra cihaz kasa kapakları kapatılıyor. iMac modellerinde ise orijinal ekran bantları kullanarak kapatıyoruz.

Takılan SSD boş olduğu için cihaz kurulum modunda açılarak servisimizde kullanılan sistem bellekleri ile istenen sürüm yükleniyor. Varsa yedeğiniz atılıyor ve tüm parçalar kontrol ediliyor.

iMac ve MacBook SSD değişimi fiyatları

Yapılan işlemler 6 ay ay garantilidir. İşlem Mac teknisyeni tarafından yapılır. İşlem süresi servis yoğunluğuna göre 1-2 gündür. Ödeme nakit, kredi kartı, banka havalesi ve kapıda ödeme olarak yapılabilir.

Servisimize elden veya kargo ile cihaz teslimatı yapabilirsiniz. Kargo ile gönderimlerde servis aşamaları için Servis İşlemleri sayfamızı inceleyiniz.

Fiyatlara kdv hariçtir.

MacBook Pro SSD değişim fiyatları

MacBook Pro modelleri için SSD yükseltmesi yapıyoruz. Fiyatlar için MacBook Pro tamir fiyatları sayfamızı inceleyiniz.

MacBook Pro Apple tarafından sunulan dizüstü bir bilgisayar türüdür. Eski tip disk kullanılan MacBook modelleri için SSD değişimi yapıyoruz.

MacBook Air SSD değişim fiyatları

MacBook Air modelleri için SSD yükseltmesi yapıyoruz. Fiyatlar için MacBook Air tamir fiyatları sayfamızı inceleyiniz.

iMac SSD değişim fiyatları

iMac modelleri için SSD yükseltmesi yapıyoruz. Fiyatlar için iMac tamir fiyatları sayfamızı inceleyiniz.

iMac, Apple tarafından sunulan masaüstü bir bilgisayar türüdür. iMac eski tip disk kullanan cihazlar için SSD değişim işlemi yapıyoruz. Diğer tamir işlemleri için iMac tamiri yazımızı inceleyiniz.

Bize nasıl ulaşacaksınız

  • Elden teslim için Beşiktaş meydan da bulunan servisimize gelebilirsiniz. İletişim, konum bilgileri için tıklayın.
  • Kargo ile cihaz gönderimi yapabilirsiniz. Servis işlemleri için tıklayın.

Yaptığımız işleri görmek için instagram sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Etiketler :

Paylaş :

5 Responses

  1. Merhaba. Elimde MacBookAir7,2 modeli cihaz var ve ssd si 128 gb. Bunun kapasitesini 256 veya 512 ye çıkarabilir miyiz? Fİyat bilgisiyle birlikte dönüşünüzü rica ederim.

  2. Macbook pro 2012 laptopum var çok yavaşladı hard diskini falan değiştirmek istiyorum fiyat ne kadar oluyor

  3. Merhaba,

    Imac 2008 model cihaza ssd taktırmak istiyorum. Araştırmalarıma göre ısı sensörü algılanmadığından fanlar çok yüksek devirde rahatsız edici bir biçimde çalışıyormuş doğru mudur bu bilgi teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı