iPhone 11 Dokunmatik Çalışmıyor Sorunu ve Tamiri

iPhone

iPhone 11 Dokunmatik Çalışmıyor Sorunu ve Tamiri

iPhone 11 Apple’ın bu seride en çok satılan modelleri arasındadır. Özellik itibariyle diğer modellerden ekran dışında pek bir farkı olmaması ve fiyatının uygun olması çok satılmasında büyük bir etkendir. Ancak Apple’ın son yayınladığı makale ile bazı iPhone 11 modellerinde dokunmatik sorunlarından bahsettiği göze çarpmıştır. Dokunmatik çalışmıyor veya belirli bir kısım çalışmıyor sorunu bir fabrika hatası olabileceği gibi kullanıcı hatasıda olabilir. Bu sorunun tamiri ve çeşitli çözümlerini inceleyelim.

iPhone 11 dokunmatik sorunlarının kaynağı

iPhonelarda dokunmatik sorunları ekran ve anakart kaynaklı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Anakart kaynaklı olan modellerde dokunmatiği besleyen entegrenin anakart üzerinde kullanıldığı görülmektedir. Ancak bir çok modelde olduğu gibi iPhone 11 modelinde de bu entegre ekran üzerinde kullanılmaktadır. Anakart kaynaklı dokunmatik arızalarına iPhone 11 modelinde çok rastlanmadığı için ekran kaynaklı arızalar üzerinde duracağız.

iPhone 11 ekranını inceleyelim

iPhone 11 serisinde LCD kullanılan tek model iPhone 11 dir. Bu nedenle fiyatı diğer modellere göre daha uygundur. iPhone 11 ekranının yapısı lcd ekran, dokunmatik panel ve ön cam olarak 3 elementten oluşur. Aşağıda gördüğünüz fotoğrafta lcd hariç dokunmatikli ön camı görebilirsiniz. Fotoğrafta iç tarafı bize bakan ön camın içinde camı kaplayan altın sarısı dokunmatik paneli görebilirsiniz. Bu panel, dokunduğunuz camın altında kalan hassas bir parçadır. Evet doğru noktaya bakıyorsunuz, sorunun kaynağı bu!

iPhone 11 dahili dokunmatik panel ön cam

Ekrandan kaynaklı dokunmatik sorunları

Dokunmatik sorunları ekrana bağlı olan bu dokunmatik panelden kaynaklanmaktadır. Bu arıza fabrika çıkışlı veya darbe kaynaklı olabilir. Fabrika kaynaklı sorunlarda Apple ücretsiz erkan değişimi yapacağı bir program başlatmıştır. Apple’ın yaptığı ekran değişimlerinde bu sorun giderilecektir.

Apple ekran değişim programı

Apple’ın başlattığı ücretsiz ekran değişim programına girip girmediğinizi buraya tıklayarak sorgulayabilirsiniz. Bu program etkilenen iPhone 11 aygıtlarını kapsar ve birimin ilk perakende satış tarihinden sonraki 2 yıl boyunca geçerlidir.

Programa girmiyorum ve dokunmatik çalışmıyor

iPhone 11’inizin dokunmatiği çalışmıyorsa ve Apple’ın ücretsiz ekran değişim programına girmiyorsanız bu durumda servisimizden destek alabilirsiniz. Çok daha uygun fiyatlara işlem yaptırabilir aynı gün iPhone’unuzu teslim alabilirsiniz.

iPhone 11 ekran değişimi

Servisimizde yapılan iPhone 11 ekran değişimlerinde önemli ekran uyarısı almazsınız. Aynı gün işlem yaptırıp iPhone’unuzu kullanmaya devam edersiniz. İşiniz eğlenceniz yarım kalmaz.

iPhone 11 ön cam değişimi

Eğer ekranda görüntü var ve sadece dışta kırık var ise bu durumda ön cam değişimi yaparak orijinal ekranınızı koruyoruz. Bu işleme iPhone 11 ön cam değişimi diyoruz. Servisimizde deneyimli teknisyenler tarafından yapılan bu işlem sayesinde cihazınızı eskisi gibi kullanmaya devam edebilirsiniz. Dokunmatik sorunlu ekranlarda bu işlem denenerek sorun çözülebilir, buna teknisyen kontrolü sonrası karar verebiliriz.

Servisimize elden veya kargo ile cihaz teslim edebilirsiniz. Servis adreslerimiz ve bize ulaşmak için iletişim sayfamızı ziyaret edebilir, kargo ile cihaz göndermek için destek sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamir etmek, insanlar ve cihazlar arasında tüketim arzusunu aşan bir bağ oluşturur.

Etiketler :

Paylaş :

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkında

Fppro, İstanbul’da bulunan bir teknik servis firmasıdır. iPhone®, MacBook®, iMac®, iPad® ve Watch® gibi Apple® ürünlerinin parça onarım ve değişim hizmetlerini sunmaktadır. 

İletişime Geç

Bize ulaşın ve teknik servis formumuzu doldurun, sizin için en iyi çözümü sunalım!

Whatsapp Destek Hattı